Printscreen
ВИДЕО Друштво Србија

(ВИДЕО) Деца из Богатића ХТЕЛА ДА ЗАШТИТЕ маче од насилника, а за то су добили грдњу и прекор!

Видели су како један дечак маче удара, малтретира и баца у контејнер. Нису могли да остану равнодушни.

СТРИЦ АЛБАНСКОГ ИГРАЧА СА КОСОВА ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ ИЗАЈАВОМ: Родитељи су му патили због Срба! Има специјалан мотив да порази Орлове!

Основци из Богатића последње дане школе нису упамтили по јурњави за оценама, већ по спасавању мачета које је малтретирано у школском дворишту и бачено у контејнер са смећем.

Маче које је један средњошколац из Богатића малтретирао, ударао и на крају бацио у контејнер са смећем спасили су 12-годишњаци, ученици 5/2 одељења тамошње Основне школе. Иако су задивили истинске љубитеље и заштитнике животиња и одраслима дали лекцију како би сви требало да се понашају, клинци су уместо апсолутне подршке и похвала, прекорени што су сами покушавали да спасу недужно мало створење и пријаве насилника.

(ВИДЕО) ГЛЕДАШ ЛИ, АДЕМЕ – ОВАКО СЕ ПОШТУЈЕ ХИМНА

Један ученик је у кутији у школу од куће донео маче са намером да га удоми. Пошто му није било дозвољено да са њим буде у учионици за време наставе, остављено је у школском дворишту. Скоро сва деца из одељења су се са њим играла за време одмора, а док је трајала настава кроз прозор су га осматрали.

– За време часа историје видели смо једног дечака како малтретира мацу. Ударао је, витлио, разапињао, пљувао, показиво као да мастурбира и још су се он девојчица која је била са њим кикотали и смејали. Повикали смо кроз прозор: Остави наше маче! На крају га је бацио у контејнер са смећем. Једва смо сачекали крај часа и на одмору смо отишли да спасемо маче из контејнера – прича једна ученица.

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: За викенд пљускови с грмљавином, ОД УТОРКА ПОТОП!

Једна девојчица је све снимила мобилним телефоном и проследила Удружењу за заштиту животиња „Левијатан“. Снимак је постављен на Дескаграму, где су пратиоци осуђивали насилничко понашање средњошколца.

На друштвеним мрежама до осуде се брзо и лако стигло, али у реалном животу знатно теже. Штавише, уместо да их старији безусловно похвале за спасавање маце, а силеџија буде именован и кажњен, 12-годишњаци су прекорени што су се сами упустили у ову (не) обичну авантуру.

Када су са испребијаним мачетом у рукама отишли у полицијску станицу да испричају шта се десило, речено им је да не могу да поднесу пријаву зато што су малолетни. Разумели су их и подржали у Центру за социјални рад, али ова установа није надлежна за санкционисање насилника.

НЕПРОЦЕЊИВО! ХРВАТИ БЕСНИ ЗБОГ „СРПСКОХРВАТСКОГ“ НА ЋИРИЛИЦИ: Жалили се ФИФА јер нема њиховог лажног језика!

– Баш су били симпатични. Ушли су и рекли да желе да пријаве насиље над мачетом. Једна девојчица је додала да тај дечак који се иживљавао над недужном мацом сутра може силеџијски да се понаша према другој деци – препричава наш извор ову занимљиву ситуацију.

Наставника историје, за којег су били сигурни да ће их подржати нису пронашли, па другима ништа нису говорили, већ су тражили ко ће од ученика из прве смене удомити маче.

Касније им је напоменуто да нису поступили исправно. Требало је да о свему упознају разредног старешину, дежурног наставника или неког другог у школи, уместо што су ишли право у полицијску станицу и Центар за социјални рад.

(ВИДЕО) ЕУФОРИЈА УЖИВО: ЦЕО КАЉИНИНГРАД ЗА СРБИЈУ, АЛБАНАЦА НИГДЕ (СА ЛИЦА МЕСТА)!

Ове малишане није требало учити да исказују љубав према животињама. То су ова племенита деца у школу понела из својих породица. Али, да ли су у школи раније могли и морали да науче како да исправно поступе у ситуацијама као што је ова у којој су се први пут нашли? Ако се заштита животиња заговара на сваком кораку, да ли је треба имплементирати у образовни систем? Да ли бројна удружења за заштиту животиња треба у свом деловању да посвете више пажње едукацији најмлађих?

СКЛОПИЛИ ТАЈНИ ПАКТ О РАСПАРЧАВАЊУ СРБИЈЕ: Тачи обећао Суљи да ће ВЛАДАТИ САНЏАКОМ!

Има доста отворених питања са којима се, у овом случају, деца нису најбоље снашла, али због тога у сваком случају нису заслужили ни најмањи прекор, већ само хвале.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Паралелна влада“: Црна Гора добија — суперпредсједника

ВУЛИН: Када се год разговара о Косову, напада се Вучић и његова породица!

ОГЛАСИО СЕ АЛЕКСАНДАР АНТИЋ: Напад на Вучића и његову породицу је ОЧАЈНИЧКИ ПОТЕЗ ИЗА КОЈЕГ СТОЈИ МРЖЊА

ЧЕКА НАС КРВАВО ЛЕТО! Експлозија код Франша ПОРУКА за Милићеве пријатеље! ЕВО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА СЕРИЈЕ ЛИКВИДАЦИЈА У БЕОГРАДУ

РАСУЛО У ПРИШТИНИ! Тачи иде сам у Брисел, његови га оставили на цедилу!

ЛАВРОВ: Москва зове међународну заједницу да…

Извор: telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon