Printscreen
Регион

(ВИДЕО) ХРВАТИ ПОСЛЕ ПРВОГ ЛЕТА ОДУШЕВЉЕНИ ИЗРАЕЛСКИМ АВИОНОМ: А управо тај Ф-16 крије опасну тајну

Пилот Хрватског ратног ваздухопловства пуковник Жељко Нинић јуче је први пут летео двоседу израелског вишенаменског борбеног авиона Ф-16 Барак.

РУСИЈА ЧЕКА НАПАД: Путин дигао црноморску флоту, борбена готовост на највишем нивоу

Али, оно што је мање познато, а објавио је то портал Обрис, је да је авион Ф-16Д Бракеет са ознаком 041, онај с којим је био одрађен показни лет с Нинићем, у мају 2005. године имао тешку несрећу због наводног отказивања задњег десног точка. Идућих седам година је био на сервису, а тек је у јуну 2012. године представљен јавности у израелској ваздухопловној бази Тел-Ноф.

АЛАРМ НА ЗАПАДУ: Вучић добио позив и одлази у Москву на…

Иако је авион ознаке 041 до данас има мање часова летења од других двоседа истог типа, можда би ипак било боље да остане у израелским ваздушним снагама (ИАФ) и служи као конкретни доказ тамошњег поправка војне технике и након најтежих незгода, додаје Обрис.

НАЈОПАСНИЈИ УБИЦА ПОБЕГАО ИЗ ЈСО: Неславна прича Сретка Калинића кога је један регрут малтретирао док овај није побегао!

(ВИДЕО) НА НИШАНУ ЛАЗАНСКОГ! Завршни чин: ШТА АКО САД СПРЕМА ХАОС И ВЕЛИКИ И НАПАД?

Авион службеног назива Ф-16 Ц/Д Блоцк 30 (Барак) дугачак је 15.037 метара, крила су му широка 9,4488 метара и висока 5,093 метра. Површина крила износи му 27,87 м2.

Максимална брзина коју достиже је 2.02 Маха на 40.000 стопа, максимални долет 3.944 километра, а максимална висина 50.000 стопа.

МИСТЕРИЈА ЦРКВЕ СА РТЊА: Хитлер је одавде пошао у поход на свет, капелу разнели због злата!

Произведен је у више од 4.400 комада и користи се у 26 земаља света, од којих је девет земаља у Европи: Белгија, Данска, Грчка, Холандија, Норвешка, Пољска, Португалија, Румунија и Турска.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Трампов саветник за унутрашњу безбедност поднео оставку

(ФОТО) Забрањени руски град: Американци никад нису успели да уђу, а одувек их је занимало шта крије ово мистериозно место

РУСИЈА УПОЗОРАВА БРИТАНЦЕ: Тајно пребацивање Скрипаљевих сматраћемо отмицом!

КУВА СЕ! Трамп због Сирије отказао одлазак на самит у Латинску Америку!

(ФОТО) ТРЕБИЊЕ ДОЧЕКАЛО ВУЧИЋА! Председник обилази вртић Србија и Саборни храм!

Хрвати не дају Србији „дрон Албанца“

Извор: Курир

Оставите коментар