Printscreen
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ХОРОР У ЏУНГЛИ: Шимпанзе месождери тамане друге животиње и шире своју територију!

Научници су у џунглама Уганде пронашли до сада најагресивнију групу шимпанзи икада - организовани су као племе, нападају друге шимпанзе и држе своју територију, и што је најужасније од свега - једу месо и склони су канибализму.

Такозване ,,Нгого“ шимпанзе су другачије од било које друге групе ових мајмуна. Понашају се као клан који води рат са другим мајмунима, а осим што показују немилосрдну бруталност према мајмунима изван своје групе – убијају и сопствене чланове који су болесни или лоше уклопљени у колектив.

Најшокантније од свега јесте то што се ове шимпанзе понашају као предатори – лове друге животиње и једу их! Утврђено је да су склони и канибализму.

Посебно је интересантно што се понашају освајачки, па тако тренутно контролишу територију од око 35 квадратних километара, са тенденцијом ширења на рачун других група мајмуна које уништавају.

Изгледа да се међутим овакав живот исплати шимпанзама, па је тако утврђено да мајмуни из Нгого групе живе дупло дуже од осталих шимпанзи, и то у просеку око 33 године.

Ова група расте све брже, данас броји око 300 шимпанзи, прошле године их је било нешто више од 200, а 1996. (од када их научници прате) их је било 142.

Научници и даље покушавају да утврде да ли је прелазак на исхрану месом допринео развоју друштвеног јединства Нгого шимпанзи.

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ово је највећа претња за Србију: Генерал Диковић најавио формирање ПОСЕБНЕ ЈЕДИНИЦЕ СПЕЦИЈАЛАЦА

Америчке дипломате из амбасаде на Куби имају оштећења мозга

Фактор плус: СНС најјачи и у Београду и у Србији

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
27°
Wed
28°
Thu
29°
Fri