Printscreen
Друштво Србија

(ВИДЕО) ХАОС У ЈУТАРЊЕМ УЖИВО! УКЉУЧИЛЕ СЕ МАЈКА КОЈА ТВРДИ ДА СУ ЛЕКАРИ ОДБИЛИ ДА ЈОЈ ПРЕГЛЕДАЈУ ДЕТЕ И НАЧЕЛНИЦА: Ево шта су поручиле једна другој!

КРАГУЈЕВАЦ - Видео снимак мајке Виолете Цветковић из Крагујевца, на којем се виде лекари Дома здравља, за које она тврди да су одбили да је прегледају њено болесно дете, објављен је пре неколико дана и и даље изазива буру у јавности.

Виолета Цветковић и начелница крагујевачког дома здравља Јасмина Ивошевић у програм ТВ Прве су се укључиле преко видео линка, а гости у студију били су директор Лекарске коморе Милан Динић и адвокат Марина Мијатовић.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПАЗИТЕ СЕ СВИ, ОДМАХ ЛЕЗИТЕ ДОЛЕ! Објављен снимак КАМЕНОВАЊА аутобуса у којем су били СРПСКИ ВЕРНИЦИ НА КИМ!

Мајка је испричала да је пет минута пре почетка паузе стигла у Дечји диспанзер.

„Дошла сам са девојчицом која иначе има дијагнозу епилепсије, значи није само у питању била температура…Рекла сам да желим да преглед буде код докторке Наде Илић зато што је она претходно била изабрани лекар нашег детета“, објаснила је Цветковићева додајући да је лекарку променила јер се често догађало да није била у смени, односно била је на боловањима и одморима.

СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ ПУШТЕН ИЗ БОЛНИЦЕ! Воја Брајовић открио СТРАШНЕ детаље шта се дешавало са глумцем иза СЦЕНЕ: Почео је да се гуши и само је пао!

PRINTSCREEN FACEBOOK

Весна је казала да је докторка била у ординацији, али је одбила да прегледа њено дете.

„Књижица и картон су отишли у ординацију код докторке Наде. Прозива ме је медицинска сестра и каже ‘Докторка Нада не жели да вас погледа зато што више нисте њен пацијент’. Картон су пребацили код доктора Бобана Чупића, лекара са којим искрено нисам била задовољна“, причала је Цветковићева и негирала да је њено дете уопште прегледано.

ПОЗНАТА СРПСКА ВОДИТЕЉКА ПОДВОДИ ДЕВОЈКЕ Ујутру породична жена, увече макро

Са друге стране начелница Дома здравља Јасмина Ивошевић истакла је да је спорни снимак настао након обављеног прегледа детета од стране педијатра доктора Бојана Чупића.

„Преглед детета је обављен у термину од 10.13 до 10.28 минута“, рекла је докторка.

На питање да ли је докторка Нада одбила преглед и ако јесте зашто, начелница није имала одговор, додавши да није била присутна и није могла да посведочи.

„Немам таква сазнања. О таквим сазнањима говориће надлежне институције које су обавештене. Медицинске сестре су дете упутиле у ординацију доктора Бобана Чупића који је у том тренутку радио на куративи са докторком Надом Илић, који је тада био слободан, јер не чекамо, гледамо да што пре пружимо услугу нашим малим и најосетљивијим пацијентима“, објаснила је начелница.

Мајка, међутим, негира да је до прегледа уопште дошло.

„Не, картон је био код њега, ја сам ушла у његову ордијацију, узела сам картон. На питање ‘Шта је детету?’ ја сам рекла да није ништа и изашла сам из ординације. А то се десило након снимка. Ако је преглед трајао од 10.13 до 10.28 како је могао снимак да буде начињен у 10.24 и до 10.25 да траје? То је нешто што ја не могу да монтирам, то је време које је начинио телефон“, упитала је мајка.

Исповест човека који је спасио Јелену из канџи пакленог пара: Крвнички су је тукли, подводили је и силовали, а децу терали да ГЛЕДАЈУ И УЧЕСТВУЈУ У ИЖИВЉАВАЊУ

PRINTSCREEN FACEBOOK

Виолета је додала да је дете прегледано код приватног лекара, али није желела да каже како се лекар зове. Начелница је додала да ће надлежни органи утврдити шта се заиста догодило.

Да се мора да се истражи сагласан је и директор Лекарске коморе, међутим, објашњава и да пропуста није било уколико је за дете понуђен преглед.

(ВИДЕО) САЧЕКАЈ ДА ПОПУШИМ Шок снимак медицинске сестре са шалтера у крагујевачом Клиничком центру запалио мреже

„Жао ми је што данас разговарамо на овај начин. Мене ово све подсећа мало на неки ријалити где је сада укључено више страна и сада неко треба да арбитрира о томе што се десило. Мислим да је већ укључен ванредни инспекцијски наџор. Постоји електронска документација када је оторен картон, шта је уписано, и онда ћемо имати све чињенице. Битно је да је детету пружена здравствена услуга и да је имало могућност да буде прегледано“, казао је др Милан Динић, директор Лекарске коморе.

Адвокат Марина Мијатовић нагласила је да је право на избор лекара, ипак, неприкосновено.

„Сваки пацијент може да промени лекара уколико је незадовољан по било ком основу. Уколико је дете имало температуру 39 обавеза је здравствене установе да пружи преглед. Мајка се прво изјаснила код ког лекара жели, који је био у смени. Према овим информацијама тај лекар је одбио преглед. Мајка је имала пуно право да каже да у том моменту не жели код другог лекара јер има неко негативно искутво са њим“, казала је она и додала да је мајка могла да се обрати саветнику за заштиту права пацијената.

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА НА ИБАРСКОЈ МАГИСТРАЛИ: Судар камиона и аутомобила, мушкарац погинуо на месту!

HAOS U JUTARNJEM

Posted by Zorica Vučić on Monday, 22 October 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРЕТЊА ТРАМПОВОГ ЧОВЕКА: У Србији рат до истребљења

(ФОТО) ПРЕМИНУО ПОСЛЕДЊИ СТРЕЉАНИ ЂАК ИЗ ШУМАРИЦА: У њега су испалили 11 метака, лежао је међу лешевима, а онда га је пронашла мајка! САДА ЈЕ ОПЕТ СА ДРУГОВИМА НА НЕБУ!

Лавров о иступању САД из Споразума о ликвидацији ракета: Свака акција имаће своју реакцију

(ВИДЕО) ДЕЧАК КОМЕ СУ ОДУЗЕЛИ ДЕТИЊСТВО: Са 11 година осуђен је за убиство трудне маћехе, а онда је откривена ИСТИНА

ШИПТАРИ НЕ ОДУСТАЈУ: Приштина понавља захтев за пријем у Унеско!

Глумцу угрожено здравље: Сергеј Трифуновић задржан у болници за кардио-васкуларне болести!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri