fotomontaža informer.rs
Европа Свет

(ВИДЕО) ГРЧКА И ТУРСКА НА ИВИЦИ РАТА, ДОВОЉНА ЈЕ ИСКРА ДА ЗАПАЛИ СВЕТ: А, сви гледају само у Иран и у Северну Кореју!

Односи Грчке и Турске враћају се на ниво Отоманске империје. Сукоб је на ивици избијања рата

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Камере у биоскопу снимиле како бизнисмен сексуално злоставља девојчицу! А њена мајка цело време седи поред њих

Док су све очи света упрте на Иран и Северну Кореју, два суседа полако су клизнула у опасно подручје у ком би и најмање погрешно тумачење могло две земље да уведе у озбиљан конфликт, који не искључује и оружани сукоб, оцењује лист Кришчан сајенс монитор.

Подсећа се та тензије између Грчке и Турске константно расту у области Егејског мора, а тензије су додатно подигнуте након што је Турска одбила да пусти два грчка стражара, заробљена поред границе, због наводног упада у турску територију. Грчка тврди да су се војници изгубили по јаком снежном невремену и да су сасвим случајно ушли на територију Турске, док Турска сматра да је реч о шпијунима.

Скандал на Тари: Како британски војни аташе „смењује“ српског генерала

Такође, разлог напетости су и константне војне вежбе и на копну и на мору, тик уз границу са Турском, као и најава Грчке да ће према граници с Турском послати још 7.000 војника.

Грчка и Турска препуцавају се и на небу. Прошлог месеца су и грчки и турски авиони замало ушли у ваздушни простор суседа, због чега су Турци испалили хице упозорења ка Грцима, а Грци ка Турцима, када је њихов авион био нандомак грчког простора. Број провокација на острвима Егејског мора не може се тачно ни побројати.

Мета Трамповог удара на Иран није нуклеарни програм него нешто друго, потпуно невидљиво

Сад је питање колико су ствари лоше? Веома лоше, оцењује Кришчан сајенс монито“ и истиче да ни једно спорно питање између две земље још од 1996. није решено, попут разграничења на Егејском мору, као и питање Кипра.

По свему судећи, ни садашње власти неће их решити јер, примера ради, у Грчкој је министар одбране јак десничар власти који за Ердогана каже да је „лудак“, док су власти у Анкари националистички настројене. А пошто с еу Турској ближе избори, ситуација ће бити још запаљивија.

(УЗНEMИРУЈУЋИ ФОТО/ ВИДЕО) ЗЛОЧИНИ КОЈЕ СУ АЛБАНЦИ КРИЛИ: Језиви снимци убиства српских полицајаца

Грчки министар спољних послова већ је упозорио да се Турска приближава црвеној линији.

Грчки министар спољних послова већ је упозорио да се Турска приближава црвеној линији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РУСКИ ДИПЛОМАТА ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Косовска војска тајно се обучава у Бондстилу!

Земан добио ракију од Србина: Званичници Косова наркомафијаши

Инијеста се после Мундијала повлачи из репрезентације

ЗАПАД ДОСТАВИО ПЛАН ЗА КОСОВО! БЕОГРАД: „Ово је лоша понуда!“

Извор: Vesti online

Оставите коментар