Printscreen
ВИДЕО Европа Свет

(ВИДЕО) ФИЛМСКА ПОТЕРА У ГРЧКОЈ: Полиција хеликоптером јурила међународну банду шверцера дроге у супер-глисерима

Током потере као из неког криминалистичког филма у Јонском и Егејском мору, Обалска стража Грчке је ухватила "супер-глисер" међународне банде шверцера велике количине дроге из Албаније у Турску и Италију, а та акција је потресла Владу Едија Раме у Тирани, објавио је данас атински лист "Катимерини" на свом сајту.

У Грчкој је ухапшено 11 људи – шест Албанаца, два Италијана, један Бугарин и два Грка. Заплењени је 1,6 тона хашиша и два велика глисера на надувавање, с крутом кобилицом, од којих један с три мотора, други с четири, снаге укупно 350 коњских снага по чамцу.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНА МИСТЕРИЈА У ЈАПАНУ: Насукао се брод ПУН КОСТУРА, нико не зна како су ови људи умрли

Потера је почела у суботу, убрзо по испловљавању једног чамца из Албаније у Јонско море, а завршила се сатима касније у другом мору, Егејском, између грчких острва Макронисос и Кеа, где су командоси грчке Обалске страже хицима из хеликоптера онеспособили глисер.

Посада – два Албанца и један Италијан, ухапшени су. Сви су били наоружани пиштољима, али се нису усудили да запуцају ни на борбени хеликоптер, ни на патролне чамце и брод који су им поставили заседу, види се на снимку термокамере хеликоптера на сајту листа.

Упоредо је у Атини и околини ухапшено још осам припадника банде, међу којима 63-годишњи грчки бизнисмен – власник једног ресторана на острву Миконосу, а заплењена су и три „супер-глисера“ коришћена за превоз дроге уз оружану стражу.

Када је у суботу ухваћен глисер са 1,6 тоном хашиша, грчки бизнисмен је побегао из стана у Глифади код Атине, и сакрио се у једној хотелској соби, где је ухапшен у недељу увече.

Атински лист сазнаје да су неки од чамаца регистровани у фирмама тог бизнисмена у Атини, а један у Холандији.

У аутомобилу бизнисмена припадници Службе Обалске страже за сузбијање наркотика нашли су кутије с документима о његовим пословима, које је намеравао да сакрије.

Ухапшени грчки бизнисмен тврди да ништа не зна о дроги, а да је чамце изнајмио некој другој особи, а не ухваћеним шверцерима.

ЗАПАД ОКУПИО ОБАВЕШТАЈЦЕ БАЛКАНА: Агенти из региона крећу на Србију и РС

По извору „Катимеринија“, требало је да глисер истовари хашиш у Турској, а да утовари хероин и превезе га у Албанију. Иста банда је покушала превоз великих количина хашиша из Албаније у Италију, у априлу и септембру ове године.

У првом случају, припадници Службе Обалске страже за сузбијање наркотика такође су после поморске потере као из филма, ухапсили седам људи – два Грка и пет Албанаца, у покушају превоза глисером 1,5 тоне хашиша из Албаније у Италију. Двојица ухапшених су имала пријатељске односе са сада ухапшеним власником ресторана на Миконосу.

Други случај је био покушај превоза 2,3 тона хашиша из Албаније у Италију септембра ове године. Ухапшено је двоје људи – један 63-годишњи Италијан и један 24-годишњи Албанац. Заплењен је глисер за превоз хашиша који је припадао једној компанији истог грчког привредника.

У истрагу оба случаја била је укључена и италијанска Финансијска полиција.
Подаци из прелиминарне истраге сва три случаја показују да је најновији транспорт 1,6 тона хашиша из Албаније у Турску требало да буде раније, али је одложен због политичких догађаја у Албанији и хапшења дела банде с 3,5 тоне дроге, пише атински лист.

НАПАО ПОЛИЦАЈЦА, ПОКУШАО ДА УБИЈЕ ВОЂУ НАВИЈАЧА: Ево шта све крије дебео досије Марка Маркуша! МНОГИМА СЕ ЗАМЕРИО ЗБОГ БАХАТОГ ПОНАШАЊА

Међу оптуженима је и рођак Саимира Тахирија, донедавног министра унутрашњих послова Албаније и блиског сарадника премијера Едија Раме, закључује „Катимерини“.

(ВИДЕО) ВЛАШКА МАГИЈА УЖИВО: Ево како баје баба Јованка!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЕУ УДАР НА СРБИЈУ! ОДМАХ ЗАУСТАВИТИ ГРАДЊУ ПРУГЕ БЕОГРАД-БУДИМПЕШТА: Није у складу са законима Уније!

НАЈОДВРАТНИЈИ БЕОГРАДСКИ БИЗНИС: Сексуално злостављање паса МАСОВНА ПОЈАВА, међу зоофилима и ПОЛИТИЧАРИ!

Брнабићева и Орбан: Потребно унапредити економску сарадњу две земље

Извор: Бета/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu