Printscreen
Европа Свет

(ВИДЕО) ЕВРОПА ПОСТАЈЕ КОНТИНЕНТ РОБОВА: Само мањина ради у секс индустрији, а ово су најчешће жртве

У целој Европи у порасту је присилан рад, што је последица чињенице да се то дело не санкционише, као и ограничених закона о раду и инспекцији, као и страха самих жртава.

ОГЛАСИО СЕ СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ Сале Ђорђевић: Смењен сам због љубоморе!

Присилни рад у порасту је широм Европе и претекао је сексуално искориштавање као доминантан облик модерног ропства у неколико земаља међу којима су Велика Британија, Белгија и Португалија, објавило је у уторак Веће Еуропе.

Али настојања да се тој пракси пре свега раширеној у секторима као што су пољопривреда и грађевинарство стане на крај отежавају мнајак кривичног гоњења.

ПРИШТИНУ ЧЕКА КРВАВО ПРОЛЕЋЕ! Сукоб Тачија и Харадинаја прети да прерасте у општи РАТ!

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ВАНГИНО ПРОРОЧАНСТВО ПРЕСЕКЛО СТРУЧЊАКЕ: Неизлечива болест покосиће људе, ходаћемо голи и боси! Ево на шта је мислила!

“Све већи број људи у Европи је присиљен да ради у ужасним условима”, рекла је Сиобан Мулали“, шеф групе Већа Европе за борбу против тог облика модерног ропства. “Државе широм Европе морају уско сурађивати са невладиним организацијама, синдикатима и приватним сектором како би помогле да се заустави то одвратно искориштавање и злостављање”, поручила је у она.

Већина жртава присилног рада у Европи су мушкарци који раде у секторима као што су рибарство и производња, док жене обично буду затворене у изолованим срединама као што су рад у домаћинствима или неговање болесних и старијих, наводи се у извештају.

Србија разматра нову испоруку „мигова 29“ од Русије и Белорусије

РОЂЕН У БЕОГРАДУ, ОДРАСТАО УЗ ОГРАДУ ФАБРИКЕ ИМТ А ЈУЧЕ ЈЕ КУПИО: Ево ко је Индијац који је остварио дечачки сан!

Жртве често оклевају да затраже помоћ јер зависе од својих израбљивачима у смислу рада, хране и смјештаја или се боје депортације и одмазде ако проговоре, истичу активисти.

“Приступање властима ризик је који многе жртве не желе да учинне”, рекла је Кејт Робертс, шеф Фондације за борбу против трговине људима, са седиштем у Британији.

Запад је на Русију покренуо највећи напад у историји, а Путин је послао ову ледену поруку…

Готово 25 милиона људи у свету су у 2016. били жртве присилног рада, било у фабрикама, на фармама, рибарским бродовима, у домаћинствима или као сексуално робље, по подацима Међународне организације рада (ИЛО) и организације ВФЕ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЖАС У ЋУПРИЈИ Након свађе унук деди зарио нож у срце!

(ФОТО) ДОБРО ПОГЛЕДАЈЕ И НЕ ЖУРИТЕ: Оно што сте прво видели открива све ВАША ТАЈНЕ, а ако је то ОВА животиња, не бисмо вам били у кожи!

АКО ИМАТЕ ВИСОК ПРИТИСАК, ОВО ДОДАЈТЕ У ХРАНУ! Ова намирница која помаже више од већине лекова!

Вулин са Шојгуом: Србија никада неће уводити никакве антируске мере

РОДИТЕЉИ, АКО ПРЕПОЗНАТЕ ОВЕ СИМПТОМЕ ВОДИТЕ ДЕТЕ ОДМАХ ЛЕКАРУ: 60.000 деце у Србији пати од овог поремећаја

Вучић после састанка са Додиком: Нећу давати никакве херојске изјаве о Косову, али ћу Србију увек бранити!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
25°
Sun
26°
Mon
27°
Tue
25°
Wed