Свет

(ВИДЕО) ЕВО ЗАШТО СУ-35 У ВАЗДУШНОЈ БОРБИ ТАМАНИ КОНКУРЕНТЕ: Не помаже ту ни стелт, руски авион има само једну слабу тачку!

Амерички интернет портал Нешенел Интерест је проценио способност руског ловца 4++ генерације Су-35 да се бори против америчких "невидљивих" ловаца пете генерације Ф-22 "Раптор" и Ф-35 "Лајтнинг". Само удар "преко хоризонта" даје Американцимна наду за успех, све остало је под великим знаком питања.

У тексту се признаје да руски ловац Су-35 по својим укупним квалитетима значајно превазилази стандарде који су везани за борбене авионе четврте генерације, укључујући ту и америчког Ф-15 „Страјк Игл“. Такође, према писању америчког листа руски Су-35 је супериорнији и од борбених апарата какви су Јурофајтер Тајфун и Даса Рафал.

ОГЛАСИО СЕ ОТАЦ ЦРНОГОРСКОГ ОФИЦИРА КОЈИ ЈЕ У КНИНУ СЛАВИО „ОЛУЈУ“: Причао сам са Иваном, након оног што ми је рекао, остао сам нем!

Међутим, у судару са америчким ловцима пете генерације питање је дали би овај авион имао било какве шансе, наводе у тексту амерички стручњаци, а преноси руски интернет портал Виглед.

Према изворима са америчког сајта, Су-35 је способан да у ваздушној борби употреби ракете класе ваздух-ваздух домета 190км. Ради се о најновијој ракети К-77М (настала на бази ракете РВВ-АЕ) која се на свој циљ наводи помоћу самонавођене радарске бојеве главе.

(ФОТО) ФОТОГРАФИЈА О КОЈОЈ ЈЕ БРУЈАО СВЕТ Када се Легија придружио Аркановој Гарди догодила се ЈЕДНА велика промена, а чувени тигар је заправо…

Поред ракете К-77М руски ловац може да дејствује и ракетама средњег домета какве су Р-27, али и великог домета Р-37 од којих последња може да погоди циљ на даљини од 300км. Амерички стручњаци се слажу да ове ракете могу да буду итекако опасне јер је њихов управљачки блок веома отпоран на мере противелектронске борбе.

Највећа снага руског ловца Су-35 се крије у његовом „носу“. Ту се налази моћни радарско-осматрачки комплекс „Ирбис-Е“ који се састоји од пасивне радарске антенске решетке, као и опто-електронски систем ОЛС-35 који је способан да без активације радара уочи и прати ваздушни циљ на даљини од 80км.

Магазин напомиње да су техничко-тактичке могућности радарског комплекса „Ирбис-Е“ изузетне, и да он може да открије ваздушни циљ на даљинама већим од неколико стотина километара (оперише се податком да овај радар способан да открије ваздушни циљ на даљини од 400км). Међутим, када су у питању његове могућности против ловаца који имају „стелт“ карактеристике, његов ефективни домет детекције се вишеструко смањује.

СЕНЗАЦИОНАЛНО! ИЗ ПОЖАРА У ЗЕМУНУ ИЗВУКЛИ СЕФ СА 18 МИЛИОНА €: Ватрогасцима стигло хитно наређење! Испитује се да ли је експлозија подметнута

Према речима америчких аутора, радари који се налазе на авионима пете генерације Ф-22 „Рептор“ и Ф-35 „Лајтнинг“ могу да открију руског ловца на даљини до 160км што је вероватно више него у обрнутом случају.

Управо у таквим ситуацијама амерички авиони имају предност у односу на Су-35, пошто могу да га раније детектују и нападну ракетама великог домета. Наводи се и то да би у условима блиске ваздушне борбе Су-35 био изузетно озбиљан залогај за америчке ловце, пошто се руски авион одликује врхунским маневарским карактеристикама које су од прворазредне важности када се авиони нађу у зони ракета кратког домета.

Треба напоменути да је на небу изнад Сирије регистрован ваздушни контакт између руског Су-35 и америчког Ф-22 „Рептор“ где се по писању америчких медија показао супериорнијим у ваздуху у односи на свог супарника.

(ВИДЕО) ИСПОВЕСТ РАДНИЦА НА ЛУКСУЗНИМ ЈАХТАМА: Богаташи пошаљу жене у шопинг, па доведу проститутке, а ми за 20 минута треба све да поспремимо

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАПИРИ О КОСОВУ СКРИВАНИ ПУНИХ 16 ГОДИНА Због ових докумената је убијен Зоран Ђинђић!

БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ПРОВОЦИРА: Срби су гори од Хитлера, Србија и Српска су оно ШТО ЈЕ НЕКАД БИЛА НЕМАЧКА!

(ФОТО) СРПСКИ СПЕЦИЈАЛАЦ ЗГРАБИО НЕПОЗНАТИ СНАЈПЕР! Уследио је невиђени подвиг, И БАЋУШКЕ СУ ОСТАЛЕ БЕЗ ТЕКСТА!

ИНСЕКТИ ТЕРОРИШУ НОВУ ВАРОШ Будимир и његов син Михајло једва преживели напад 100 стршљенова, уједали су их свуда, овако су извукли живе главе!

Kurir/Russia beyond

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon