Printscreen/ Youtube
Занимљивости

(ВИДЕО) ЕВО КОЛИКО КОШТА ЖИВОТ У НЕМАЧКОЈ: Иван је све ставио на таблу, ово је НАЈСКУПЉА СТАВКА, а на једној ствари може да се много уштеди!

Хрват Иван Ловрић из Аленсбаха на Јутјубу је објавио видео у ком говори о трошковима живота у Немачкој. Каже да је снимак намењен онима који живе у Немачкој, или онима који намеравају да се тамо преселе.

„Циљеве поставите ниско да се не бисте разочарали. За све је потребно време. Поставите један мањи циљ, а онда када га испуните, постављате више циљеве па ћете бити задовољни“, поручује Иван.

НОГО ЦЕПА ДВЕРИ: Уједињују се незадовољни Дверјани и десничари!

Свакако највећи трошак у Немачкој је стан који он плаћа 715 евра. Његов стан има две спаваће собе и дневни боравак. Иван каже да се цене станова у Немачкој крећу се од 450 евра до 1.500 евра или више, у зависности од локације и величине стана.

„Уколико живите у центру града, будите спреми да за стан платите више од 1.000 евра“, поручује Иван.

(ФОТО) ОВО СУ НОВИ СРПСКИ „МИГОВИ“! Моћне летелице стигле из Белорусије, ВЕЋ ИМАЈУ И СРПСКЕ ЗАСТАВЕ!

У цену стана урачуната је и вода и грејање.

Изношење смећа плаћа око 14 евра месечно, а цена као и у Србији зависи од броја чланова породице и колико пута се смеће месечно одвози.

(ВИДЕО) ЏИХАДИСТА НА СРПСКОМ ОБЈАСНИО СИРИЈЦИМА зашто је дошао у њихову земљу – ОВО ЛЕДИ КРВ У ВЕНАМА!

Међутим, за разлику од Србије, цена одношења смећа у Немачкој зависи и од врсте смећа која се односи.

Иван каже да се на струји годишње може уштедети највише пара. Он је на пример уштедео више од 600 евра због преласка код новог испоручиоца струје.

Углавном цене струје се крећу од 20 до 100 евра, у зависности од тога да ли имате старе или нове апарате који троше мање струје итд.

ТАТИЦЕ НАШ, КАЖУ ДА СИ ОТИШАО НА ПУТ, ЧЕКАМО ТЕ… Деца се потресним речима опраштају од убијеног Бутулије! ЧАК 84 ЧИТУЉЕ УБИЈЕНОМ ПРЕДСЕДНИКУ АМСС

Иванова породица плаћа струју месечно око 55 евра.

„Гледали смо да имамо апарате који троше мало струје, зато смо и уштедели“, каже Иван.

За интернет и телевизију плаћа се од 15 евра месечно, па све до 50 или више евра, у зависности од пакета.

„Ако нећете телевизију можете плаћати и 10 евра за интернет“.

Он и жена имају два мобилна телефона за која плаћају 50 евра. У то је урачунато 1ГБ интернета у Европи, а у Немачкој имају неограничен интернет.

АРКАН ЈЕ ДОБИО НАПАД БЕСА У РЕСТОРАНУ „МАДЕРА“ Пришао столу за којим је седео министар финансија са пријатељем, па кренуо да га бије. Имао је добар разлог!

„Трошкови могу да се крећу од 10 евра месечно, па све до 150, у зависности од тога колико вас је у породици“, прича Иван.

За лично осигурање, у шта су урачунати он, његова супруга и деца, плаћа 65 евра.

Иванова породица има два аутомобила, па троше пуно горива за пут до посла и превоз деце. За два аутомобила плаћају осигурање годишње 1300 евра, плус око 200 евра дају за гориво месечно.

За вртић Иванова породица издваја 90 евра месечно плус 40 до 60 евра за ужину јер у немачким вртићима обично није урачуната храна. Школа се не плаћа.

ПОКУШАЛА ДА УБИЈЕ КОЛЕГЕ ТРОВАЊЕМ КАФЕ ЈЕР СУ ЈЕ ОГОВАРАЛИ, А САД ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА ЊЕНИМ МУЖЕМ ДЕЈАНОМ! Бура око брачног пара из Смедерева се не стишава!

Око 400 евра породица месечно потроши на храну, али могуће је преживети у Немачкој и с 50 или чак и мање евра. Када је он дошао у Немачку није имао пуно новаца, али преживео је цео месец с 34 евра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ: Тек после НАТО агресије Москва је схватила да је то била проба за напад на Русију!

ТАТИЦЕ НАШ, КАЖУ ДА СИ ОТИШАО НА ПУТ, ЧЕКАМО ТЕ… Деца се потресним речима опраштају од убијеног Бутулије! ЧАК 84 ЧИТУЉЕ УБИЈЕНОМ ПРЕДСЕДНИКУ АМСС

ГВАИДО МОЛИ АМЕРИКУ ЗА ПОМОЋ: Данас у Боготи се састаје са Пенсом!

КОСОВО ЈЕ АМЕРИЧКИ НОСАЧ АВИОНА НА ЗЕМЉИ! Немачки политичар Вили Вимер тврди да ВАШИНГТОН ОД 1999. НИЈЕ ПРЕСТАО ДА ВОДИ РАТ ПРОТИВ СРБИЈЕ!

СУЂЕЊЕ АМЕРИЧКОМ МАРИНЦУ: Фока нуди 20.000 евра за слободу!

kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
11°
Wed
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat