Printscreen
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Када се повукла вода из језера, појавило се стотину скелета и откривена је страшна прича стара више од 2.000 година!

Језеро Рупканд у Индији налази се на 5.029 метара надморске висине, због чега је откривено тек пре нешто више од 70 година.

У питању је глечерско језеро које је због положаја углавном залеђено, али кад се отопи, открива страшну причу која се овде одиграла пре 2.800 година.

​(ФОТО/ВИДЕО) ЕВО КО ЈЕ ДЕЈАН ПОПОВИЋ ТИГАР, ухапшен због напада на полицајца! Власник ланаца кладионица, СЛАБ НА СТАРЛЕТЕ И ПЕВАЉКЕ!

Кад се лед отопи и вода повуче, језеро открива – људске костуре. И то стотине њих. Дуго није било познато порекло ових скелета, али постојале су многе теорије.

Појединци су веровали да су остаци припадали кашмирском генералу Зоравору Сину и његовим људима који су нестали на Хималајима 1841. враћајући се из битке на Тибету.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) Пацијенти су се жалили јер дуго чекају лекаре, а онда је медицинска сестра показала како изгледа „прави хитан случај“

Ипак, како је доказано да су кости много старије, појавила су се и нова нагађања. Једно је било да се ради о костима војске индијског војсковође Мухамеда Туглака која је у 14. веку поражена од Кинеза у борби за границу на Хималајима.

Кад је утврђено да су старије и од тога, многи антрополози су се окренули теорији да су људи чије кости почивају у језеру покошени непознатом епидемијом или да су жртве ритуалног самоубиства.

(ВИДЕО/УЖИВО) ДРАМА У КИЈЕВУ: Сакашвили прети да ће скочити са крова

Тек пре 10 година тим научника је успео да утврди шта се заиста десило на језеру Рупканд давне 850. године пре нове ере. На потиљцима лобања истраживачи су пронашли напрснућа која указују на насилну смрт услед удараца у главу.

Напрслине су, међутим, биле таквог облика да је као једино решење мистерије антрополозима пало на памет да су ови људи пре 2.800 година страдали од – стравичног невремена са јаким градом!

У реконструисаној верзији догађаја, око 500 припадника култа Нанда Деви дошло је на језеро у потрази за свежом водом. Ту их је задесило невреме од ког нису имали где да се сакрију. Страдали су од последица удара громада леда у главу, а лед језера очувао је нека од тела до те мере да она на себи и даље имају нетакнуту одећу и косу.

(ВИДЕО) ОВАЈ ГРАД НЕСТАО ЈЕ ПОД ВОДОМ ПРЕ 1.700 ГОДИНА: Рониоци су га пронашли и наишли на нешто невероватно!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Србија добија ескадрилу „мигова“ — остала су још само два корака

ОПШТА БЕЖАНИЈА ИЗ ПОКРЕТА СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА: Јанковића напустили и Божо Прелевић и Кокан Младеновић

ХРВАТСКА УСВОЈИЛА ЗАКОН ПО КОМЕ СУ СВИ СРБИ АГРЕСОРИ: Пуповац и српски посланици били УЗДРЖАНИ?!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
28°
Tue