ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ДРЕВНО ПЛЕМЕ ЖИВИ КАО ПРЕ 2.000 ГОДИНА: Жене секу прсте за покојнима, а мушкарци носе рог на пенису

Племе Дани живи у индонежанској забити, у брдима Западне Папуе, 3.500 километара далеко од престонице Џакарте, а 1938. случајно их је открио амерички истраживач Ричард Арчболд. Међутим, племе упорно одбија да прими западњачку цивилизацију.

Дани живе по архаичним правилима, а немачки фотограф Маркус Рот провео је с њима недељу дана проучавајући њихову културу.

(ВИДЕО) МИЛИОНИ СУ ПОГЛЕДАЛИ ОВАЈ ШОКАНТНИ СНИМАК: Да не би платио хотелски рачун, искочио кроз прозор собе на 19. спрату!

Мушкарци боје лице и умећу животињске кости у нос и уши да би изгледали застрашујуће. Наги су, осим што на пенису носе посебно направљен штитник у облику рога.

Племенска традиција је ратничка, али данас се боре само симболично, да би одржали традицију и прославили плодност своје земље – сваког августа ритуално ратују са суседним племенима Лани и Јали. Највећи ратници имају посебну част.

„Једна од најфасцинантнијих ствари је мумија Курулуа, стара 370 година. Он је био најбољи и најљући ратник, а мумију у својој колиби чува један човек и показује је с великим поносом. Ратници буду награђени огрлицом за сваког убијеног непријатеља, а највећи међу њима буду мумифицирани“, прича Рот.

(ФОТО) УСТАШКИ КОЉАЧ ФРА САТАНА: Мајка му била Српкиња, а он српску децу крамповима клао

Правила за жене су бруталнија – са сваког умрлог члана породице жена мора да одсече чланак прста да би показала бол који осећа за покојником.

Влада је недавно забранила тај ритуал, али старије жене настављају по своме. Мушкарци и жене живе у одвојеним колибама, кувају на ватри и размењују добра са суседним племенима.

Кад нешто славе, забављају се уз музику традиционалног дрвеног инструмента, који зову „пикон“. Свиње су веома вредне, па је највеће славље посвећено баш њима.

Фестивал свиња окупи не само цело племе, већ и њихове комшије, а што више свиња закољу – то су се боље провели.

НАЈОПАСНИЈЕ СЕРИЈСКЕ УБИЦЕ ИЗ ИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ: Убијали жртве па им јели срца, силовали их мртве, а најбруталнији од свих био је Столе из Београда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ДАЈ ВРЕЋУ ЗЛАТА ЗА МОГ БАКИРА: Ево како су милионске донације за народ БиХ завршиле у Изетбеговићевим џеповима!

ХАГ ГАСЕ НА СВЕТОГ НИКОЛУ: 72 Срба осуђено на 1.138 година затвора! ХАШКИ ТРИБУНАЛ БИО НАЈВЕЋИ ЛОГОР ЗА СРБЕ!

(ФОТО) ВИДОВЊАК ЗЛАТКО НАПРАВИО ФОТО-РОБОТ: Овако изгледа ЈЕЛЕНИН УБИЦА

Извор: Курир.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri