ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ЂАВОЉИ РУКОПИС: Најзад дешифровано Луциферово писмо! Научници користили забрањени код!

Више од три века нико није могао да одгонетне шта је написала монахиња у трансу.

Дуже од три века, тачније 341 годину, научници, мајстори за дешифровање и окултисти остали су збуњени криптичким писмом једне бенедиктинске монахиње, која је тврдила да јој је поменути текст диктирао лично нечастиви.

ГРОБАРИ СЕ ОГЛАСИЛИ: Навијачи Партизана открили ко су људи које су скинули голе и пребили. Објавили и њихове личне карте (ФОТО)

Према легенди, сестра Марија Кроћифиса дела Концесионе која је живела у самостану Палма ди Монтекјаро на Сицилији, 11. августа 1676. у једном тренутку пробудила се у једном тренутку из несвестице или благог транса и схватила да јој је лице умрљано мастилом. У једној руци држала је неколико писама исписаним загонетном збрком симбола и разних језика.

Сестра Марија и њене сестре из самостана веровале су од тог тренутка да јој је писма издиктирао демон, иако у тексту нису могле пронаћи никакав смисао.

ЕПИЛОГ СЛУЧАЈА ЗБОГ КОГА ЈЕ СРБИЈА ЗАНЕМЕЛА: Откривено ко је заиста убио бебу пронађену на депонији у Врбасу

Временом су закључиле да су писма била део разрађеног плана Луцифера да би је навео да се окрене од Бога. У међувремену су локалне власти годинама нудиле бесплатан туристички боравак у овом месту свакоме ко успе да дешифрује мистериозни текст.

Лајв Сајенс наводи да су 341 годину касније научници с ЛУДУМ – научног центра из Катаније објавили да су успели да дешифрују 15 редова јединог преосталог писма које је преживело три и по столећа. И то како… За дешифровање су користили код који су набавили преко „дарк веба“, дела интернета којем се може приступити искључиво помоћу посебног софтвера.

(ВИДЕО) ОВАЈ ДЕТАЉ ЈЕ ОТКРИО КИМОВУ ЈЕЗИВУ ТАЈНУ: Северна Кореја случајно показала нешто од чега свет највише страхује!

„Тамо се може пронаћи све: дроге, проституција, педофилија, па тако и програми обавештајних служби за дешифровање тајних порука, као што је овај који смо ми користили“, казао је директор центра Даниел Абате за италијански радио 105.

„Софтвер смо напунили античким грчким, арапским, латинским језиком и рунским писмима како бисмо одгонетнули писмо. Испало је да је заиста демонског карактера“, додао је. Научници су закључили да су писма била збрка језика, те да их је написала заиста сестра Марија, која је у своје време у самостану наводно била једна врсна лингвисткиња. Писмо описује односе људи, Бога и Сотоне у разбацаном и недоследном стилу. У њему сестра Марија, или ко год да ју је можда опсео, охрабрује Бога да напусти човека и преда га ђаволу.

„Бог мисли да може да ослободи смртнике, али тај систем не функционише ни код кога“, стоји у једном од преведених редова.

Текст такође описује Бога, Исуса и Светог духа као „мртве стеге“, тврди да су људи напросто измислили и Бога и Заратустру, античког иранског пророка који је у другом миленијуму пре Нове ере утемељио Зороастријанство, прву монотеистичку религију, претходницу свих данашњих. Абате је рекао да садржај писма указује на то да је сестра Марија можда патила од шизофреније или биполарног поремећаја.

ОГЛАСИЛА СЕ И СУПРУГА ПРЕТУЧЕНОГ ХРВАТА: Није тачно да нисам тражила помоћ…

„Лично верујем да је монахиња добро владала језицима, што јој је омогућило да изуме шифру, те да је можда патила од неког стања попут шизофреније, због чега је умислила да разговара с ђаволом“, казао је Абате за Лајв Сајенс.

На крају је директор центра открио: „Чак ни то није зауставило мноштво заинтересованих сатонистичких секти при покушајима да ме контактирају од кад сам објавио наше откриће.“

Ова писма у доба тадашње црквене власти такође су сматрана изворно демонским и тумачила су се као последица сталне борбе сестре Марије с „небројеним злим духовима“. Абате је објаснила да њена идеја потиче одатле што је приказ ђавола чест управо код људи који пате од шизофреније.

Сестра Марија, рођена као Изабела Томази, у самостан је ушла кад је имала само 15 година, а инцидент са спорним писмима догодио се кад је имала 31 годину. Абате је објаснила и то да је сестра Марија имала озбиљних здравствених проблема који су јој загорчавали живот, да би сваке ноћи вриштала, имала утисак да се бори против ђавола. Ипак, црква је тада сматрала да се она заиста бори против злих сила, па и да је у томе истрајала изразито храбро и чврсто све до своје смрти кад је имала 45 година. Забележено је да су је у њеном самостану сматрали светицом. Због тога је Црква 1701. године покренула процес њене беатификације. Међутим, она званично никада није и именована блаженом те је до данас остала позната као „слуга божји“.

Елфета ножем пресекла врат дечаку, Орић мирно гледао како га коље!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Београд добија Руски духовни центар

ПРЕДИЗБОРНЕ КАЛКУЛАЦИЈЕ: Дачић сад хоће ванредне изборе

Харадинај: Оружане снаге у марту

Извор: Kurir.rs/Express.hr

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue