Wikipedia
Друштво Србија

(ФОТО) ДЕСЕТИ ДАН АПРИЛА ПО ЗЛУ ПАМТЕ СРБИ И ИНДИЈАНЦИ: Овај датум леди крв у венама, А ЕВО И ЗАШТО!

На данашњи дан 1883. године Влада САД је, у оквиру завршне акције систематског затирања културног наслеђа америчких Индијанаца, забранила све језике индијанских племена, њихову религију, културу и обичаје. На данашњи дан 1941. основана је најзлочинакија држава на свету Независна држава Хрватска. Случајне ли коинциденције...

(ВИДЕО) НА НИШАНУ ЛАЗАНСКОГ! Завршни чин: ШТА АКО САД СПРЕМА ХАОС И ВЕЛИКИ И НАПАД?

Савремени Индијанци службено су хришћани, али се држе и домородачких веровања. Приватно, Индијанци говоре властитим језицима, а уз њих и језике колонизатора – енглески, шпански, португалски, француски или холандски. Најраспрострањенији индијански језик је кечуански (језик старих Инка), којим данас говори око десет милиона људи.

У САД су Индијанци познати под називом „Нејтив Американс“, а у Канади су под именом „Фрст нејшнс“ заједно побројени Индијанци и Ескими. У подацима о Гренланду мисли се на Ескиме.

ИДЕМО У РАТ БЕЗ ИЈЕДНОГ ДОКАЗА! Америчка новинарка оптужила Трампа да изазива сукоб са Русијом!

Непознато је колико је Индијанаца живело на америчком континенту у тренутку доласка Кристифора Колумба, али неке процене крећу се и до стотину милиона.

Чувени холивудски глумац Марлон Брандо је 1973. године бојкотовао свечану доделу „Оскара“, на којој је требало да добије свој други „златни кип“ за незаборавну улогу Дон Вита Корлеонеа у „Куму“. Уместо тога, Брандо је упозорио на стереотипно приказивање америчких Индијанаца у холивудским филмовима и на телевизији.

СТРУЧЊАЦИ ХИТНО СТИЖУ У СИРИЈУ! ОПЦВ шаље људе у Думу да испитају наводно коришћење ХЕМИЈСКОГ ОРУЖЈА!

Wikipedia

ОТКРИВАМО КАКО ЈЕ ВОЈСКА СПРЕЧИЛА ШПИЈУНИРАЊЕ: Српски авиони јурили стране беспилотне летелице

На доделу је послао глумицу индијанског порекла из племена Апача Сачен Литлфидер, која је пред запрепашћеним холивудским естаблишментом одржала говор о катастрофалном положају својих сународника у најмоћнијој и, наводно, „најдемократскијој“ земљи света – САД.

У више од 4.000 америчких филмова Индијанци су, у већини, приказани као крвожедни дивљаци који су убијали невине беле досељенике. Данас филмова о животу Индијанаца, барем оних који долазе из Холивуда, готово да и нема.

Индијанци су за већину Американаца заборављена нација, потиснута у забачена рурална подручја, где живе испод границе сиромаштва.

АЛАРМ НА ЗАПАДУ: Вучић добио позив и одлази у Москву на…

На данашњи дан основана је Независна Држава Хрватска (НДХ). Квинслиншка (марионетска) држава на делу окупиране Краљевине Југославије, која је уз помоћ нацистичке Немачке постојала под вођством усташког режима од 1941. до 1945.

НДХ је у историји остала забележена по највећим зверствима и геноциду које су припадници режима чинили над Србима, Јеврејима, Ромима, као и Хрватима неистомишљеницима, претежно комунистима.

Wikipedia

Програм НДХ, који је формулисао Миле Будак, био је да се очисти Хрватска од Срба „убијањем једне трећине, протеривањем друге трећине и асимиловањем преостале трећине“.

(ВИДЕО) ХРВАТИ ПОСЛЕ ПРВОГ ЛЕТА ОДУШЕВЉЕНИ ИЗРАЕЛСКИМ АВИОНОМ: А управо тај Ф-16 крије опасну тајну

На територији НДХ су основани концентрациони логори, од којих је најпознатији био логор у Јасеновцу, а било је концентрационих логора и за децу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Орбан: Ограничити права миграната, мање интеграције у ЕУ

ЂУРИЋ: Како то Уставни суд у Приштини поништава принципе

Трампов саветник за унутрашњу безбедност поднео оставку

(ФОТО) Забрањени руски град: Американци никад нису успели да уђу, а одувек их је занимало шта крије ово мистериозно место

РУСИЈА УПОЗОРАВА БРИТАНЦЕ: Тајно пребацивање Скрипаљевих сматраћемо отмицом!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue