Printscreen You Tube
Политика Србија

(ВИДЕО) ДАРКО МЛАДИЋ: Ратко Младић неће преживети ако га не извучемо на кућно лечење!

Министарство правде покренуло је процедуру за пуштање генерала Ратка МЛадића на привремену слободу ради лечења. То је јуче потврдила и министарка правде Нела Кубуровић наводећи да је држава испоштовала захтев породице и бранилаца бившег комаданта Војске Републике Српске.

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, рекао је да се са оцем видео пре три недеље када је са породицом био код генерала.

-Чули смо се и јуче. Његово здравствено стање је све лошије и лошије. То је и главни проблем, што од децембра на овамо он слаби и то нас највише забрињава. Видно слаби и први пут после толико времена када сам ја био у посети са децом да је он морао да прекине због замора. Није могао да издржи целу посету. Посета може да буде десет дана. Али, породица никада не може дуже од седам дана да буде са њим, онда мора да се направи пауза – истакао је Дарко Младић.

Он наводи да се његов отац уопште не жали, јер је такав и не жели да покаже слабост пред својом породицом.

-Али, једноставно види се то. Он отежано прича, брзо се замори, скаче му притисак преко 200 – рекао је син Ратка Младића и додао да, када је у питању документација о здравственом стању генерала, даТрибунал у Хагу им није дао целокупну здравствену документацију.

-То су први пут сада признали, пре десетак дана. Нпр. снимке главе, снимке срца… Говорили су да су нам дали све снимке, а сада ођедном кажу да су ти снимци у Бронову и да постоји посебна процедура како би се дошло до тих снимака. Мој отац пре одласка у Хаг имао је три мождана удара, а у Хагу срчани удар. Ми сумњамо да је тамо имао најмање још један , тај пролазан мождани удар у сну – тиа се то зове. Сумњамо да је то било у децембру и да је то узрок свих ових његових тегоба и слабљења.

Дарко Младић је рекао да су они ангажовали тим стручњака и да су они истог мишљења да те симптоме које сада он развио накнадно да су доказ да је он имао тај удар.-Десна страна тела му још слабије ради, има проблема са спавањем, са умором, притиском. Сада му се опет покварио рукопис. Манипулација је да се по доласку у Хаг његово здравствено стање побољшало. Он је пребачен тамо полумртав. Након пет година није имао никакву лекарску негу. Да је пребачен у неку сеоску амбуланту он би био боље. Он јесте поправљен у односу на то стање о пре пет-шест година, али ми не причамо његовом стању тада, већ сада – истакао је Дарко Младић.

Према његовим речима, вештаци према документацији која им је дата, без кључних снимака, констатовали су да постоје пропусти у лечењу Ратка Младића.

-Да је нормална нека болница у Холандији ми би могли да их тужимо. Они нека главна испитивања нису урадили. Ми се боримо за његов живот и његова права све време. Захвалан сам Влади Србије на гаранцијама и убеђен сам да уколико га не извучемо на болничко лечење убеђен сам да он неће преживети – закључио је Дарко Младић.

Адвокат Бранислав Тапушковић рекао је да нема ригидних процедура клада је здравље угрожено за давање гаранција.

-Стално се говори о томе да у неком кривичном поступку било где, треба да се води рачуна о правичности. И поступак треба да буде кредибилан, да онај против кога се води поступак буде физички и ментално у добром стању да би могао да прати тај поступак који је везан за проблеме у неком кривичном поступку. У тим затворски просторијама нема услова за лечење. Ако је овако здравствено стање онда му мора бити омогућено лечење било где – рекао је Тапушковић који је напоменуо да код лечења Слободана Милошевића, који је само три дана пред смрт тражио лечење у Москви то му није допуштено, али, како је додао, Хаг је могао да га лечи било где и да би он остао жив.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Северна Кореја поново лансирала ракету преко Јапана, Сеул узвратио

Потврђено: Експлозија у метроу у Лондону је терористички напад (ВИДЕО)

Овако је изгледао сусрет руских и америчких космонаута на МСС (ВИДЕО)

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat