Друштво Србија

(ВИДЕО) Далибор има 1000 оваца и најбоље газдинство у Београду: Остаћете без речи када видите ко је његова највећа подршка

Пре 23 године, у време "Олује", као избеглице смо дошли из Бенковца. Било нам је тешко. У почетку смо се бавили грађевином, а потом угоситељством. Ово је коначно нешто за душу.

Газдинство Николе Богуновића (58) је ове године проглашено за најбоље у престоници. Сваког дана на ливади поред војног аеродрома у Батајници безбрижно пасе стадо од хиљаду оваца и јагњади у власништву овог вредног домаћина.

НЕ ТРЕБА МИ ОРДЕН ОД АМЕРИЧКИХ РОБОВА! Асад вратио Француској ЛЕГИЈУ ЧАСТИ!

Вишегодишње улагање и напоран рад су се исплатили, па он данас у Старом двору добија престижну Награду града Београда.

– Долазиле су комисије из Министарства и градске управе. Драго ми је што је неко препознао рад моје породице. Фарму одржавам са синовима. Овог тренутка две штале су пуне: имамо 960 оваца и више од 500 јагњади – прича Никола.

(ВИДЕО) НАТАШИНА МАЈКА ОТКРИЛА ДЕТАЉЕ: Лука је моју ћерку физички, економски и психички малтретирао!

Слично газдинство Богуновићи имају и на обронцима Фрушке горе, и штале на тој фарми желе да напуне козама.

– Пре 23 године, у време „Олује“, као избеглице смо дошли из Бенковца. Било нам је тешко. У почетку смо се бавили грађевином, а потом угоситељством. Ово је коначно нешто за душу – прича Никола, док се жуљевитим рукама трља по бради.

ЛАВРОВ: Јасно смо рекли Америма – ВОДИТЕ РАЧУНА, УНИШТИЋЕМО ВАМ И РАКЕТЕ И БРОДОВЕ!

На Фрушкој гори 50 хектара пашњака

Главни „оперативац“ на имању је Николин син Далибор (36). Он је и мотивисао оца да пре четири године купи газдинство на Фрушкој гори и 50 хектара пашњака. Тако се потпуно окренуо пољопривреди, и није жалио новца да квалитет грла буде врхунски.

Убиство Луке Радуловића наручили Црногорци? Мотив је дуг и цинкарење

– Обилазим пољопривредне сајмове у Европи. Прошле године сам у Паризу купио 17 овнова и 28 оваца сорте „ил де франс“. У нашим шталама налазе се и два шампионска овна, и сваки од њих је плаћен 5.000 евра – прича Далибор.

За прехрану животиња потребно је обезбедити 2.800 килограма силаже и сена. Како кажу Богуновићи, продају око хиљаду јагњади годишње. Један број је намењен печењарама, а одређена количина се оставља за приплод.

МРАЧНЕ ПРОГНОЗЕ СТРУЧЊАКА: Спрема се нова глобална криза, а Европљани имају највише разлога за бригу

Газда Никола каже да животиње траже доста пажње, од квалитетне исхране и ветеринарске неге, па до тога да се сваког дана истрче по ливади.

– Тешко је наћи пастире. Нико неће овај посао иако је добро плаћен. Једно време, када је стадо било на Фрушкој гори, раднике сам свакодневно довозио из Батајнице, јер нико из околних села није хтео да ради посао чобана – прича наш домаћин.

НАЈБОЉЕ ГАЗДИНСТВО У ПРЕСТОНИЦИ

Награда Града Београда је потврда да раде добар посао и још један је подстицај за проширење капацитета.

Невероватан је призор како један пас контролише хиљаду грла на отвореној ливади. Николин црни овчар то ради с таквом лакоћом да то боље не би радило десет људи.

ИСПОВЕСТ ВЕРЕНИЦЕ ЛУКЕ РАДУЛОВИЋА О ПОСЛЕДЊЕМ ПОЗИВУ КОБНЕ НОЋИ: Најсрећнија бих била да су ме убили са њим!

– Веома је брз, зна како да потера овце. И на Фрушкој гори, у шуми, зна како да контролише сваку животињу – прича Никола.

Деца се одушеве кад виде овцу и козу, а највише воле магарца. Никола и Далибор Богуновић воле када им неко дође у посету. Најдражи гости су им малишани из оближњег вртића.

– Деца у граду не знају како изгледају овца и коза. Одушеве се када виде јагњад и јариће, а највише воле да се играју с магарцем – прича Далибор.

НАТО СПРЕМА НОВО ЗЛО: Американци на Косову праве писту за бомбардере и јуришне хеликоптере

Погледајте причу о овом вредном домаћину:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИМОВИНСКА КАРТА ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: Ево колику плату има Владимир Путин и шта још поседује!

СТЕФАНОВИЋ: Нећемо допустити било какво окупљање у Хртковцима!

ДАЧИЋ: Смањити број амбасада у земљама ЕУ које су признале Косово

(ВИДЕО) ЈАНКОВИЋЕВ САРАДНИК ПРИЗНАО: Наша платформа је признање независности и столица у УН за Косово!

Извор: telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
25°
Sun
26°
Mon
27°
Tue
25°
Wed