printscreen yotube
Политика Србија

(ВИДЕО) ДАЧИЋ: Постигли смо историјски успех – АЛ’ ТЕК ЋЕ БОРБА ДА СЕ ВОДИ!

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је направљен један историјски заокрет и историјски успех када је реч о питању КиМ, јер је то постала тема о којој се поново говори. То је један од најопипљивијих доказа колико смо успели да променимо готово зацементирану позицију неких западних земаља када је реч о Косову, нагласио је Дачић и додао да ће велика борба тек да се води

САНДРИНОЈ ПРИЈАТЕЉИЦИ ПРЕТИ ЗАТВОР! Откривен узрок удеса због ког се новинарки боре за живот

Ивица Дачић је, гостујући у Дневнику РТС, истакао да је питање КиМ сада постало тема о којој се поново говори.

– То је један од најопипљивијих доказа колико смо успели да променимо готово зацементирану позицију неких западних земаља када је реч о Косову, јер та тема апсолутно није била тема о којој се дискутовало у претходном периоду, једноставно се сматрало да је то питање већ решено, да је пре десет година проглашена држава коју су те западне земље признале – рекао је Дачић.

РАДА МАНОЈЛОВИЋ ХИТНО НА ЛЕЧЕЊУ У БОЛНИЦИ: Стање јој све горе, не може више да трпи болове, али се НИКАКО не одриче овога…

Указао је да десет година након тога Косово није успело да заокружи ту своју независност и велики број земаља у свету није признао једнострано проглашену независност Косова, као и да велики број земаља преиспитује ту позицију.

– То значи да су они и даље практично на самом почетку, јер постоји пет земаља које нису признале Косово у ЕУ што значи да и евентуални европски пут Приштине не може ни да почне – наглашава Дачић.

– Ово је заиста један историјски заокрет и историјски успех који сам ја дефинисао да смо ми сада евентуално на крају почетка, почетка дефинисања наших позиција, тек ће се водити дијалог и износити та могућа решења – додао је министар.

Лазар је планирао свадбу, а сад му спремају сахрану: Анђела се заувек опростила од њега претужном поруком. „Љубави заувек ћеш ми бити у срцу“

Истакао је да „смо успели да једноставно променимо ту позицију Запада који раније о томе није желео ни да разговара и свако помињање тог питања је било грубо одбијано“.

– Историјски успех је да смо дошли до ситуације да се о томе уопште расправља, када смо први пут почели Бриселски дијалог Кетрин Ештон је говорила да причамо о техничким темама, ја сам тада већ предложио кад сам био премијер да се разговара о суштинском питању и сада смо на том путу- рекао је Дачић.

– Нама се пружа историјска прилика да нешто добијемо за свој народ и своје грађане на КиМ, ми наравно можемо и да одбијемо ту прилику, али немојмо сада ми да се овде правимо невешти – нико нам не нуди да Косово и Метохија ће остати цело у границама Србије – нагласио је министар.

Додао је и да немамо код свих земаља подршку и да ће велика борба тек да се води.

ИТАЛИЈАНСКИ НОВИНАР ОБЈАСНИО: Лажне вести одредиле слику света о рату на Косову и Метохији

– Ми на овоме заједно радимо, ја могу да кажем да је то један историјски допринос који ће остати упамћен у историји Србије председника Србије и, да не будем сада лажно скроман, заједно са њим сам и ја то радио свих ових шест година. Ми смо успели да променимо, није овде сада реч да ми радимо на томе, ми смо успели да променимо позицију Запада, ми смо их померили са мртве тачке, а са друге стране остали смо пријатељи са Русијом и Кином – тврди Дачић.

Смтара да са стране међународне заједнице више не постоје препреке да се отвори могућност да се Приштина и Београд договоре.

– На нама је да донесемо одлуку хоћемо ли да направимо тај историјски корак, хоћемо ли по први пут да славимо неку нашу победу или ћемо стално да причамо о неким нашим неуспесима и поразима – рекао је Дачић.

– Овде је реч хоћемо ли нешто да добијемо или ћемо све да изгубимо. Ништа ми сада не држимо у својим рукама и то исто и Приштина, проблем је у томе што је реалност и живот на Косову далеко ван папира које држе у својим рукама и Београд и Приштина – нагласио је министар.

(ФОТО) ТРАЖИ СЕ ЛУДИ ВОЗАЧ! ИЗБЕГНУТА ОЗБИЉНА ТРАГЕДИЈА КОД ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ! БМВ аутопутем јурио 200 километара на час у супротном смеру!

Указао је да су сада месеци који су битни и пошто смо дошли, како каже, до краја почетка, сада почиње расплет око тога ко има какве предлоге и да ли је могуће око тога направити компромис, пре свега Београда и Приштине.

На питање шта ће бити теже добити подршку међународне заједнице или подршку унутар земље од грађана, Дачић каже да је и једно и друго тешко и захтевно.

– Ја мислим да је и једно и друго веома тешко и веома захтевно, али ја сам сигуран да српски народ неће пропустити ову прилику, јер ми морамо да гледамо национални програм у наредних 100 година – закључио је Дачић.

ДРЖАО „ТАОЦЕ“ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА Разјарена звер патролирала ходницима, станари пола дана нису смели НИ ДА ПРОВИРЕ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАНАС СЛАВИМО ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ! Ево шта никако не смете да радите!

ХАПШЕЊЕ У НОВОМ ПАЗАРУ Полиција запленила килограм МАРИХУАНЕ и вагу за мерење

ДРЖАВНИ НЕПРИЈАТЕЉ Кантер: У Турској би ме отровали или би ми наместили саобраћајну несрећу

„БУЧНА ЈЕ И АГРЕСИВНА“ Комшије Јелене Голубовић откривају какав ХАОС је претходио нападу на редитељку

informer.rs/rts.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon