Политика Србија

(ВИДЕО) ДАЧИЋ О УСТАШКОЈ ПРОСЛАВИ „ОЛУЈЕ“: Хрватска је једина држава у Европи која слави ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ, јадна је та Европа којој су они МОРАЛНИ УЗОРИ!

Министар спољних послова подвлачи да не би требало да нас изненађује хрватски став према "Олуји", да би требало гледати у будућност, али да су разговори са хрватским званичницима јако тешки с обзиром на то да стално релативизију и негирају злочине, па чак и измишљају тезе.

Говорећи о обележавању 23. годишњице „Олује“, министар спољних послова Ивица Дачић истиче да не треба ништа да нас изненади када је о Хрватској реч, будући да је она можда једина држава у ЕУ, а вероватно и у Европи која слави етничко чишћење.

ЕКСКЛУЗИВНО: ЗМАГО ЈЕЛИНЧИЧ поручује Србији – „Брисел ће наставити да вас уцењује! Окрените се себи!“

Он каже да објективни историјски проблеми не треба да нам буду тема и основ у разговрима о будућности, али Хрватска односом према прошлости, а самим тим и односом према српском народу, стално форсира тезу релативизације и негирања злочина, измишљају се тезе, па је тако Пленковић јуче говорио о великосрпској агресији.

Ирена погинула са момком у Црној Гори, а онда јој од ТУГЕ УМРО ОТАЦ: Сада је осванула ПОРУКА која КИДА ДУШУ

– Рат у Хрватској није настао тако што је Србија извршила агресију, већ су Словенија и Хрватска извршиле нелегалну сецесију, па је уследио одговор савезне владе коју је водио Анте Марковић, дакле, Хрват. У Хрватској је 1991. године живело 580.000 Срба, они су ту били вековима и нико није отишао одавде да диже устанак у Хрватској, већ су се људи осетили угроженима после проглашења нове независне државе Хрватске. Лажно се говори о великосрпској агресији. Велика Србија никада није постојала, то је фикција, и нажалост никад је није било. С друге стране, имали смо НДХ или велику Хрватску која је долазила до Земуна, Новог Пазара, Шапца, која је обухватала целу Босну и Херцеговину. Ако је неко извршио агресију, извршила ју је Хрвартска у Другом светском рату. Вучић је упоредио однос Хитлера према Јеврејима и однос Хрвата према српском народу. Миле Будак имао је тезу: „трећину срба убити, трећину протерати, трећину покатоличити“ – подсећа Дачић.

Истиче да је Фрањо Туђман својевремено изјавио да је срећан јер му жена није Српкиња или Јеврејка, и каже да је жалосно што се застава Израела вијорила у Книну на прослави злочиначке акције.

(ВИДЕО) ХОРОР: Покушао је да помогне девојци да се паркира, ПА СКОРО ПОСТАО ИНВАЛИД!

– Министарство је поручило да је разочарано актом. То је неморално и према сопственом народу, јеврејском народу, јер је толико Јевреја настрадало у Јасеновцу, а хрватски режим релативизује јеврејске жртве. И даље испред Јасеновца стоји табла „за дом спремни“ – каже Дачић за Пинк.

Када је реч о присуству црногорског официра, министар подсећа да није „он ишао да ратује у Дубровник, него Црногорци“. Каже да је то историјска истина и да не разуме присуство црногорског официра. Дачић подвлачи да је акција „Олуја“ највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата и да су многе државе отказвале учешће у прослави баш због ове чињенице. 560.000 Срба било је 1991, а од 2000. цифра је пала на 180.000.

ПРЕРЕЗАО СЕБИ ВРАТ ЧАШОМ ЗБОГ СВАЂЕ СА ДЕВОЈКОМ: Младић пронађен у локви крви, превезен на реанимацију!

– Где су ти Срби? Градоначелник Книна данас говори да није реч о акцији против Срба него против злочиначке политике. Које злочиначке политике? Он је злочинац! Градоначелник Книна је Хрват у месту које су вековима историјски био српски! Где су ти Книњани? Отерали су све Книњане и поставили свог човека да мудрује! Србија треба да трражи да се отвори генерални конзулат Србије у Книну, као што треба да постоји у Црној Гори, у Берану или Колшину, свеједно – каже Дачић.

Подсећа да је јуче Марко Перковић Томпсон свирао у Глини, а за време Другог светског рата и НДХ је ту запаљена црква која је напуњена закланим Србима. Одмах до цркве био је српски дом после Другог светског рата. Протерали су Србе и тај објекат претворили у хрватски дом.

– И ту је певао Томпсон. Па, како их није срамота?! – запитао је Дачић.

(ВИДЕО) ОСАМИН СИН СПРЕМА ОСВЕТУ: Хамза бин Ладен урадио је нешто због чега сви страхују од крвавог напада!

Подсећа да Хрватска поручује Србији да са „оваквим лидерима не може у ЕУ“.

– Јадна ли је та Европа којој Хрватска представља моралне узоре! – каже Дачић.

Фашисти су, каже, у Загребу дочекивани цвећем. Дочекивани су и Партизани, што говори о менталитету хрватског народа. Истиче да тензије морају да се смање, али додела медаља, релативизација злочина, негирање злочина, лажне приче о великосрпској агресији, ништа од овога Србија неће прихватити.

Каже да су амерички инструктори директно помогли акцију „Олуја“ логистички, или на друге начине. Етничко чишћење, каже, осликано је у пописима и у Европи се само на Косову и у Хрватској оно слави.

Каже да Хрвати Вучићу замерају и то што користи реч „Крајишници“ иако он термин није измислио. Истиче да они желе да и у Србији буде неко ко ће хвалити „Олују“ и ко ће чак слати своје представнике на прославе.

ПРОШАО ПАКАО НА ТЕХНИЧКОМ ЗБОГ БОЈЕ ОВОГ МОТОРА: Полиција тврди жута, технички преглед види љубичасту а произвођач нешто сасвим треће!

– То је срамотно и не желим уопште да коментаришем оно што се јуче чуло, јер је то стварно један полушај релативизације и прања сопствене историје. Нико не може да прецрта историју Хрватске у Другом светском рату – каже Дачић.

Израелску заставу, каже, не разуме, посебно након што је израелски председник поручио Хрватима да морају да се суоче са својом историјом. То је, каже, белег који ће израелска држава носити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Улазак Грузије у НАТО могао би да изазове страшан конфликт

СЦЕНЕ КОЈЕ СЛАМАЈУ СРЦА: Немања је нестао у језеру, а његова породица и пријатељи на обали У ОЧАЈУ покушавају немогуће! Пријатељ хтео да ускочи у воду!

ЗЕМЉА УСТАШИЈА! На прослави злочиначке акције „Олуја“ у Глини ПЕВАЛЕ СЕ ПЕСМЕ О КЛАЊУ СРБА И ПРОДАВАЛЕ КЊИГЕ АНТЕ ПАВЕЛИЋА!

Какво оружје Кина нуди Србији

НЕЋЕ ГЛЕДАТИ КАКО МУ ДЕЦА ОДРАСТАЈУ? Ево колико година затвора би Иван Маринковић могао да добије!

ПАРА ВРТИ ГДЕ БУРГИЈА НЕЋЕ Израелци нам открили зашто су њихови авиони били на прослави „Олује“ у Книну

Пинк/Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed
29°
Thu