Printscreen
Свет

(ВИДЕО) ЧОВЕК КОЈИ СЕ НИЈЕ КУПАО 20 ГОДИНА: Сматра да су сапуни штетни, а ево шта он користи за хигијену

Амерички хемијски инжењер Дејвид Витлок чврсто верује да је прање сапуном изразито штетно.

СПС БУРНО РЕАГОВАЛА НА ИНТЕРВЈУ МИРЕ МАРКОВИЋ: Она има жељу да нас уништи као што је уништила и Слободана!

Већина људи троши барем 20-ак минута на дан за туширање или купање, чиме излажу своју кожу разним хемикалијама из гелова и сапуна, али и испирањем водом уништавајућу природну обрамбену баријеру коже. Управо је то био разлог због којег је амерички хемијски инжењер пре 12 година закључио да је прање лоше, па и нездраво за тело.

Од тада до данас није се ниједном опрао, али је и нашао алтернативни начин одржавања хигијене.

(ВИДЕО) ОВУ ТЕМУ НИКО НИЈЕ ОТВОРИО! Заветници погодили у срж проблема!

Дејвид Витлок прска своје тело оксидишућим бактеријама на бази амонијака (АОБ). Идеја о томе му је први пут пала на памет када је посматрао коња своје девојке како се ваља у прљавштини, а потом је спровео експерименте који су му доказали да микроорганизми који живе у тлу, рекама и океанима имају неутралишући ефекат на мирис зноја, као и да смањују његову количину.

АОБ заправо спречава да се људски зној претвори у амонијак. Бактерије је сачувао у спреј којим се прска по целом тијелу, иако и даље руке пере сапуном пре јела и после обављања нужде. Тело повремено очисти сунђером и обичном водом, а свој производ је патентирао и продаје уз обећање да гарантује лепши тен, чиштију кожу, мање алергија и боље здравље.

ПРИЈАТЕЉ МАЈОРА ФИЛИПОВА ОТКРИВА СТРАШНЕ ДЕТАЉЕ: Овако су изгледали последњи сати руског хероја

Потражња је велика те све више људи експериментише с таквим начином одржавања хигијене, каже Витлок. Такође, ради и на развоју производа који би требало да излече кожне екцеме, псоријазу, па и брже зарастање рана.

„Ми смо у рату са светом бактерија, уместо да схватимо да су нам били савезници милионима година, кад је било мање болести и зараза. Људи данас мешају изразе стерилно и чисто, а то није добро“, рекао је Витлок.

Додаје да је већ 12 година откако користи спреј и избегава прање у знатно бољем расположењу, а то објашњава повећањем нивоа натријум оксида у свом крвотоку. Туширање му је недостајало првих неколико месеци, али данас му нимало не фали.

(ФОТО) ОТИШЛА ЈЕ ПО ДЕТЕ У ВРТИЋ: Када је видела шта су васпитачице урадиле њеној ћерки, ПОБЕСНЕЛА ЈЕ!


РЕКЛАМА

Увешћемо матерински капитал и олакшице за породице са више деце

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Хрватска оставила осмочлану породицу са шесторо деце да се смрзне на граници са Србијом

Почела седница Савета безбедности УН о Косову

Ухапшен инспектор, осумњичен за мито од 150 евра

ОДБИЈА МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ! Братислав Дикић започео штрајк глађу и жеђу!

Извор: Курир

Оставите коментар