Србија

(ВИДЕО) БОЖА СПАСИЋ: Аркан и Гишка су били асови подземља, српски криминалци су сарађивали са Ескобаром!

Гост емисије „Интервју“ био је Божидар Спасић, бивши обавештајац службе државне безбедности и стручњак за тероризам. Отворено је говорио о темама мање познатим јавности.

ПРЕСУЂЕНО МАЈЦИ ИЗ ПАКЛА: Убила је осмомесечну бебу у Београду, тело увила у најлон кесу и бацила на терасу!

Ђорђе Гишка Божовић

– Гишка је био „угледна личност у подземљу“. Направио је пар грешака у земљи, у обрачунима међу њима и због тога је морао да оде у Иностранство.

Како Спасић каже, Гишка је из иностранства обављао операције за Србију. Гишка и Аркан били су „асови“ српског подземља.

Ко је бос у српском подземљу?

ГРАДСКА ЧИСТОЋА УПОЗОРАВА: Пазите се! Лажни радници варају грађане, ево шта нуде да измаме новац

– Српско подземље никада није имало босове. Имало је кумове, донове. Браћа Шарановић су били донови или кумови подземља.

По његовим речима, српска мафија није била попут познатих, италијанских. У Србији су донови и кумови сами крочили свој пут, нису слали никога да ураде послове ликвидације. Тако је Аркан створио своје царство. Од деведесетих година, наше подземље је постало група за себе, а из тога су, касније, произишли и кланови.

– Створили су услове да потпуно безначајни криминалци, као што су били ти Спасојевићи и тај Земунски клан, буду одлучујући фактор у подземљу. Разлог је био јер су успели да корумпирају службу. То је проблем некординисане и неконтролисане мафије – рекао је Спасић.

У ЧЕТВРТАК ЈЕ НАЈМРАЧНИЈИ ДАН У ГОДИНИ: Овај феномен се није десио 350 година и најбоље је да не излазите из куће

Гишка и Љуба Земунац као шефови подземља

– Они су били имена. Много имена је ту било: Дарко Ашанин, Ћента, браћа Шошкић… Велики део нашег подземља пролазило је школу кроз Немачку.

Спасић је објаснио да је немогуће рећи једно име као шефа подземља Србије и Европе. Танка линија је међу њима, а своје снаге осамдесетих година опробавали су песницама, док су се деведесетих већ надметали калашњиковима. Двехиљадите решавали су бомбама под аутомобилима.

КУПИЛА САМ АУТО ОД ЈЕДВА УШТЕЂЕНИХ ПАРА, А НА ШАЛТЕРУ ШОК! Уместо да ми преда таблице, службеница ми је рекла ужасну ствар

Јоца Амстердам и Служба безбедности

– Можда је сарађивао са неком службом, са

нашом није. Он је за нас апсолутно непозната особа. С обзиром на то да је Амстердам био епицентар за диловање дроге, онда је он, вероватно, радио са тим.

Служба и ЈСО

Да би предупредила криминалистичке гарде и могла да их контролише, Служба је морала да створи ову Легијину јединицу. Све паравојне и параполицијске снаге су заправо биле њен саставни део.

С обзиром на то да су то били изузетно обучени људи за такве послове, Спасић каже да је „права штета што је таква јединица отишла у потпуно погрешном правцу“.

Милорад Улемек Легија

Око Легијине предаје Спасић је рекао да свако ко исприча разлог и начин те предаје, може само да исприча своју верзију. Спасић сматра да је Легија све време био у Београду и посматрао целу ситуацију, а да је за то, засигурно, неко из система чак и знао.

Српски криминалци повезани са Ескобаром

– Са Паблом Ескобаром је био повезан велики број наших криминалаца. Неки су чак и путовали у Колумбију. Радојица Нихчевић је често сарађивао са Ескобаром, по налогу Јовице Станишића, али убрзо је ликвидиран.

БАЦАЛИ СУ МУ СИНА НА ПОД, ПРЕД ЋЕРКОМ СЕ СКИДАЛИ ГОЛИ, НАПАЛИ ИХ СЕКИРОМ И ПРЕТИЛИ ХИТЛЕРОМ: Језив напад на породицу из Београда!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАВРШАВА ПОСЕТУ РУСИЈИ – Вучић добио почасни докторат

ДРАМА У ГАРАЖИ НА ЗЕЛЕНОМ ВЕНЦУ: Мушкарац оставио бебу закључану у аутомобилу, њен плач одјекивао ходницима пола сата

ДРАМА У АЛЕКСИНАЧКОМ СЕЛУ: Дете упало у бунар дубок 18 метара, спасли га после неколико сати!

ПРЉАВИ ДИЛ СПС И СРС: Жестоко се пљували а сад праве коалицију за Београд

Извор: Балкан инфо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu