Printscreen/youtube.com
ВИДЕО Европа Свет

(ВИДЕО) Банде миграната и анархиста ДИВЉАЈУ ПО БРИСЕЛУ ВЕЋ ДАНИМА

Брисел је протеклих недељу дана на мети блискоисточних миграната и анархиста који нападају полицију, разбијају божићну расвету, излоге и аутомобиле и пљачкају продавнице и пролазнике.

Све је почело након што је 12. новембра репрезентација Марока успела да се квалификује за светско првенство у фудбалу, победвиши Обалу Слоноваче резултатом 2:0. Најпре безазлена, славља Мароканаца у Паризу, а нарочито у Бриселу убрзо су се претворила у сцене уличног насиља којим су се придружили муслимански мигранти из различитих земаља.

twitter.com

Према наводима очевидаца и полиције, они су прво скидали и разбијали украсну божићну расвету јер ,,вређа њихова верска осећања“, али су се убрзо на мети нашли и излози продавница и паркирани аутомобили. Само у ноћи након утакмице која је донела победу Мароку рањена су 22 белгијска полицајца у центру Брисела. У нередима је учествовало око 1.500 Мароканаца, којих у Бриселу иначе живи око стотину хиљада. Полиција је била принуђена да користи водене топове и сузавац како би разбила масу вандала.

Posted by Volker Rubach on Wednesday, 15 November 2017

Нереди су се наставили и у наредним данима, а кулминирали су 15. новембра, на концерту белгијског репера блискоисточног порекла под уметничким именом ,,Vargasss 92″. Том приликом су се присутним муслиманским мигрантима придружиле и локалне банде анархиста. Присутна руља је била толико агресивна, да је полиција у једном тренутку морала да се повуче ради прегруписавања. Извештаји говоре да су мигранти користили каменице и ножеве у окршајима са органима реда.

Posted by Volker Rubach on Wednesday, 15 November 2017

Руља је разбијена тек ангажовањем јаких снага федералне полиције, а према извештајима локалних медија, присутни туристи су мислили да је у току терористички напад.

twitter.com

Белгијска полиција је саопштила да ће у наредним данима пратити објаве на фејсбуку како би на време идентификовала скупове високог ризика.

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ШЉИВАНЧАНИНА: Истина о покољу у Вуковару!

Ердоган одбрусио Столтенбергу: За онакво непоштовање, извињење није довољно

РОГОЗИН СЕ ИЗРУГАО ШЕФУ ГЕНЕРАЛШТАБА САД: Данфорд зажалио због говора о Кини и Русији

Оставите коментар