Printscreen
Друштво Србија

(ВИДЕО) „БАЦАЊЕ КАМЕНИЦА НЕ МОЖЕ ДА ИЗАЗОВЕ ПОЖАР“ Сви оптужени за паљење америчке амбасаде ПРАВОСНАЖНО ОСЛОБОЂЕНИ!

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио седморицу оптужених да су са НН лицима, после митинга "Косово је Србија" 2008. године у Београду, камењем гађали америчку амбасаду, у којој је потом избио пожар, а један младић изгорео.

(ФОТО) ПУТИНУ СУ ОБА БРАТА УМРЛА, МАЈКУ ЈЕ ЈЕДВА ДИГАО ИЗ МРТВИХ, А ЖИВЕО ЈЕ У ТЕШКОЈ БЕДИ: Како је сиромашни дечак постао НОВИ РУСКИ ЦАР! Невероватна животна прича!

Овом одлуком, која је данас објављена на сајту суда, преиначена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду којом су четворица оптужених – Дејан Вучковић, Драган Маринков, Марко Новитовић и Милан Томас били осуђени на условне казне затвора од по пет и шест месеци, са роком провере од две године.

Преосталој тројици оптужених, Ђорђу Томину, Николи Косановићу и Филипу Бацковићу, потврђена је првостепена ослобађајућа првостепена пресуда из новембра 2017. године.

ПУТИН ОТВОРЕНО ЗА СРПСКЕ МЕДИЈЕ: Ево шта је одговорио на питање да ли можемо да рачунамо на његову подршку против „војске Косова“?!

Сви су ослобођени оптужбе за кривично дело „тешко дело против опште сигурности“, јер тужилаштво није доказало тврдње из оптужнице.

Они су били оптужени да су појединачно гађали каменицама амбасаду САД са више НН лица и разбили прозоре на згради у коју су после убачене бакље, услед чега је дошло до пожара у ком је страдао Зоран Вујовић, који је том приликом упао у зграду Амбасаде.

ОТКРИВЕНА ВЕЛИКА ТАЈНА: Тадић бранио Путину да дође на Маракану

У образложењу одлуке Апелационог суда се наводи да се у радњама окривљених које су описане у оптужници, „не може се утврдити постојање узрочне везе везано за изазивање опасности за живот и тело људи или имовину већег обима, као ни наступање теже последице у виду смрти једног лица“.

– С обзиром на то да Тужилаштво у вези са напред наведеним није понудило доказе, то се не може прихватити став да бацање каменица на зграду Амбасаде може да изазове пожар – децидан је Апелациони суд.

Тај суд подсећа да се окривљенима ставља на терет да су сваки понаособ бацали каменице, малолетни А. А, шипком лупао по прозору амбасаде, док су остали саизвршиоци – друга НН лица различитим предметима – каменицама, летвама и другим гађали зграду Амбасаде.

ДУШКО (19) ПОСЛЕ ТУЧЕ 7 ДАНА БИО У КОМИ, ПА ПРЕМИНУО: Крвнички су га претукли пајсером у заказаној тучи навијача!

– Дакле, диспозитивом оптужног акта окривљенима није стављено на терет да су бацали упаљене бакље на амбасаду, већ да су то радила друга НН лица. Притом, тужилаштво није пружило доказе о томе да су окривљени критичном приликом поступали по претходном договору као саизвршиоци, те да су заједничким радњама са мал. А. А. и другим НН саизвршиоцима извршили ово кривично дело, већ напротив, стављено им је на терет да је сваки од окривљених, понаособ, бацао каменице – напоменуо је Апелациони суд.

Штета на амбасади САД, према службеној ноти те амбасаде, износи укупно око 900.000 долара, али она није тражила одштету.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ ЛАНЧАНИ НА ОБРЕНОВАЧКОМ ПУТУ: Један ауто у други, па у аутобус ГСП на линији 860!

Што се тиче полицијске одговорности за пропусте у обезбеђењу током и после митинга „Косово је Србија“, Више јавно тужилаштво у Београду подигло је у мају 2017. године оптужницу против пет полицијских службеника које терети за кривична дела „тешко дело против опште сигурности“ и „злоупотреба службеног положаја“.

(ВИДЕО) ЗБОГ ОВОГ ШИПТАРСКОГ ПОКОЉА ЈЕ СРБИЈА БОМБАРДОВАНА: Србима је намештен злочин, а онда је она открила праву истину

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УПЛАТИО 800 ДИНАРА, ДОБИЋЕ ЧИСТИХ 4,8 МИЛИОНА ЕВРА! Мистериозни становник Суботице обезбедио је 13 генерација једним тикетом, а ево шта се зна о НОВОМ ЛОТО МИЛИОНЕРУ!

Лавров стигао у Београд

ВРЛО ТЕСНО, АЛИ ДОВОЉНО Тереза Меј „преживела“ гласање!

АМЕРИЧКА АМБАСАДА: Приштина да суспендује таксе на робу из Србије

(ВИДЕО) АФЕРА КОВЕРТА: Кнежевићу притвор 30 дана, а Стијеповић мора у Тужилаштво на саслушање!

ТОРАЊ НА АВАЛИ СИЈА У БОЈАМА РУСКЕ ЗАСТАВЕ: Симбол Београда дочекује председника Путина

Извор: Sputnik; D.K.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
30°
Sat