ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА НА ЗЕМЉИ СЕ УПРАВО ДОГАЂА: Рајско острво прогутала огњена ватра!

Лава из вулкана Килауеа на Хавајима уништила је још четири куће у близини насељеног дела Великог острва на којем је већ уништено неколико објеката.

Окружни Сектор Хаваја за цивилну одбрану известио је у суботу да се ерупције из пукотина земље настављају у подручју Ланипунија Гарденс што води до даљег разливања лаве.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) СТРАВИЧАН УДЕС КОД КУЛЕ ГЕНЕКС: Возио у контра смеру, па се закуцао у други ауто и на месту погинуо! Још 6 повређених!

Званичници кажу да је неким становницима речено да се припреме за добровољну евакуацију уколико главни ауто-пут буде угрожен.

У краткој ерупцији која се догодила неколико сати раније, вулкан Килауеа је избацио облак пепела до 2.133 метра у вис.

Велика шанса за Србију: Млади Албанци руше „државу Косово“

Око 40 кућа изоловано је у новоугроженој области код места Леилани Естејтс и Ланипунија Гарденс, у којима је лава у протекле две недеље већ уништила 40 објеката, међу којима 26 кућа.

Званичници су користили хеликоптере како би проценили колико људи се и даље налази у области којој прети поновно изливена лава, а тада су евакуисане четири особе.

Хавајска служба цивилне одбране саопштила је раније да полиција, ватрогасци и трупе Националне гарде обезбеђују зону Великог острва и спречавају људе да у њу уђу, а локалне власти су позвале становнике да се припреме за потенцијалне евакуције.

ЛАЗАНСКИ: Путинов велики повратак на Медитеран – РУСКА ПЕТА ЕСКАДРА ОПЕТ ПРОТИВ ШЕСТЕ ФЛОТЕ!

Неизвесно је када ће се вулкан смирити, а неки сматрају да је баш забавно, па сликају селфије и фотографишу се са стубовима дима у позадини.

Вулкан на Великом острву експлодирао је у четвртак, при чему је, више стотина метара увис, избацио пепео и камење.

ДАНАС СУНЧАНО И ТОПЛО, А ОД СУТРА…

Научници кажу да је то била најснажнија ерупција протеклих дана, иако је трајала свега неколико минута, а догодила се две недеље након што је вулкан почео да избацује лаву ка насељима око 40 километара источно од кратера.

Потресни детаљи језивог злостављања детета у Смољинцу код Пожаревц: плакала је и гушила се док јој је отац набијао полни орган у уста – умало се удавила

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Немачки медији: Путин је господар светске политичке сцене

Кина и Америка постигле велики договор

НЕ МОГУ БЕЗ ХРТКОВАЦА, УБИ МЕ НОСТАЛГИЈА! Шешељ открио зашто је купио кућу у селу због којег га је Хаг осудио!

ЗГРОЖЕНА Кијина мајка открила о Слоби оно што је цела Србија желела да чује

(ФОТО/ВИДЕО) КИМ ТВРДИ ДА ДЕМОНТИРА НУКЛЕАРНИ АРСЕНАЛ: Сателитски снимци откривају нешто сасвим друго!

Извор: Република

Оставите коментар