Printscreen
Занимљивости

(ВИДЕО) АМЕРИЧКИ ХАРП ЈЕ СМЕШАН: Ево ко стварно манипулише временом и прави СМРТОНОСНЕ ОРКАНЕ, СУШЕ И ПОПЛАВЕ!

Неки од нас воле да размишљају како су у потпуности независни од планета земље, животиња, биљка и свега што се на њему одвија. Међутим, све су живе ствари испреплетене у масивној сложеној хемијској реакцији и социјалној интеракцији

Фотосинтеза, дисање, труљење, загађивање, различити природни и људском руком створени процеси и реакције произлазе из чињенице да је наша планета за то заслужна. Да нема ње, ни ми ни сви остали организми не би могли опстати.

АНА СЕВИЋ У СУЗАМА УШЛА У БОЛНИЦУ: Бивша жена моли лекаре да га спасу, ћеркица Лорена не зна за несрећу!

Како се научне технике и технологија непрестано побољшавају, почињемо да откривамо ??да су све ствари које живе и не живе на овом свету међусобно повезане више него што мислимо.

Нови чланак објављен у часопису „Кјурент опинион ин мајкробајолоџи“ сугерише да масивне колоније микроорганизама које плутају високо изнад нас у стратосфери могу заправо имати битан утицај на време.

Научници су пронашли доказе о атмосферским бактеријама током неколико десетине векова, али ово је прво истраживање које упућује на то да екосастав утиче на временске прилике.

ЛЕКАРИ ХИТНО ПОЗВАЛИ РОДИТЕЉЕ НА РАЗГОВОР! Отац Дарка Лазића код доктора: Видећемо шта ће бити

Процес познат као биопреципитација је прилично једноставан: кристали леда и капљице воде лакше се кондензују око мембрана сићушних микроорганизама. На тај начин, више микроорганизама на небу значи више падавина и покривеност неба облацима, преноси „Дневно“.

Разумевање овог процеса је тешко, јер је скупљање примерака или чак достизање горњег слоја атмосфере скупо а да се притом не контаминирају узорци с земаљским микробима, постаје готово немогуће.

ОВА ЖЕНА ЈЕ УНИШТИЛА ФУДБАЛСКУ МАФИЈУ: Мама, мој муж пере паре преко мене! Овако је полиција прислушкивала СВЕ!

Забрињавајуће је да ова студија сугерише како овај микробни слој наше атмосфере има потенцијал ширења болести широм света, иако неки научници сматрају да би тврдња могла бити преурањена, без икаквих података који би је подржали. Ипак, како се клима на Земљи и даље непрестано мења, разумевање и препознавање улоге тих атмосферских бактерија постаје све важнија.

МРАЧНИ ДЕТАЉИ! ШЕСТ ГОДИНА ВОЗИ БЕЗ ДОЗВОЛЕ! Дарко Лазић се одвалио од алкохола пре удеса!

Али оно што је ово истраживање сигурно доказало је како микроби и бактерије играју велику улогу готово сваком биолошком или природном процесу, већу од оног што мислимо.

Људска бића су у основи плодно тло колонијама микроба, наши бактеријски сапутници имају дубок утицај на све врсте функција попут метаболизма, имунолошке функције, па чак и менталног здравља.

Албанцима сметају православне светиње: Траже рушење цркве на Румији

Како је земља наш дом, тако смо и ми дом небројеним врстама бактерија, и на крају дана, опет нашим навикама и одлукама утичемо једни на друге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОРБАН: ЕУ жели да створи европску империју и покори државе на континенту!

Болтон Путину: Трампу ће бити драго да се сретне с вама у Паризу

ДАРКО ЛАЗИЋ ХТЕО ДА ПРЕСПАВА У ШАПЦУ А ОНДА МУ ЈЕ ЗАЗВОНИО ТЕЛЕФОН: Певач узео кола од друга, кренуо у Брестач и слетео с пута БЛИЗУ КУЋЕ

Пољски рулет: Први корак Америке после најаве која потреса свет

Скопље се огласило после жестоке реакције из Москве

ФЕДЕРЕР ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Швајцарац открио да је последњих месеци ПРОЛАЗИО КРОЗ ПАКАО!

Извор: Informer

Оставите коментар