Printscreen
Русија Свет

(ВИДЕО) АМЕРИ ХТЕЛИ ДА УПЛАШЕ ПУТИНА, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ОДГОВОР КОЈИ ИХ ЈЕ ЗАЛЕДИО: Русија поставила Самарканде на границе НАТО!

Русија је распоредила најновије комплексе "Самарканд" на скоро свим стратешким правцима, укључујући Калињинград и суседну Белорусију. О њима се једино зна да је реч о системима за радио-електронску борбу, али се остале информације држе у тајности

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! ЛЕКАРИ ДЕЛИМИЧНО ИЗВЕЛИ ДАРКА ЛАЗИЋА ИЗ ВЕШТАЧКЕ КОМЕ: Певачев отац открио у каквом је сада стању његов СИН!

Русија ниједном до сада није званично саопштила које су његове карактеристике и могућности.

Војни експерти наводе да је главни задатак „Самарканда“ ометање и прекид комуникације противника, додајући да систем може бродовима, авионима и борбеним возилима да прекине комуникацију на раздаљини од више хиљада километра, као и да им угаси сву електронику.

Преминула глумица добијала ЈЕЗИВЕ ПРЕТЕЋЕ ПОРУКЕ које се тичу њеног вереника након ЛИКВИДАЦИЈЕ ММА БОРЦА

Експерти додају да тај систем за радио-електронску борбу може да омета комуникацију сателита и извиђачких авиона, чинећи непријатеља „слепим и глувим“.

Ипак, чињеница је да се све приче о „Самарканду“ заснивају на претпоставкама.

– Све карактеристике ‘Самарканда’ држаће се у тајности до евентуалног избијања ратног стања. У супротном, не би имало смисла развијати га и производити. Тако да су све то претпоставке. Али, почнимо од тога да Русија своју линију система за радио-електронску борбу није претерано обнављала од Хладног рата, а ситуација се у међувремену прилично изменила – појављују се софистицираније методе извиђања и посматрања, а то поставља нове захтеве за системе радио-електронског ометања. Претпостављам да ‘Самарканд’ узима у обзир све те околности: значајан сегмент сателитске везе, система навигације ГПС, ‘Глонас’ и тако даље. Овај систем за радио-електронску борбу може да омета те сигнале и да отежава задатке могућем противнику – каже за Спутњик стручњак за радио-електронско извиђање Александар Викторов.

ДАРКОВ НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ О ЛАЗИЋЕВОМ СТАЊУ: Истина је да су га пробудили, али…

Аналитичари такође наводе да није случајно што су ти системи распоређени у Калињинграду и Белорусији тј. на западном правцу, с обзиром на то да су у последње време учестали летови извиђачких авиона и беспилотних летелица НАТО-а у непосредној близини руских граница и да они могу да сниме разне врсте телеметријских информација, као што су фреквенције система ПВО, војних аеродрома и све друге информације које могу да утичу на исход борбених дејстава.

Осим Калињинградске области и Белорусије, „Самаркандом“ ће се наоружати касарне и базе у Мурманској, Нижњегородској, Московској и Јеврејској аутономној области, као и Приморском крају. Сви системи треба да буду пуштени у рад до 10. новембра ове године.

ДАРКО ЛАЗИЋ ЈЕ ПРЕ НЕСРЕЋЕ ОТКРИО ВЕЛИКУ ИСТИНУ О СВОЈОЈ ВЕРЕНИЦИ: Његове речи парају срце!

Прошле године је најновије системе „Свет“ и „Самарканд“ почела да користи Северна флота, а поред тога комплекси су инсталирани на свим бродовима Ратне морнарице Русије, крстарицама и разарачима.

Како се наводи у документима објављеним на порталу за државне набавке, биће распоређено 16 комплекса за радио-локациону борбу „Самарканд“ у 13 војних јединица, а експерти истичу да је распоређивање тог система на скоро свим стратешким правцима „логичан потез“.

– Систем је ефикасан онда када је он дубоко распоређен, по ешалонима. Ако изненада, из неког разлога, противник пробије један ешалон, онда њега ‘дочекује’ други. Узмимо, на пример, Краснодарски крај – тамо је близу Грузија, која машта да уђе у НАТО, тамо је Иран и, сходно томе, излаз на Сирију и Блиски исток, где се свашта може догодити, јер Израел, могуће, располаже нуклеарним оружјем – рекао је Викторов.

СРЕДЊОШКОЛЦИ НАПРАВИЛИ ХАОС У АТИНИ! Напали полицију испред скупштине уз повике: Дајте новац за образовање, а не за НАТО покоље!

Викторов наглашава да је у време мира коришћење системе радио-електронске борбе за ометање комуникацијских и навигацијских система других држава веома опасно и чак противзаконито. То јест, како истиче, они су предвиђени да се користе искључиво за време рата.

Руски војни експерти кажу да је Русија била принуђена да повлачи такве кораке и распоређује системе за радио-електронску борбу на свим стратешким правцима.

(ФОТО) ГЛУМИЦА КОЈА ЈЕ УМРЛА ОД ХЕРОИНА БИЛА ЈЕ ТРУДНА? Језиво откриће о Ивани и њеном веренику!

– Све то је повезано са тим што су наши партнери ставили Русију у прилично тежак положај, с обзиром на намеру Сједињених Држава да се повуку из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, као и због тога што Вашингтон распоређује у Источној Европи офанзивно оружје и то све ближе руским границама. Ми не можемо да радимо на начин на који то раде Американци, који у планирању не узимају у обзир безбедност и перспективе цивилног становништва. Због тога, с једне стране, ми, наравно, распоређујемо ракете које могу дати одговор на напад, а размештамо и системе радио-електронске борбе, како би максимално отежали дејства противника и избегли рат, који би животе људи довео у опасност, укључујући и у земљама Источне Европе, где Американци распоређују своје офанзивне системе – рекао је војни аналитичар Александар Жилин.

(ФОТО) Ово је убица из Великог Извора: Намамио је мајку речима да отац умире, па је на прагу куће искасапи

(ВИДЕО) ДРАМА У ВЕНЕЦИЈИ! МОРЕ ПРОДИРЕ У ГРАД, СВЕ ЈЕ ПОПЛАВЉЕНО: Полиција евакуише људе из центра, вода им дошла до струка и не престаје да расте!

Експерти такође истичу да је задатак Русије у будућности да дуж свих својих граница, а посебно тамо, где постоји директан контакт са НАТО-ом, постави напредна средства ПВО и радио-електронске борбе, што је и учињено у случају комплекса „Самарканд“.

ДАРКО ЛАЗИЋ КОМУНИЦИРА СА ЛЕКАРИМА Стручњаци објаснили зашто су морали да га уведу у кому и како га изводе из бесвесног стања!

Иначе, према документацији тендера, у Русији ће бити распоређено најмање 13 комплекса за радио-локациону борбу „Самарканд У“, „Самарканд СУ-ПРД-К2“, „Самарканд ПУ-ПРД-Д“.

ТРАГЕДИЈА НА ЗЛАТИБОРУ Убио полицајца, па себе! Мотив открива НАЈСТРАШНИЈЕ детаље из прошлости!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ХРВАТСКИ КРАЉ ТОМИСЛАВ ЈЕ ИЗМИШЉЕН, ОН ЈЕ БИО СРПСКА КРАЉИЦА! Католички теолог и историчар Горан Шарић разбио највећи мит „лијепе њихове!“

ИНТИМНА ИСПОВЕСТ ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА: Шта је најважније у кафанским тучама, шта се догодило када је са оцем био у манастиру МИЛЕШЕВА, где је упознао Радована Караџића … ЧИТАВ НАШ НАРОД СЕ САДА ИСПОВЕДА

ХРВАТИ ЗБОГ СРБИЈЕ ИШАМАРАНИ У БРИСЕЛУ: Загреб намерио да нас уцењује, али је УМЕСТО ТОГА ЖЕСТОКО ПОНИЖЕН!

Русија разочарана због гласања Генералне скупштине о Споразуму о ликвидацији ракета

„ЉУДИ, УПУЦАО САМ СЕ, ВОДИТЕ МЕ У БОЛНИЦУ“ Драма у Лозници! Посвађао се са супругом, па покушао да се убије!

(ФОТО) БЛАГО ЊИМА! Брачни пар купио игрицу за 2 евра, а онда су у кутији пронашли право БЛАГО!

Извор: Sputnjik

Оставите коментар