sr.wikipedia.org
Друштво Србија

(ВИДЕО) АКО СРПСКИ ТЕНК М 84 ДОБИЈЕ РУСКИ СИСТЕМ „АРЕНА Y“ НАТО оружја више му неће моћи ништа?!

Руси представили модернизовани систем "Арена Y" оружје супер-брзе реакције која ефикасно штити оклопњаке од најопаснијих антитенковских система попут "Курганец-25" и "Бумеранг". Да све буде још интересантније овај систем се лагано може инсталирати на српски М-84

(ВИДЕО) РАФАЛНОМ ПАЉБОМ УБИЛИ ОСТОЈИЋА, ЖЕНИ ПУЦАЛИ У НОГЕ, РУКЕ, ГРУДИ И ГЛАВУ: Стравични детаљи ликвидације у Бањалуци

Русија у овом моменту представља светског лидера када је у питању развој система активне заштите тенка. То се пре свега односи на развој перспективних система активне заштите за нову генерацију основних борбених тенкова-ОБТ и борбених возила пешадије-БМП какви су нпр. „Армата“, „Курганец-25“ и „Бумеранг“.

Међутим, и за оперативне тенкове се такође развијају све напреднији комплекси активне заштите.

НЕ ПОМИШЉАТЕ ДА ПРИМЕНИТЕ СИЛУ НА ВУЧИЋУ! Вулин поручио Весељију да Србија неће толерисати провокације из Приштине!

На престижном интернационалном војно-техничком сајму наоружања и војне опреме „Армија-2018“, представљена је макета основног борбеног тенка која је опремљена са усавршеним комплексом активне заштите „Арена-Ý“.

Она се од базичне верзије комплекса разликује у томе, што су модули са антенама распоређени свуда по куполи тенка, чиме је сам тенк добио значајно већи ниво оклопне заштите.

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ ПРОГОВОРИО О СВОЈОЈ ГОЛГОТИ : Ја сам бранио Косово, а моју главу су предали Хагу!

Исто ово важи и за контејнере са експлозивном муницијом која у лету пресреће долазни пријектил. Конструкторима комплекса активне заштите „Арена-Ý“ је пошло за руком да обезбеде ефикаснију заштиту уколико већи број пројектила нападне на тенк из једног правца.

Унапређена верзија комплекса активне заштите „Арена-Ý“ ради у аутоматском режиму рада, и поред испаљених пројектила из противтенковских ракетних система и ручних ракетних бацача, може да уништава и артиљеријске кумулативне гранате. Пресретање долазних пројектила се остварује на даљини 50 метара од тенка. При томе, реакција целог система није дужа од три десета дела секунде!

СКАНДАЛ! ГРУБА ПОВРЕДА ВАЗДУШНОГ ПРОСТОРА СРБИЈЕ: Хеликоптер КФОР надлетао Куршумлију и Рашку

Модернизовани система активне заштите „Арена-Ý“ је већ монтирана на модернизовану верзију тенка Т-72, чија тежина је порасла на 46 тона. Међутим, интеграција унапређеног мотора који генерише снагу од 1.130 коњских снага, ефикасно је елиминисала ефекте његове веће масе који негативно утичу на базичне параметре тенка као што су агилност и способност маневра.

С обзиром на заиста широку распрострањеност ових тенкова у свету, који се мере у хиљадама јединица, развој овог комплекса може имати и озбиљне финансијске бенефите за руску војну индустрију.

(ФОТО/ВИДЕО) ПОЗНАТЕ ФАЦЕ У ГРАДУ, ВЛАСНИЦИ КАФИЋА И САЛОНА ЛЕПОТЕ: Ево ко је пар који је ноћас изрешетан у Бањалуци!

У наредном периоду се на светском тржишту наоружања очекује пораст продаје система за заштиту оклопних борбених средстава, управо из разлога које нам намећу конкретна искуства из последњих ратова.

Чини се да је тенк постао рањивији, више него икада раније, те да се из примарне функције предатора претворио у никад лакши плен. Према томе, ови системи су једини спас да се на све динамичнијем бојишту живот тенка продужи, тј. да не оде у старо гвожђе као превазиђено борбено средство.

БЕОГРАЂАНИНУ (30) ПОЗЛИЛО ТОКОМ ВОЖЊЕ, УСЛЕДИЛА ДРАМА! Био је плав, није дисао! Сестра је у сузама говорила да је мртав, а онда се догодило ЧУДО!

Цена једног комплекса активне заштите „Арена-Ý“ са уградњом на тенк, процењује се на око 300.000 америчких долара.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ! УХАПШЕНО ПЕТ ОСОБА – ОШТЕТИЛИ ГРАД НИШ ЗА 1.850.000!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АМЕРИКА ТВРДИ РУСИЈА СЕ СПРЕМА НА НАС! РУСИ: Вежба „Исток 2018“ је…

ЋЕРКА СЕЧИВОМ НАПАЛА МАЈКУ У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: Прво су се посвађале, а онда је кренуо хаос

(ФОТО) ПАО ЗБОГ ЧЕТИРИ КИЛА МАРИХУАНЕ! Полиција ухапсила дилера из Аде!

(ВИДЕО) КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! МНОГИ ДАНАС ДЕЛЕ МИЛОШЕВИЋЕВ ГОВОР ОД ПРЕ 17 ГОДИНА: Подсетимо се шта је тад рекао

Кремљ: Русија није умешана у случај Скрипаљ

(ФОТО) СКАНДАЛОЗНО! УСТАШКИ СИМБОЛ НА НЕВЕРОВАТНОМ МЕСТУ: Искористили емотикон који сви обожавамо!

Ruska reč

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu