Pixabay
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) АКО ИЗБИЈЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ, БЕЖИТЕ ТАМО: Ових 10 држава има шансе да ПРЕЖИВИ АПОКАЛИПСУ!

Прошле су 73 године од последњег светског рата, који је однео десетине милиона жртава, уназадио живот и бацио свет на колена, а политички и војни аналитичари кажу се на основу појачаног наоружавања, опасне ратне реторике светских сила, раста тензија и тероризма, као и јачања екстремистичких политика широм света - не поставља питање да ли ће бити трећег светског рата, него када ће он избити.

Алберт Ајнштајн је изјавом да не зна којим оружјем би се водио трећи светски рат, али да је сигуран да би се четврти водио тољагама, што је сажет и тачан опис страдања које би изазвао оружани сукоб светских размера, али стручњаци кажу да ће и тада у свету остати „оазе мира“ – државе за које се верује да ће бити релативно безбедне.

НЕВЕРОВАТНА СТВАР СПАСЛА ЈЕ ОЦА МАРИЈАНЕ МИЋИЋ СИГУРНЕ СМРТИ: Ево зашто ПАКЛЕНА направа није експлодирала како су убице планирале!

Традиционално неутрална Швајцарска

С планинским тереном, дугом традицијом неутралности, бројним бункерима и тешко наоружаном војском, Швајцарска се без сумње доказала као сигурно уточиште током крваве историје Европе. Иако је окружена Немачком, Француском и Италијом, за које аналитичари кажу да ће врло вероватно бити мете нуклеарних бомби, Швајцарска је природно заштићена од тих опасних зона захваљујући планинама које је окружују. Бројно становништво би у високим планинама могло да нађе спас у случају атомског рата.

Довољно изоловане да их нико не дира

РОНАЛДО НА РУБУ ПРОПАСТИ! Славни Португалац пролази кроз ПАКАО!

Тувалу, Нови Зеланд, Исланд и Бутан немају јаку одбрану, али су довољно забачене да немају никакав стратешки или економски значај за потенцијалног нападача. Само Нови Зеланд и Бутан имају војску од око 9.000 и 6.000 активних војника, али ни са ким се чак ни не гледају мрко, а камоли да су у сукобу. На Глобалном мировном индексу Нови Зеланд је четврти. Њихова предност су и чисте воде и плодно тло, што им омогућава да преживе без других.

Чиле има природну заштиту

Чиле је заштићен готово непробојном баријером – Андима на свом западу и океаном на свом истоку. Осим тога, јужна хемисфера Земље има квалитетнији ваздух (мање градова, популације, индустрије и ваздушне масе између севера и југа најчешће остају одвојене), па је много мање потенцијалних нуклеарних мета.

ПРОЦУРИЛИ НОВИ ДЕТАЉИ ШОКАНТНЕ ХОКИНГОВЕ ПОРУКЕ КОЈА ЈЕ ПУШТЕНА ПОСЛЕ ЊЕГОВЕ СМРТИ: Бог не постоји, као ни живот после!

Данска има адут

Нема сумње да би Данска страдала у великом европском рату због тога што је део НАТО и окружена великим европским државама, али она има један атуд у рукама – Гренланд. Ово највеће острво на свету је удаљено, изоловано, политички неутрално и с великим планинским тереном. Гренланд је самоуправна аутономна територија под суверенитетом Данског краљевства, па се претпоставља да би известан број Данаца тамо потражио склониште.

Тврд орах који је боље заобићи

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ПРВЕ ЖРТВЕ „МАЛЧАНСКОГ БЕРБЕРИНА“: Ноћу ми се враћају страшне слике, плашим се за своју ћерку јер и она има ДУГУ КОСУ

Малта, шумовито медитеранско острво, током историје је успешно одолевало бројним покушајима освајања – од крсташа до напада разних царстава. Сваки потенцијални нападач добро би размислио пре тако скупе и напослетку безизгледне инвазије, а релативно мала величина те државе не би оправдала бацање целе нуклеарне ракете, па се претпоставља да би заражене стране највероватније игнорисале Малту.

Ирска не ратује

НАТАША (21) ИЗ ЈАБУЧЈА ОПТУЖЕНА ЗА СЕКС СА ДЕЧАКОМ! Она каже: Нисам крива, ОН ЈЕ ТРАЖИО И ЈА САМ МУ ДАЛА!

Ирска је просперитетна и развијена држава, а оно најважније је то што нема никакве војне везе са било којом силом која би могла да учествује у трећем светском рату. Ирска тежи политичкој независности, није НАТО чланица и има дугу историју војне неутралности. Према ирском закону, Ирска има право да се дигне на оружје искључиво ако то одобре Уједињене нације.

Фиџи је предалеко од свега

Фиџи лежи у Пацифику и удаљеност између његових скоро хиљаду острва и острваца и првог копна је огромна. Тако изолован, Фиџи је безбедан од потенцијалне инвазије. Становника је мало На Фиџију живи мали број људи, око милион, а влада је војно неутрална.

(ВИДЕО) БАНДА ИЗ РУПЕ: Ево како су СПЕКТАКУЛАРНО пробили под и дошли до свог плена од 45.000 ЕВРА

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У дану када је дала оставку, Хејлијева тражила повлачење Унмика са Косова и Метохије

МИЛАН ДОБРОМИРОВИЋ: Мило је гори од Павелића!

Немачки историчар објашњава како Меркелова подржава терористе

ХИЛАРИ КЛИНТОН УПОРНО БРАНИ СВОГ МУЖА: Па шта ако је Бил је*ао Монику?

ШОК ОТКРИЋЕ! ИЗА МИГРАНТСКЕ КРИЗЕ СТОЈИ БРИСЕЛ! ЕУ спремна да прими 3,8 милијарди људи, одлука о „селидби милиона“ донета 2014. године!

Курир/Експрес

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri