Printscreen
Занимљивости

(ВИДЕО) 10 ТАЈНИХ ХИТЛЕРОВИХ СУПЕРОРУЖЈА: Право је чудо да нацисти нису добили рат!

Хитлерови очајни последњи покушаји названи су "Оружје чуда" или "Wunderwaffen", претеће справе које су технолошки биле много испред свог времена, али на сву срећу нису успели

Како се Други светски рат приближавао крају, Хитлерови најбољи дизајнери и научници били су запослени у френетичној трци да развију неке од најсофистициранијих и напредних оружја тог доба. То су били Хитлерови очајни последњи покушаји и названи су „Оружје чуда“ или „Wunderwaffen“.

ПОСЛЕДЊА ВЕСТ! Американци бомбардују Сирију, испаљују забрањене пројектиле на насељена места

1. „Соник Кенон“

Ако сте помислили да је ово оружје испаљивало мале плаве зраке онда се припремите да будете подједнако разочарани и уплашени. У раним 1940-им годинама нацистички инжењери развили су звучни топ који је могао да вас расцепи на делиће, а да ви ни не знате шта се заправо догодило. Цеви које су садржале метан и кисеоник су паљени како би плсирајући детонирали два параболична звука на око 44Хз. Да поједноставимо. Ова машина могла је да створи звучне таласе толико агресивне да би тиме вашу бубрези, јетра и слезина буквално били растурени. Јака компресија и ослобађање органа ткива и течности једва утиче на срце, желудац и црева, али то и није нека утеха када остатак ваших унутрашњих делова врло брзо почиње да тражи „излаз“.

Нажалост, за нацисте ово оружје било је превише крхко да преживи чак и један метак.

УБИО ЧОВЕКА, МРТВОГ ГА СИЛОВАО, ДОБИО 20 ГОДИНА! Правоснажна пресуда МОНСТРУМУ ИЗ БАНАТСКОГ БРЕСТОВЦА!

2.“Fiesler Fi 103r Reichenberg“

Током рата, В1 ракете падале су као киша над Европом, али само 25 одсто њих је погодило мету. Како су ефикасни Немци повећали своју тачност?

Направили су беспилотне бомбе, али неки пилоти су се добровољно јављали да управљају овим летећим бомбама. Звучи вам познато?

Меланија Трамп коначно проговорила о Доналдовим аферама

3. „В3 топ“

као В1 крстарећа ракета и В2 ракета која му је претходила, „Vergeltungswaffe 3“ топ био је још један од такозваног осветничког оружја нациста. То је био масивни супер топ уграђен директно у брда и способан да пребаци артиљеријске гранате широм Ламанша из Француске до Лондона. В3 ради по принципу мулти пуњења у којима су секундарни погонски напон испаљен да постепено убрзава пројектил. Током вежби у мају 1944. године, В3 је остварио домет од 88 километара, а у већ у јулу граната је достигла 93 километара.
Само два ова топа су направљена, али је само секундарни пиштољ видео акцију. Од 11.јануара до 22. фебруара 1945. године, испаљено је око 183 метака. Показало се ипак да је В3 у великој мери неефикасан, В3 је убио само 10 људи, а ранио 35.

4. Ласерски пиштољ

Нацисти су истраживали неколико врста енергије зарад оружја уз помоћ технологије компаније Сименс, који сада користе зрачење далеко ефикасније преко мобилних телефона. Дакле ако су нацисти имали тада радиоактивне ласерске пушке, зашто оне нису и данас распрострањене?

ПУЦЊАВА У СЕВЕРНОМ ДЕЛУ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ Испред кафане рањен полицајац!

5. „Агрегатне ракете“

ово је заправо ракетни пројекат градње ракета у војне сврхе. Највећи успех овог покушаја била је серија А-4 познатија под именом В-2.

6. Сунчев пиштољ

Иако ово звучи као нешто што би прави негативац у филмовима смислио, сунчев пиштољ је теоријски био орбитино оружје које је истражено од стране нациста током рата. Концепт је први пут смислио 1929. године немачки физичар Херман Оберт. он је дизајнирао свемирску станицу са које би се 100 конкавниг огледала користило да одражава сунчеву светлост на концентрисане тачке на земљи. Када је почео рат, нацистички научници проширили су Обертов концепт који би требало да буде део колосалне свемирске станице која бисе налазила на 5100 миља изнад површине Земље. Према нацистичким научницима, топлота која долази са ових огледала могла би да прокључа океане и читаве градове да претвори у пепео.
Американци су успели да заробе и узму овај експериментални модел 1945. године.

Хакерски напад на Пентагон: Угрожени подаци војних службеника

7. „Вортекс топ“

Да, веровали или не, нацисти су изгардили џиновски топ који је требао да испаљује торнадо и тако руши авионе. Приче о овом пројекту су различите тако да се не зна докле су нацисти заиста стигли са овим пројектом, остаје чињеница да су они заиста имали технологију за потенцијално рушење авиона са неба, користећи торнада и експлозије. Не постоје фотографије, бар не колико ми знамо.

8. „Heinkel He 162“

Фолксјегер – народни ловац, био је немачки једномоторни млазни ловац уведен у наоружање пред крај Другог светског рата. Званични назив за Хе 162 био је фолксјегер, али је познат и под називом Саламандер и као спац (врабац). Авион је највећим делом био направљен од дрвета!

Велики греси којих нисте свесни! У цркву не идите ако сте у свађи са неким, празних руку и не напуштајте литургију никада!

9. „The Rat Tank“

Ово је био пројекат супер тешког тенка. Представља идеју нациста за изградњом екстремног тенка који би гарантовао победу на бојишту. Дозајнирала га је компанија Крупп, уз подршку Хитлера, али пројекат је зауставио министар Алберт Спир почетком 1943. године и ниједан примерак никада није довршен. Са 1000 тона, био је 5 пута тежи од Панзера ВИИИ, највећег икад саграђеног тенка.

10. „Звоно

Близу рудника Вацлав у Немачкој код границе са Чешком налазио се тајни нацистички објекат познат као „Див“. Ми не знамо са сигурношћу да кажемо шта се тамо догађало, али Пољаци тврде да су тамо пронашли нешто ужасно. На први поглед био је то метални објекат у облику звона не већи од 3 до 5 метара. А онда су пронашли нацрте. Унутра су била два ротирајућа цилиндра напуњена са супстанцом сличном живи, шифром која је названа Ксерум 525, као додатак разним пероксидима.

РАДИЛЕ МОТКЕ И БАКЉЕ! У бруталној тучи „делија“ и „гробара“ ЈЕДАН НАВИЈАЧ У КОМИ, лекари му се боре за живот!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРОДАЈУ БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА Тренутно имате 4.700 динара, а да бисте дошли до још пара има једна „цака“!

Државна дума: Примена белог фосфора у Сирији захтева пажњу УН

ТРАЖИЛИ 50 ЕВРА ОД СРБИНА ДА МУ НЕ ПИШУ КАЗНУ: Ухапшени полицајци из Македоније због примања мита

Обичаји на крштењу! Ево шта родитељи треба да припреме и ураде пре него што крсте дете

ГАЛИЈАШЕВИЋ ПОТВРДИО: Џаферовић је знао за МАСАКР НАД СРПСКИМ ЦИВИЛИМА!

(ФОТО) НА ДОРЋОЛУ ОСВАНУО ГРАФИТ ПОСВЕЋЕН СИНАНУ САКИЋУ: Син спремио вечни поклон оцу, речи које кидају душу!

Извор: Kurir

Оставите коментар