Извор: vs.rs
Uncategorized

Вежба војски Србије, Мађарске и Националне гарде Охаја у Панчеву (ФОТО)

У касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву завршена је вежба „Комшије 2017“, коју су припремили и извели припадници Војске Србије и Oружаних снага Мађарске и Националне Гарде Охаја, саопштено је из Министарства одбране.

Домаћин вежбе, која се изведени по седми пут са припадницима мађарских оружаних снага, и то наизменично у Србији и у Мађарској, био је 11. пешадијски батаљон Прве бригаде Копнене војске. Ове године на вежби је по први пут учествовао и вод из Националне гарде Охаја.

Извор: vs.rs

Циљ вежбе је размена искустава, тактика и процедура између припадника оружаних снага трију земаља, у евентуалним кризним ситуацијама у којима се може наћи становништво, али и у мировним операцијама.

Извор: vs.rs

Сценарио вежбе је осмишљен, постављен и прилагођен извршавању задатака у мултинационалном окружењу и условима какви се предвиђају у мировним операцијама. Припадници три војске у оквиру мешовите мултинационалне чете, кроз различите супозиције, решавали су задатке који их реално могу очекивати сагледавајући потенцијалне опасности и ризике.

Извор: vs.rs

После вежбе, строју су се обратили командант Прве бригаде бригадни генерал Жељко Петровић, представник Оружаних снага Мађарске пуковник Питер Липаи и представник Оружаних снага САД пуковник Џејмс Сувер који су се захвалили руководству и учесницима вежбе на залагању, истичући увежбаност и добру сарадњу међу војницима и старешинама.

Извор: vs.rs

Бригадни генерал Жељко Петровић је истакао да је вежба успешно изведена и да су стечена драгоцена искуства која ће бити од велике користи свим учесницима.

Извор: vs.rs

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Како је Мишковић приватизовао правосуђе

Америчка ТВ Н1, Јанковић, Родић и Ђилас славе ослобађање Мишковића

ИД објавила снимак који указује да је ал Багдади наводно жив

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
5°
11°
Tue
11°
Wed
10°
Thu
13°
Fri