Printscreen
Друштво Србија

ДОБРА ВЕСТ ЗА СВЕ ВОЗАЧЕ: Коначно усвојене измене Закона о безбедности саобраћаја! Ово ће вас посебно одушевити!

Скупштина Србије усвојила је данас измене Закона о безбедности саобраћаја, па ће максимална брзина на ауто-путу убудуће бити 130 km/h уместо досадашњих 120 km/h.

Образлажући измене закона пред посланицима, министарка саобраћаја Зорана Михајловић је раније рекла да ће српским ауто-путевима аутомобили моћи да иду до 130 километара на сат, као што је у већини европских земаља.

(ФОТО) БОГАТА ДЕЦА БАЛКАНА ШОКИРАЈУ СВЕТ: Знамо за богаташе широм планете, а ево каквим луксузом се хвале клинци из региона!

Како је рекла, изменама тог закона у Србији ће возачи на ауто-путу моћи да иду максималном брзином која је дозвољена и у Словенији, Хрватској, Грчкој, Мађарској, Италији, Француској, Аустрији и другим државама ЕУ.

У Србији је у последње четири године изграђено готово 200 километара нових ауто-путева, а ове године се завршава и комплетан Коридор 10, што ће Србију учинити најповољнијом транзитном рутом у овом делу Европе, навела је министарка током расправе у парламенту.

Скупштина је усвојила и Закон о путевима, којим се уређује својина над јавним путевима и њихова евиденција у јавним књигама, што је важно за несметано извођење радова на одржавању и рехабилитацији.

Биће прецизирано ко је тачно надлежан за одржавање којих путева у Србији, Војводини и некатегорисаних путева.

Изменама Закона о превозу терета у друмском саобраћају, који је такође усвојен, врши се усклађивање са Законом о инспекцијском надзору, што ће допринети ефикаснијој борби против сиве економије и заштитити превознике који законито послују, посебно мала и средња предузећа.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) КАМЕРА СНИМИЛА ХОРОР: Три рођака хтела да се окупају у језеру, па снимили сопствену смрт

Циљ је да се половина прихода који су данас у „сивој зони“, а који су процењени на 100 милиона евра, врате у легалне токове и тиме увећава приход буџета.

Посланици су прихватили и измене Закона о превозу путника у друмском саобраћају, којим се прецизније регулише издавање сертификата о професионалној оспособљености, као и услова за измену редова вожњи.

КАПЕТАН ДРАГАН БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН У ЗАТВОРУ: Камере све снимиле, али Хрвати покушавају да заташкају инцидент!

Тим актом, предвиђене су веће казне за прекршиоце и јасна овлашћења инспекција у циљу контроле иностраних превозника.

Скупштина је усвојила и Закон о железници, Закон о безбедности у железничком саобраћају, као и Закон о интероперабилности жележничког система.

Предлогом закона о изменама и допунама Закона о посредовању у промету и закупу непокретности уводи се обавеза да оснивачи, власници и они који воде послове закупа и промета некретнина нису осуђивани, између осталог и за мито, превару и кривична дела тероризма и организованог криминала, прање новца и финансирање тероризма и терористичких аката.

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ НАЈМОЋНИЈЕ ПРОТИВАВИОНСКО ОРУЖЈЕ ИКАДА: Руски систем може да руши стелтове као глинене голубове, И НЕ САМО ТО!

Усвојени су и Закон о Централној евиденцији стварних власника, као и допуне Закона о ограничавању располагања имовином у циљу спречавања тероризма.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ПУТИН ПЕНЗИОНИСАО ТОМАХАВКЕ: Амери повлаче чувене крстареће ракете, ПОСТАЛЕ ЛАКА МЕТА ЗА РУСКУ ПВО!

(ВИДЕО)‚17 ГОДИНА НАКОН СМРТИ ПЕВАЧА ИНДЕКСА: Ову ИЗГУБЉЕНУ ПЕСМУ отпевао је Даворин Поповић, НИКАДА ЈЕ РАНИЈЕ НИСТЕ ЧУЛИ!

ДОДИК: АМЕРИКА ДАЈЕ 18.000.000 ДОЛАРА ДА МЕ СРУШИ! ТРАЖИЋУ ЗАШТИТУ ОД ПУТИНА: Председник РС тврди да му раде о глави!

Амбасада Русије: Сам живот уништио британске оптужбе у „случају Скрипаљ“

Извор: Танјуг/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
17°
Sat
16°
Sun
18°
Mon
11°
Tue