ria.ru
ВИДЕО Свет

Венецуела: Терористички напад у војној бази (ВИДЕО)

У Венецуели се десио напад на војну базу, неколико људи је ухапшено, наводи се у саопштењу позивајући се на једног од званичника Венецуеле.

Према речима првог потпредседника владајуће Јединствене социјалистичке партије Венецуеле, Диосдада Кабеља, ,,терористички“ напад се догодио у војној бази Парамакај. Кабељо је написао на једној друштвеној мрежи да је војска предузела оперативне мере како би преузела контролу над ситуацијом у бази.

Према подацима из медија, раније се појавио видео у којем је мала група људи у војним униформама најавила устанак у држави Карабобо на северу земље. Неки од њих су држали у рукама аутоматске пушке. Један од мушкараца на снимку, који себе назива капетаном Хуаном Кагварипаном, рекао је да ће се свака јединица, која се не слаже са њиховим позивом на устанак, прогласити њиховим војним циљем.

 

У Венецуели су прошле недеље одржани избори за Националну конститутивну скупштину, за коју се очекује да припреми измене у Уставу земље. Иницијатива сазивања састанка припада председнику Николасу Мадуру. Опозиција није признала изборе, рекавши да би конститутивну скупштину требало сазвати путем референдума. Избори су се одвијали у атмосфери масовних протеста, који су довели до људских жртава. Према последњим извештајима, број жртава износи више од 120 људи.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Медији: Британија је спремна да плати овај износ за БРЕГЗИТ

Мождани удари пуне неуролошке амбуланте ВМА

(ВИДЕО) Порука једног ЗАГРЕПЧАНИНА СРБИМА – Или ће Срби научити да мисле српски или ће нестати

Оставите коментар