Foto: Informer DN
Регион

Венецијанска комисија одлучна: Власт у Црној Гори НЕЋЕ МОЋИ да отме имовину СПЦ!

Упркос тврдњама представника црногорског режима да је Венецијанска комисија 21. јуна подржала Предлог закона о верским слободама и правном статусу верских заједница, ситуација је у битној мери другачија, сазнаје Информер

(ВИДЕО) ЕКСПЛОЗИЈА НА НЕБУ ИЗНАД НЕМАЧКЕ Судар ДВА АВИОНА изнад града! АКТИВИРАНА ВОЈСКА!

КОМШИЈИ ОДСЕКАО И РУКЕ И НОГЕ, А ДОБИО САМО 15 ГОДИНА РОБИЈЕ! Осуђен Обрен Зиројевић због убиства Драга Машуловића!

Како сазнајемо на седницама поткомитета и у пленарној расправи пред Венецијанском комисијом, делегација Србије је водила жестоку правничку битку која су подржали представници Руске Федерације и Босне и Херцеговине.

Резултат је у доброј мери промењена суштина самог Предлога закона. Између осталог, намера црногорског режима да овим законом одузме имовину СПЦ у Црној Гори, наишла је на постављање озбиљних ограничења.

ПОТЕРА У ЦРНОЈ ГОРИ! Пет мушкараца са фантомкама, силиконским маскама и посебним пиштољима направили ужас на пумпи!

(ФОТО) УВЕК ЈЕ БИО ЛЕПО ОБУЧЕН, ХВАЛИО СЕ ДА ПОЗНАЈЕ ПОЛИТИЧАРЕ: Преварант из Београда завео Крагујевчанку преко Фејсбука, па за пет месеци њој, њеној мајци и другарици узео МИЛИОН ДИНАРА ПА НЕСТАО! ОБЕЋАВАО ИМ И ПОСАО

Прво, немогуће је, како је то режим у Подгорици желео да аутоматски врши укњижавање државе уместо цркве у катастру, пре тога потребно је да се спроведе доказни поступак; за овакву намеру потребно је да се поступа по правилима парничног поступка, а на послетку Венецијанска комисија је јасно рекла да је ово могуће чинити само са имовином која представља споменик културе, као и да у том случају, све и да се докаже да је пре 1918. власник била држава, не доводи се у питање право цркве да ту имовну користи и ужива.

РУСИМА НЕ ТРЕБА ЗАПАДЊАЧКА ХРАНА! Путин потписао декрет: САНКЦИЈЕ ЕУ!

(ФОТО, ВИДЕО) ДРАМА У САРАЈЕВУ: Трамвај искочио из шина! Има повређених!

Чињеница да су примедбе Комисије између остаог да су одредбе Предлога закона „прешироке и нејасне“, те да је „потребно спровести инклузивну и ефектну јавну расправу“, као и да су постављна многа ограничења више су него јак аргумент да Влада ЦГ мора да повуче предложни текст и озбиљно га промени.

Лазански раскринкао Шиптаре и НАТО, рат на северу Космета могућ?

ПОПЛАВЉЕНЕ УЛИЦЕ СУ ИЗВОР ОПАКИХ БОЛЕСТИ! Прљава ВОДА коју газите може изазвати ОПШТИ ХАОС у организму! Ево шта ће вам се десити ако НЕ БУДЕТЕ ПАЗИЛИ!

СКАНДАЛ У ЦРНОЈ ГОРИ! ПОРОДИЦА СА ДВОЈЕ МАЛЕ ДЕЦЕ ОСТАВЉЕНА ИСПРЕД ПЛАЖЕ НА УЖАРЕНОМ СУНЦУ: Тражили им да плате 20 евра за улазак

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БРАНИ ГА ИЗ ЗАБЕЛЕ! ОСУЂЕНИ КРИМИНАЛАЦ КРИСТИЈАН ГОЛУБОВИЋ У АУДИО-ПОРУЦИ НА ФЕЈСБУКУ ПРАВДА СВОГ НАСЛЕДНИКА: Мој син је фино васпитан! Није ударио тог смарача!

ЦРВЕНИ АЛАРМ ГОРИ! Данас никад гори дан! Киша ће да нас урнише без престанка, а увече још гори УЖАС! Овакво време трајаће дуже него што је било најављено!

ХОРОР КОД ЗРЕЊАНИНА! Гром ударио директно у кућу и СПАЛИО је до темеља! Гасили пожар са три тенка!

ОГЛАСИО СЕ ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧАЧКА ПОСЛЕ НАПАДА ШРАФЦИГЕРОМ! Милун Тодоровић: Осећам се безбедно!

Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon