Pixabay
Свет

ВЕЛИКА ВЕСТ, РАК ЈЕ ПОБЕЂЕН: Молекуларни биолози успешно „присилили“ ћелије имуног система да униште рак дојке!

Молекуларни биолози из Сједињених Држава и Канаде објавили су да су усели "препрограмирају" ћелије имуног система и да их "натерају" да униште тумор у дојци жене! Чак и да униште и све метастазе.

У овом подухвату је учествовао и онколог Ласло Радвањи са Универзитета Торонта који објашњава и тврди:

(ВИДЕО) ЗБОГ ЊЕ ЈЕ МАРКО НОКАУТИРАО СТАРЦА: Ана Марија до детаља испричала шта је преживела тог дана

– На прагу смо праве велике револуције у борби са раком. Сада располажемо могућностима да усмеравамо имуни систем на борбу са мноштвом различитих мутација. Лекари ће ускоро моћи да се боре и са оним врстама рака које су се досад сматрале неизлечивим зато што лако правиле нове мутације.

Молекуларни биолози су последњих година почели да велике наде полажу у имунотерапију не само у борби против рака, него и против алергија, дијабетеса и других тешко излечивих или неизлечивих болести.

Вучић: Упозорен сам, ако уведемо војску на Косово – улазимо у сукоб са НАТО

Метод је привидно прост јер подразумева „хушкање“ човековог имунитета на ћелије рака, а за то користе различита антитела, живе микробе и низ других „мамаца“.

Тренутно постоји неколико врста имунотерапије које су успешно прошле клиничка испитивања и већ су легализоване у САД и више других земаља.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТО) ЕКСКЛУЗИВНО: Овако је Зоран смрскао главу Јелени!

У већини се користе синтетичка антитела која се „лепе“ за ћелије рака и чине их „видљивим“ имуном систему.

Стивен Розенберг из америчког Националног института за изучавање рака, чије је седиште у Бетседу, заједно са колегама створио је нови вид имунотерапије који се успешно носи са агресивним формама рака дојке. Успешно су је применили у случају 49-годишње Џуди Перкинс којој нису помогле операција и хемотерапија. Лекари су предвиђали да ће живети само два месеца.

Розенбергов тим се одлучио за „дресуру“ имуних ћелија на необичан начин.

ШОКАНТАН ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ ПУЦЊАВЕ НА НБГ! Отац полудео јер је ДЕЧАК ХТЕО ДА МУ СИЛУЈЕ СИНА! Малишану утврђене повреде на анусу!

Одлучили су да не чекају да се имуне ћелије појаве у њиховим епруветама, или да их нађу у организму пацијенткиње. Почели су да их сами „праве“ користећи за то фрагменте ДНК и РНК ћелија рака.

Public

Још конкретније: узели су делове гена из оштећених ћелија захваћених раком и пресадили их у посебна имуна телашца – такозване дендритне ћелије. У нормалним ситуацијама оне „гутају“ антигене и предају их Т-ћелијама које су главни диригенти имуним системом. А оне подстичу на напад на претње које на својој површини имају тај антиген.

НЕСТАЛА КРИСТИНА ПОСЛАЛА ШОКАНТАН МЕЈЛ: Ујак ме је силовао, тата тукао, деда убио пса…

Розенбергов тим је одабрао неколико најуспешнијих диригената имуним системом и обезбедио њихово размножавање. Тако је дошао до неколико милијарди њихових копија које је потом вратио у тело пацијенткиње.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ДРАМА У ГСП! ЈЕЛ’ ВИ ТО МЕНИ ПРЕТИТЕ, СКЛОНИ СЕ ОД МЕНЕ МОРАЋУ ДА СЕ БРАНИМ: Снимак новог Бус плус окршаја кружи Фејсбуком, путник није имао карту и онда је настао ХАОС

Поврх свега, убацили су са њима и антитела за ген ПД-1, који је главни кочничар имуног система, што је препрограмиране ћелије натерало да тумор нападају максимално агресивно.

Public

Ова терапија се показала веома ефикасном јер су сви тумори код пацијенткиње почели да се смањују и нестају буквално већ током прве недеље терапије.

Након пола године су све метастазе фактички нестале, а сви трагови рака – кроз 48 недеља.

ЗА ЛЕЖАЉКУ 120 ЕВРА ПА ЈОШ ДА СЕ ПЛАТИ И УЛАЗ НА ПЛАЖУ: Срби шокирани новим правилима летовања у комшилуку, немаш више ни пешкир где да спустиш

Та Розенбергова пацијенткиња већ две и по године (њено лечење је почело крајем 2015.) живи ослобођена од рака.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХОЋЕ ЛИ МУ ОВО ДОЋИ ГЛАВЕ: МИЛО ЖЕСТОКО УДАРА НА ЦРКВУ!

(ФОТО) СКАНДАЛ: САЈТ ПРЕШЕВА САМО НА АЛБАНСКОМ, КАЖУ ДА НИСУ СРПСКИ ГРАД!

ПУТИНА МУНДИЈАЛ НЕЋЕ СПРЕЧИТИ ДА КИЈЕВ НАУЧИ ПАМЕТИ: Ако Порошенко крене на Донбас жестоко ће добити по прстима!

КЉУЧНИ СВЕДОК-САРАДНИК ПОСЛАО ПИСМО ПОКАЈАЊА ШАРИЋУ: Дарко, ти си мој једини грех, умирем због тога, ово може само БУДАЛА!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
19°
Fri