mup.gov.rs
Србија Хроника

ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП! Пали због финансијске преваре тешке више од 20.000.000 евра!

Припадници МУП у Београду ухапсили су О.С. (1961) и Е.З. (1958), бивша одговорна лица привредног друштва "Динерс Цлуб Интернатионал Белграде" д.о.о. Београд, и Н.С. (1974) и И.П. (1979), бивша одговорна лица Сектора општих и правних послова и Сектора финансија истог привредног друштва, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву. Такође, ухапшена је и Ј.И. (1954) бивше одговорно лице за Сектора за финансије привредног друштва "Diners Club International Belgrade", због постојања основа сумње да је извршила кривично дело Злоупотреба положаја одговорног лица у помагању

(ВИДЕО) ЗЕМЉО ОТВОРИ СЕ, ШТА СМО ДОЧЕКАЛИ! Кољач Насер Орић тражи да му се Вучић извини и прети тужбом!

Сумња се да је О.С., одговорно лице привредног друштва „SKB Capital S.A.“ из Луксембурга, који је уједно био и одговорно лице привредног друштва „Diners Club International Belgrade“, у саизвршилаштву са осталим осумњиченима организовао сачињавање лажних финанисијских извештаја у циљу приказивања позитивних финансијских резултата привредног друштва „Diners Club International Belgrade“ d.o.o.

О.С. се сумњичи да је током 2015. и 2016. године налагао Е.З., а он И.П. и Ј.И. да изврше промене у финансијским извештајима како би се финансијски резултат и стање „Динерс Цлуб Интернатионал Белграде“ приказали позитивним.

И.П. и Ј.И. су, како се сумња, ово чиниле на тај начин што су мењале податаке у табели главне књиге за 2015. и 2016. годину које им је, по налогу Е.З., достављао један од службеника Сектора за ИТ, а оне су му након измена враћале ради имплементације у књиговодствени рачунарски програм.

ОВЕ БОЛЕСТИ СУ ИЗМИСЛИЛИ ДА БИ ЗАРАЂИВАЛИ НА НАМА! Један лекар није желео више да ћути: Половина лекова на рецепт у западној медицини су непотребни и неефикасни! ЕВО ШТА РАДИ ФАРМАКОМАФИЈА

Иако свесни чињенице да су финансијски показатељи измењени и да не приказују реално финансијско стање привредног друштва „Diners Club International Belgrade“ они су, како се сумња, у поступку преговора са овлашћеним представнцима „Erste Card Club“ д.о.о. Загреб доставили тако лажно сачињене финансијске извештаје предузећу из Загреба које је на основу њих извршило погрешну процену вредности капитала и донело одлуку о куповини удела „Diners Club International Belgrade“.

СРБИ ЗАДОВОЉНИ ЖРЕБОМ! Ево шта кажу Крстајић, Коларов и Ковачевић

Међу тим извештајима био је и коначни финансијски извештај од 28. фебруара прошле године у којем је стање обавеза према добављачима приказано умањеним за 7.140.798 евра, стање потраживања према купцима приказано увећаним за 12.535.040 евра, а стање обавеза према члановима по основу положених а непрокњижених депозита приказано умањеним за око 685.368 евра.

ЛАЗАНСКИ БЕЗ ПАРДОНА: Шта би Путин урадио кад би се Порошенко дрзнуо да нападне Крим и Русију!

На овај начин „Erste Card Club“ д.о.о. Загреб причињена је штета од 20.361.197 евра, док је О.С., како се сумња, себи прибавио противправну имовинску корист у износу од 4.545.104 евра.

Извучени парови за квалификације за ЕП у фудбалу, Србија добила ривале

По налогу Тужилаштва за организовани криминал, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Лавров: Русија спремна за нормализацију односа са САД кад за то буде спреман Вашингтон

ВУЛИН УПОЗОРИО: Не претите Србији, јер СРБИЈА УМЕ И МОЖЕ ДА СЕ ОДБРАНИ!

СРПСКА ЛИСТА ЧЕКА ЈОХАНЕСА ХАНА: Посланици ушли у просторије Скупштине тзв. Косова, неће изаћи док им се не омогући сусрет са комесаром

Informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
11°
Tue
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri