Pixabay
Занимљивости

ВЕКОВИМА СТАРО ВЕРОВАЊЕ Почињу ВУЧЈИ ДАНИ, придржавајте се ових обичаја да вас не стигне зла судбина!

Пазите се! Народ верује да је напољу тренутно "опасно време"!

ХАПШЕЊА У 11 ГРАДОВА СРБИЈЕ! Пало 20 особа, оштетили буџет за милион евра! Мито, фалсификовање…Ово су злодела због којих су приведени!

Дани од Ђурђица до Светога Мрате, од 16. до 24. новембра називају се Мратинци или Вучији дани јер је Свети Мрата заштитник вукова.

ЈОВАНОВ: ДС и Ђилас водили Србију право у понор

Према предању, Свети Мрата у ове дане гледа како ко ради, затим држи већање са вуковима и одређује им на кога да „навале“. Домаћину који у ове дане највише греши, не иде у цркву и не поштује Светог Мрату, вели народ, у кућу и торове ће на зиму ући хроми вук, звани кривељан, који је најопаснији и кога нико не може да спречи у његовој намери.

(ВИДЕО) „ПОЛАКО, ЈЕ*ЕМ ТИ… МРШ, ИЗЛАЗИ!“ Црногорац инструктор вожње побеснео на кандидата! Регион подељен, неки га осуђују, неки се убијају од смеха

У време Мратинаца ништа се не даје из куће, а нарочито не новац. Слично, не преде се вуна и ништа се не пере. Кројачи и обућари одмарају, а жене не раде ручне радове.

У селима западне Србије у ове дане се клало, ћутећи, у рану зору на кућном прагу, црно пиле или млад црни петао. Претходно се пилету или певцу завеже црним концем кљун да не би пустио никаквог гласа.

Одсечена пилећа глава везивала се црвеним концем о вериге, па се са њом бајало у време доласка вукова.

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА: Незапосленима 180.000 динара од државе!

Херцеговци су у ове дане клали црно јаре. Одрану кожу су закопавали у земљу, а главу побијали на врх тора. Вукове тих дана нико није ловио, јер би им то донело велику несрећу.

Код старијих људи постоји веровање да, уколико Мратинци падну у магловите дане, зима ће бити магловита и променљива. У случају ведрих дана, зима ће бити мразовита и љута.

(ВИДЕО) Јункер МРТАВ ПИЈАН дошао на конференцију у распарним ципелама, водили га као дете! Хит реакција Макрона када га је видео да се тетура

Напад на човјека, породицу, религије и материјална богатства

ХРКАЛОВИЋ И ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ У ДУБАИЈУ! МУП Србије изложио аргументе ПРОТИВ такозваног ,,Косова“ у Интерполу

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЛЕГЕНДАРНИ ГЕНЕРАЛ ДЕЛИЋ: 5. ОКТОБРА НАРЕДИО САМ: КО СКОЧИ НА СРПСКИ ТЕНК ДА ГА ЛИКВИДИРАЈУ, Легију смо чекали са шест прага…

СТЕФАНОВИЋ УПОЗОРАВА! Овог датума Приштина проглашава „војску Косова“

ДАРКО ЛАЗИЋ ПОСТАВИО КАМЕРЕ И ГЛЕДАО КАКО ГА АНА СЕВИЋ ВАРА: Ево где је певач поставио ТАЈНЕ БУБИЦЕ па сазнао шта му жена ради иза леђа и СА КИМ ИМА СЕКС!

(ВИДЕО) „МЛАДИЋ НИЈЕ ПРЕКРШИО НИЈЕДНО ПРАВИЛО ХАШКОГ СУДА“ Марић открио истину о ТЕЛЕФОНСКОМ УКЉУЧЕЊУ српског генерала! Она му је СМЕСТИЛА!

СТИЖЕ ЗИМА! Температура пада на МИНУС 3 степена, а на то додајте још и ЈАКУ КОШАВУ, КИШУ И СНЕГ

БАКИРОВА ИСПОВЕСТ ПРЕД ОДЛАЗАК СА ФУНКЦИЈЕ: Живим скромно и спремам се за одлазак на биро

(ВИДЕО) НИЈЕ СРПСКА! Сви су одушевљени серијом „Корени“, а нико не зна ЧИЈА је песма из уводне шпице!

Извор: Alo.rs / K.B.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun