Printscreen
Европа Свет

Већина миграната у Немачку још увек стиже Балканском рутом

Немачка очекује повећан прилив тражилаца азила у тој земљи наредних месеци, а највећи део тих миграната још увек стиже преко балканске руте, пишу немачки медији.

„Пооштрене контроле копнених граница због самита Г20 почетком јула упућују на велики број илегалних улазака у земљу. Од средине јуна до средине јула забележено је 4.546 покушаја илегалног уласка у Немачку“, наводе медији „Функе Групе“ позивајући се на интерне документе савезне полиције.

Дневник „Велт ам Зонтаг“ наводи интерне документе Стратегијског центра за илегалну миграцију у којем се говори о 8.342 илегална преласка границе из Аустрије у Немачку у првој половини ове године. Такође, из Швајцарске у Немачку покушало је да уђе 3.249 а из Чешке 1. 867 особа.

Број захтева за азил би се, како се наводи, наредних месеци могао повећати због више фактора – великог броја прелазака Средоземља, попуњених капацитета у Италији и повећања илегалне имиграције.

„Узимајући у обзир земље порекла тражилаца азила у Немачкој у првих шест месеци ове године, министарство унутрашњих послова процењује да највећи број њих још увек долази преко Балканске руте. Грађани афричких земаља чине тек 24 одсто подносилаца“, пише „Велт ам Зонтаг“.

У првих шест месеци је према проценама немачког министарства унутрашњих послова број особа које су ушле у Немачку с намером подношења захтева за азил достигао бројку од 90.000.

У извештају се конкретно не наводи да ли су те особе у Аустрију па у Немачку ушле из Италије или преко балканске руте али број захтева за азилом особа које традиционално долазе преко те руте, попут Сиријаца, Ирачана и Авганистанаца упућује на то да илегална рута до западне Европе преко Балкана још увек није затворена, преноси Хина.

Како јавља аустријски дневник „Стандард“ у првој половини године 12.490 особа је у Аустрији затражило азил од чега велику већину чине Сиријци и Авганистанци који традиционално долазе преко балканске руте.

Преко Италије и средоземне руте традиционално долазе мигранти из афричких земаља, пре свега Нигерије и Еритреје.

Највећи проблем немачким властима представља чињеница да, како се наводи, „велика већина“ илегалних усељеника не поседује никакве личне исправе па је тешко утврдити њихово порекло а исто тако и путању којом су дошли до Немачке.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Викиликс“: Макрон учествовао у државном преврату у Украјини

Јурњава на Јадрану, полиција против шверцера марихуане (ВИДЕО)

(ВИДЕО) Порука једног ЗАГРЕПЧАНИНА СРБИМА – Или ће Срби научити да мисле српски или ће нестати

Оставите коментар