Извор: mod.gov.rs
Друштво Србија

Веће дневнице припадницима Војске Србије

Влада Републике Србије повећала је дневнице припадницима Војске Србије. Уместо 800 динара од сада ће војници добијати 1.100 динара за појачано ангажовање, за рад на терену, за рад оних који највише и најтеже раде.

Министар одбране Aлександар Вулин каже да су у складу са наређењем Врховног команданта Војске Србије Александра Вучића радна група и Министарство одбране дали одговарајуће предлоге Влади како би се побољшао материјални положај свих припадника војске.

ПОПУНИТЕ НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ КЛИКОМ ОВДЕ

„Наставићемо да побољшавамо и појачавамо положај свих припадника наше војске, а посебно оних који раде најтеже и најодоговорније послове“, рекао је Вулин.

Први пут, што се до сада никада није дешавало каже Вулин, обезбеђена је солидарна помоћ за рођење детета.

„Она ће се исплаћивати и сваком припаднику војске, до сада то једноставно није био случај, а од сада просечна зарада ће бити уплаћена сваком припаднику војске који обрадује своју породицу, али и нашу земљу и нашу војску рођењем новог детета“, нагласио је Вулин.

Вулин је нагласио да ће се положај припадника Војске Србије побољшавати.

„Као што јачамо и организујемо армију, тако се трудимо да и наши припадници живе боље, да њихове породице живе боље и да се осећају бољим и поштованијим. Њихова Србија их воли, а ово је начин да им то и покажемо“, закључио је Вулин, а саопштило је Министарство одбране.

Извор: Танјуг/РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ескалација тензија у Каталонији, запаљиву направу бацили на полицију

Лавров и Дачић: Никад боља сарадња — чврсти и солидарни у УН

Стефановић и Манцо о полицијској сарадњи Србије и Италије

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun