Извор: Screenshot/youtube
Аналитика

ВЕЋ ВИЂЕНО: Линч новинара као алатка обојених револуција

Данашње слике дивљачких насртаја присталица Двери на новинарке и новинаре Пинка и РТС-а недољиво су подсетиле јавност на сличне призоре отпорашког покушаја линчовања некадашњег директора РТС-а Драгољуба Милановића.

Аутор: Милован Јовановић

Иако више ни режим, ни РТС, па ни држава нису исти – исте су методе оних који државу руше. Као и у време антимилошевићевске хистерије којом су (из Вашингтона дириговани) јуришни одреди Отпора мобилисали наивни део јавности за обојену револуцију, тако и данас нека друга, али опет из Вашингтонга диригована опозиције покушава да насиљем и претњама изазове прерасподелу политичке моћи коју не може да оствари на изборима.

Иако варварски, чин пребијања новинара етикетираних као ,,режимских“ није и безуман. Он је саставни део припреме терена за извођење обојене револуције. Ради се о томе да се на тај начин дехуманизује свако кога лидери обојене револуције означе као ,,слугу режима“ (што у преводу значи ,,свако ко не мисли као ми“), а то даље омогућује њихово неометано физичко елиминисање. Тако се ствара култура страха од супротстављања обојеној револуцији.

Ово је у комуникологији дефинисано као ,,спирала тишине“, а тај феномен у суштини подразумева да када о једном друштвеном питању постоје опречни ставови – онај део друштва који прибегава застрашивању може наметнути своје виђење проблема као доминантно без обзира на то да ли такво виђење баштини већи део становништва. Довољно је да већи део јавности стекне утисак да је опасно супротстављати се и држи своје мишљење за себе.

То значи да је пребијање новинара акт комуникације. Порука такве комуникације је јасна – уколико не мислите и не говорите као ми – бићете на нашем нишану. А ту престаје да буде битно ко је и каква је власт, јер уколико неко као опозиционар покушава да наметне страховладу, он ће као евентуална власт да заведе тоталитаризам. Наравно, све то под условом да народ наседне на такве методе. У противном следи карта у једном правцу на сметлиште пропалих политичких пројеката.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХИТ РЕАКЦИЈА: Новинар испрозивао Бошка због насиља над женама!

Иран: Имамо доказе да Америка подржава ДАЕШ, следи велики скандал!

БРУКА: Кремљ морао да демантује писање српских медија!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat