Извор: pixabay.com
Економија Србија

Ватрогасци Хонг Конга у чизмама пиротског Тигра

Компанија Тигар из Пирота испоручила је у првој половини ове године 2.400 пари заштитних чизама за ватрогасну бригаду Хонг Конга, у вредности 95.328 евра.

Гумену обућу врхунског квалитета компаније Тигар препознали су купци из Азије, Америке, Скандинавије, Западне Европе, саопштио је Центар за комуникације тог предузећа.

Генерални директор Тигра Владимир Илић је изјавио да се међу купцима од 2009. године налази се и Ватрогасна бригада из Хонг Конга ,,Fire Service Department“.

,,Годишње потребне количине за Хонг Конг варирају од 1.500 до 3.000 пари, а вредност износи од 60.000 до 145.000 евра по тендеру. Реч је о технички најзахтевнијим производима који поред услова конкуренције у процесу тамошње набавке, морају да задовоље и строге функционалне услове“, рекао је Илић.

Према његовим речима, осим ватрогасне јединице Хонг Конга компанија Тигар заштитном обућом снабдева скандинавску војску, а гумени опанак у боји добро је познат и прихваћен и у Јапану.

,,Компанија Тигар у свом пословању од преко 80 година сусретала се са бројним изазовима. Захваљујући раду и оптимизму преко 1.500 запослених успевала је да превазиђе бројне падове, да опстане и да буде, не само заштитни знак Пирота, већ целе Србије“, рекао је Илић.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Београдски Митинг солидарности са Венецуелом: Трг Републике 16. септембра у 16h

Руска ракета са астронаутима на путу до Међународне свемирске станице

УН: Војно решење кризе у Северној Кореји било би катастрофа

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat