Printscreen
Спорт

Ватерполисти против Румуније почињу одбрану злата у СЛ: Звезде играју за наследнике

Важно је да изборимо финални турнир, што би, претпостављам, омогућило млађима да наступе на великој сцени – каже капитен “делфина” Филип Филиповић.

“ДЕЛФИНИ” мисле и на своје наследнике. Ватерполисти су се први пут после СП у Будимпешти окупили у Београду, где су припремали тактику за данашњи (19.00) први меч у групи А Светске лиге у Зрењанину са Румунијом. У групи је још Црна Гора, с којом се састају идућег месеца.

– Искрено, нисмо превише оптерећени Румунима. Нама је најбитније да смо поново заједно, да можемо да разменимо импресије из досадашњег дела клупске сезоне – наглашава капитен Филип Филиповић.

Пре јучерашњег тренинга имали су и састанак са Дејаном Савићем:

– Из оног што нам је селектор саопштио, мислим да смо ми ту у функцији млађих. На крају крајева на њима све остаје, а ми ћемо се потрудити да у Србији скупимо што више бодова. Важно је да изборимо финални турнир, што би, претпостављам, омогућило млађима да наступе на великој сцени.

Олимпијски победници догодине бране злато у Светској лиги, Светском купу и ЕП у Барселони. А клупска сезона траје све до јуна…

– Не брине ме згуснут распоред. Само тренере боли глава да ли ће имати довољно времена да нас припреме. Лично не страхујем да ли ћемо спремни дочекати ЕП у Барселони. Сада је и календар на нашој страни, припреме неће бити дуге – подвлачи Филиповић.

Један од најбољих светских ватерполиста сматра да је добро што и млађи играчи наступају у јаким европским лигама:

– То највише значи репрезентацији. Без јаког првенства, утакмица нема ни напретка. Надам се да ће сви напредовати, а колико – то ћемо видети на почетку припрема.

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon