Извор: Printscreen
Америка Русија Свет

Вашингтон наредио ,,Раша Тудеј“ да се региструје као страни агент до понедељка

Вашингтон је одлучио да ће применити свој Закон о регистрацији страних агената према "РТ Америка". Одељење за правосуђе је дало емитеру рок до понедељка да се региструје као страни агент, а у супротном се уредник канала суочава са хапшењем, а рачуни емитера могу бити замрзнути.

Овај закон је усвојен у САД-у још 1938. године, како би се супротставило про-нацистичкој агитацији на америчком тлу.

Вашингтон је донео одлуку да примени акт према компанији која снабдева услугама „РТ Америка“ на њеној територији, укључујући ТВ продукцију и операторе. Преко 400 ентитета је тренутно регистровано према овом закону, али до сада нема ни једног медија.

„Овај потез имаће озбиљне правне последице и угрозиће сигурност [РТ] запослених“, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Главни уредник РТ-а, Маргарита Симоњан је изјавила да је постављени временски рок према компанији од стране Министарства правде „канибалистички рок“.

Она је раније саопштила да је канал био присиљен да ради у „условима у којима не можемо да радимо“ у Сједињеним Државама и назвала захтев Вашингтона „терањем РТ-а из земље“.

Симоњанова је саопштила да ова одлука ставља слободу говора у САД-у под знак питања.

„РТ је под притиском да америчкој публици покаже другачију тачку гледишта“, додала је она.

Москва је раније упозорила да ће амерички корак према руском каналу изазвати реципрочне мере у вези са америчким медијима који раде у Русији.

„Ако неко почне да се служи прљавим стварима, искривљавајући законе, користећи их као средство за искорењивање телевизијске станице, сваки потез против руског медија биће враћен у виду реципрочних мера“, саопштила је портпарол Министарства спољних послова РФ Марија Захарова.

Извор: Восток/РТ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Колумбија: Заплењено рекордних 12 тона кокаина (ВИДЕО)

РУСИЈА: ,,Никад нисмо подржавали тотални ембарго против Пјонгјанга, постоје алтернативе“

Српски и амерички падобранци на заједничкој вежби?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu