Америка Свет

Вашингтон ће почети да преговара са Пјонгјангом, када осети његову моћ

Сједињене Америчке Државе ће почети да преговарају са Северном Кореју ако осете да имају корист од примирја, изјавио је шеф Комитета Савета Федерације за одбрану Виктор Бондарев.

„Изјава севернокорејских посланика и државних чиновника да су спремни за преговоре са САД потврђује одбрамбене циљеве ракетних испитивања Северне Кореје“, рекао је Бондарев.

Према његовим речима, Америка није политички играч који би пристао да разговара са слабијим противником.

„За преговарачки сто они седају тек када је противник или равноправан или јачи од њих. Карипска криза 1962. године решена је тек када су Сједињене Државе реално осетиле моћ Совјетског Савеза, који је рекордно брзо обновио економију и индустрију после рата“, навео је сенатор.

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

Он је додао да верује да је Северној Кореји гарантовано да ће успети да посади Вашингтон за преговарачки сто када Американци буду осетили да је примирје за њих корисније од отвореног сукоба.

„Судећи по томе да су одговор на дејства Северне Кореје нове санкције и претње, Америка за сада тако не мисли“, нагласио је Бондарев.

Политичар је навео да Северна Кореја види колико Америка оштро критикује њен политички режим, државни систем, законодавство.

„Овакво америчко понашање често прераста у насилно ’исправљање ситуације‘“, додао је он.

Америчке интервенције у Либији, Ираку, Сирији почеле су управо од реторике о нарушавању људских права и поништавања основа демократије у тим земљама.

„Становници Северне Кореје се плаше понављања таквих сценарија у својој земљи. И, наравно, теже да покажу сопствене балистичке могућности, да све увере у свој нуклеарни потенцијал. Никакве агресивне, офанзивне циљеве они не прате. Просто се штите“, уверен је Бондарев.

Извор: Спутњик

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Србија и Велика Британија најбоље сарађују у војним питањима

Сервер: Косово није идеално за стално војно присуство САД

Србија се повезује на Турски ток уз финансијску помоћ Руса

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri