Србија Хроника

ВАРАЈУ ГРАЂАНЕ ШИРОМ СРБИЈЕ: Уваљују шерпе па траже злато

Двојица мушкараца на улицама Београда пресрећу старије госпође и нуде им „на поклон“ посуђе, а кад оне наседну, заузврат им траже вредан накит.

Објављени су НЕВЕРОВАТНИ подаци о томе како је гласала руска војска

Двојица мушкараца на улицама Београда пресрећу старије госпође и нуде им „на поклон“ посуђе, а кад оне наседну, заузврат им траже вредан накит

Двојица превараната у возилу новосадских регистарских таблица круже Србијом и пљачкају старије грађане нудећи им скупоцене шерпе у замену за злато.

Београђанка средњих година која је пуком срећом избегла превару тврди за Курир да су је преваранти обрлатили на брзину, пре него што је успела да схвати о чему се ради.

– Била сам на улици у мом насељу на Звездари кад ми је из аутомобила неко довикнуо: „Еј! Где си ти, дуго се нисмо видели. Где баш на тебе да налетим?“ У возилу су била два мушкарца, од којих је возач личио на познаника ког дуго нисам видела. Понудили су да ме повезу до куће и ја сам пристала. Одмах су почели причу како промовишу посуђе неке фирме које нису успели да продају и да неће моћи да га пренесу преко границе због царине, па хоће да га поклоне. Показивали су ми тигањ и шерпу, прво као поклон, да би, кад су видели да ми се посуђе допало, тражили нешто злата као компензацију. Рекли су макар грам, може и ломљеног, како би могли да се оправдају у фирми – прича суграђанка, која из страха од превараната није желела да јој објавимо име.

Ухапшен због насиља над братом и претњама породици

Printscreen

Она истиче да се све то дешавало у року од 10 минута на путу до њене зграде.

– Возач ми је рекао да је сувозач странац. Кад су ме довезли до зграде, предложили су да донесем макар грам злата из стана, док они препаркирају аутомобил. Кад сам у стану испричала сину шта се десило, он се сетио да је раније чуо за сличан случај и стрчао напоље. Након краће расправе они су побегли, али је успео да их фотографише – прича саговорница.

Она признаје да случај није пријавила полицији пошто је то био покушај преваре. У МУП кажу да у евиденцији немају ниједну пријаву о преварама продаваца шерпи.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ТРАГЕДИЈА У ЦИРКУСУ! Члан „Цирqуе ду Солеил“ умро после пада током представе


Адвокат Цветићанин

ПОКУШАЈ ПРЕВАРЕ НИЈЕ КАЖЊИВ

Адвокат Ненад Цветићанин истиче да се у овом случају ради о покушају преваре зато што није дошло до прелаза имовине са жене на преваранте.

– Да је жена дала злато за шерпу, то би било дело преваре и по кривичној пријави тужилаштво би против осумњичених водило поступак. Према члану 208 Кривичног законика, за основне облике преваре запрећена је казна до пет година затвора. Ако је прибављена имовинска корист преко 450.000 динара, запрећена је казна до осам година затвора, а ако је штета преко 1,5 милиона динара, казна је до 10 година затвора – објашњава Цветићанин.


(ФОТО/ВИДЕО) НА ГУГЛУ ПРОНАШАО НЕСТАЛИ МАЛЕЗИЈСКИ АВИОН: Због стања олупине било је јасно зашто је место пада морало да буде тајна!

Матрица

ВАРАЛИ И У САРАЈЕВУ

Сличан случај догодио се у Сарајеву у мају прошле године, када је један мушкарац из црног „аудија“ Сарајлијама нудио „на поклон“ лажно „цептер“ посуђе, а када је неколико њих насело на превару и позвало га у стан, заузврат им је тражио злато и новац. Преварант је тврдио да је Мађар и да није успео да прода шерпе, па их поклања јер не може да их носи преко границе због царине


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) НА ГУГЛУ ПРОНАШАО НЕСТАЛИ МАЛЕЗИЈСКИ АВИОН: Због стања олупине било је јасно зашто је место пада морало да буде тајна!

ШОК У НЕМАЧКОЈ! ОФИЦИР БУНДЕСВЕРА ТРАЖИ АЗИЛ У РУСИЈИ: Провалио где Амери крију нуклеарке, САДА МУ ЈЕ ЖИВОТ ПАКАО!

МАЈКА НАШЛА СВОЈЕ УКРАДЕНО ДЕТЕ У СЕЛУ ОРАШАЦ КОД ОБРЕНОВЦА: Кад сам је видела, знала сам да је моја!

ПРОЦУРИЛИ УЖАСНИ ДЕТАЉИ ИЗ ЖИВОТА ПРИНЦА ЧАРЛСА: Пријатељи који су га звали у госте тешко су се покајали, а шта је тек радио баштованима!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu