Србија Хроника

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) КО ЈЕ БИО БАГЗИ? Најпаметнији земунац, најбољи возач у клану, човек који може да „отвори“ све

Досад необјављени детаљи о злогласној организацији.

(ВИДЕО) ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР КОЈИ ТВРДИ ДА СУ СРБИ СТАРОСЕДЕОЦИ БАЛКАНА: Аустрија и Немачка манипулисали историјом како би…

СВЕДОК-САРАДНИК Дејан Миленковић није дао одговоре на многа питања – детаље о атентату на Ђинђића, куда је бежао после Мељака и ко му је помагао, о убиствима Бошка Бухе и Момира Гавриловића

Снага „земунског клана“ кулминирала је у лето 2002, кад Дејан Миленковић Багзи, некад најпоузданији сарадник Љубише Бухе Чумета, почео да сарађује искључиво са Спасојевићевом групом.

Као сведок-сарадник Багзи је пред судом рекао: „Једном ме је Буха послао код Спасојевића да му уништим неки аутомобил и тако је све почело. Упао сам у то друштво и ту се више ништа није могло.“

ДЕТАЉИ крвавог злочина код Врања: ДОШАО НА СЛАВУ, ПА УБИО КОМШИЈЕ!

Kurir

Паметнији од осталих

– Багзи је старији и интелигентнији од осталих у тој екипи. Зна много, свашта је прошао, стари је криминалац. Никад није израстао у великог мафијаша, али је увек присутан и употребљив. Нису Спасојевић и Луковић без разлога тражили да Багзи стално буде уз њих, да им се управо он од свих осталих прикључи у бекству после убиства Ђинђића. Виспрен је, сналажљив у свакаквим околностима, способан да украде аутомобил, најбољи је возач међу њима… Знали су они све то. Од свих клипана у клану једино је он умео нормално да прича – описао га је пуковник полиције Миле Новаковић.

ПРЕСУЂЕНО МАЈЦИ ИЗ ПАКЛА: Убила је осмомесечну бебу у Београду, тело увила у најлон кесу и бацила на терасу!

Privatna arhiva

Управо је Багзи полицији и тужилаштву могао да саопшти пресудне детаље из периода уочи убиства премијера Србије Зорана Ђинђића. Међутим, кад је откривен у Грчкој и изручен Србији, овдашње политичке околности су се знатно промениле. Недоумице о његовом хапшењу, изручењу, преговорима о статусу сведока-сарадника, као и о утврђивању истинитости транскрипата телефонских разговора у којима му је обећавана заштита у замену за лажно оптуживање појединих политичара, настале су због тога што криминалистичкој полицији није омогућено да га ваљано испита.

Нико од искусних инспектора полиције није имао прилику да га „провуче“ кроз све битне догађаје о којима све зна и у којима је учествовао. С Багзијем су разговарали само људи из Специјалног тужилаштва.

КУПИЛА САМ АУТО ОД ЈЕДВА УШТЕЂЕНИХ ПАРА, А НА ШАЛТЕРУ ШОК! Уместо да ми преда таблице, службеница ми је рекла ужасну ствар

Kurir

БАЦАЛИ СУ МУ СИНА НА ПОД, ПРЕД ЋЕРКОМ СЕ СКИДАЛИ ГОЛИ, НАПАЛИ ИХ СЕКИРОМ И ПРЕТИЛИ ХИТЛЕРОМ: Језив напад на породицу из Београда!

Много зна

– Багзи све зна. Он једини зна све и о Чумету и о „земунском клану“. Свуда је био, присуствовао је важним договорима, учествовао у свему. Он је уништавао оружје и аутомобиле, знао ко је убијен из оружја које су му послали да уништи, или у ком догађају је учествовао одређени аутомобил… Могао је све да нам „отвори“ до детаља, више и од Ђуре Мутавог. Требало је да објасни и куда је бежао после Мељака, ко му је помагао, вероватно и много тога о убиству полицајаца Бошка Бухе, Момира Гавриловића… Нажалост, завршило се исто као у случају Легијине предаје – рекао је Бора Бањац, начелник УБПОК у тренутку лоцирања Багзија у Грчкој.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СЛОБОДНА ДАЛМАЦИЈА: Да ли ће Сплићани у београдском затвору бити жртве освете?

Немачки медији изненађени: Како је Србија одједном добар момак, а Косово лош?

Српски шверцери натерали мушкарца у реку, он се утопио, а они су га оставили!

Без повратка на визе за грађане Србије

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue