Public
Србија Хроника

УЖАСНО! ПЕДОФИЛ-ХРАНИТЕЉ ЧАК 10 ГОДИНА СЕКСУАЛНО ИСКОРИШЋАВАО СВОЈУ ШТИЋЕНИЦУ: Тужилаштво СРАМНО предложило само годину дана кућног притвора!

ИНТЕРВЈУ СА БИВШИМ ВЛАСНИКОМ ТВ ,,УЛТРА“: Од првог корака до Драгана Шолака

Пошто је 31. децембра прошле године напунила 18 година, злостављана девојчица одлучила је да пријави тортуру дугу десет година коју је проживљавала од свог хранитеља М. М

Поступак против хранитеља М. М. (60) из Шида који је десет година сексуално злостављао своју штићеницу, почео је испочетка јер је суд утврдио да је тужилаштво сачинило шокантан предлог нагодбе, по којем је насилник могао да прође са само годину дана кућног затвора са наногицом.

ОПСАДНО СТАЊЕ НА КОСОВУ! АМЕРИКАНЦИ ВРАТИЛИ ШИПТАРИМА 110 ЏИХАДИСТА ИЗ СИРИЈЕ, сада не знају шта ће с њима, даноноћно их ЧУВАЈУ ЈАКЕ ПОЛИЦИЈСКЕ СНАГЕ!

Пошто је 31. децембра прошле године напунила 18 година, злостављана девојчица одлучила је да пријави тортуру дугу десет година коју је проживљавала од свог хранитеља М. М.

По пријави девојчице, њему је одређено полицијско задржавање после чега је изведен пред тужиоца у Основном тужилаштву у Шиду.

(ВИДЕО) ОРИЋЕВ ПРИЈАТЕЉ ПОЗВАО БОШЊАКЕ ДА СЕ НАОРУЖАВАЈУ: Сваки мушкарац старији од 17 година испод кревета мора да има РАНАЦ СА ОРУЖЈЕМ И УНИФОРМОМ!

Како сазнајемо, М. М. се бранио ћутањем, али је признао дело недозвољене полне радње над штићеницом и сам предложио годину дана кућног затвора, на шта тужилац пристаје. Судија је одбио овај споразум, наводећи као разлог те одлуке да санкција од годину дана кућног затвора није адекватна, налазећи да је сексуално злостављање трајало скоро деценију.

Како сазнајемо од извора упућеног у случај, период у ком је девојчица злостављана ограничен је од 1. јануара 2015. године до 1. јануара 2019. године, што се не подудара с исказом оштећене да је сексуално злостављање почело 2011 – 2012. године.

СТАРЛЕТА РАСКРИНКАЛА ЛАНАЦ ПРОСТИТУЦИЈЕ: Сораја сместила макроу да би је скинули са црне листе!

Уз то, првог дана јануара 2015. године девојчица је имала 14 година и један дан, што је у правном смислу не препознаје као дете, већ као млађег малолетника. С тим у вези, кривично дело и запрећена казна који се стављају на терет М. М. аутоматски су били умањени.

Девојчица се обратила Фондацији „Тијана Јурић“ са питањем да ли Фондација жели да је заступа, на шта они пристају и додељују јој пуномоћника.

(ВИДЕО) ОВАЈ ДЕТАЉ НА САХРАНИ МИРЕ МАРКОВИЋ СВИМА ЈЕ ПРОМАКАО: Узео је урну у руке, пољубио је и помиловао, а онда је спустио код Слобе док су се сви питали ко је он! Погледајте гест бившег мужа Марије Милошевић

Пуномоћник оштећене девојчице на основу доказа који постоје у списима предмета указао је на то да сматра да се не ради о кривичном делу недозвољене полне радње које се М. М. стављају на терет, већ о кривичном делу обљубе над дететом која је извршена злоупотребом положаја, с обзиром на то да је он био хранитељ девојчице.

Према Закону о кривичном поступку, М. М. претила је казна до 10 година затвора јер, како стоји у закону, „наставник, васпитач, старалац, усвојилац, родитељ, очух, маћеха или друго лице које злоупотребом положаја или овлашћења изврши обљубу или са њом изједначен чин са малолетником који му је поверен ради учења, васпитавања, старања или неге биће кажњен затвором од једне до 10 година“.

МАРЈАНОВИЋ НАВУКАО ЈЕЛЕНУ ДА СЕ СПУСТИ НИЗ НАСИП И УБО ЈЕ У ГЛАВУ! Детаљи најновије оптужнице против Зорана Марјановића!

Међутим, после споразумног признања кривице, умало је награђен ношењем наногице.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и родну равноправност у Новом Саду у чијој надлежности је Центар за социјални рад у Шиду, поводом овог случаја одговорио је „Блицу“ да им је 21. јануара Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања упутило захтев за спровођење надзора над стручним радом Центра за социјални рад Шид.

(ВИДЕО) КАМЕРЕ УХВАТИЛЕ ТРЕНУТАК НАПАДА: Овако је експлодирала црква на Шри Ланки, све прекрио густи дим

– Дана 28. јануара 2019. године овај секретаријат се обратио Центру за социјални рад у Шиду како би нам доставио досије кориснице услуга социјалне заштите и списе предмета који се односе на општу и посебну подобност хранитеља. Дана 12. фебруара 2019. године примљен је досије корисника услуга социјалне заштите – наводе у Покрајинском секретаријату.

Ускрс и 1. мај кроз метеоролошки двоглед: Ево какво нас време очекује за празнике, будите на све спремни!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАТВОРЕНА БИРАЧКА МЕСТА, ЧЕКАЈУ СЕ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ: До 18.30 гласало 39,7 одсто грађана Северне Македоније

(ВИДЕО) УБИЦУ ВЕСКА ВУКОТИЋА СНИМИЛЕ КАМЕРЕ: Чекао Которанина да изађе из блиндираних кола, па испалио 8 метака

Наоружани нападачи упали у одмаралиште и отели туристе, две особе убијене

АТМОСФЕРА ЋЕ БИТИ ПАКЛЕНА! Звезда продала све карте, видео бим испред дворане!

Русија о поразу Порошенка: Понижавајуће и срамно

КАКО ЋЕ И КАДА ДОЋИ ДО СМАКА СВЕТА? Тајна порука: Ево шта је предвидео Леонардо да Винчи на једној од најчувенијих слика

Kurir.rs/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat