Printscreen
Друштво Србија

Уводи се нови уређај за сва возила у Србији! Биће прикључен на радио, а ево чему служи!

Новина какву смо сви чекали!

Возачи у Србији знаће за сваку несрећу на путу убрзо након што се она деси, чиме ће благовремено бити упозорени да успоре кретање или промене руту уколико је саобраћај у потпуном прекиду.

УЖАСНА НЕСРЕЋА У КРАСНОДАРУ! Срушио се авион, ТРАГА СЕ ЗА ПИЛОТИМА!

У реалном времену биће обавештени и о временским непогодама које би могле да проузрокују саобраћајне незгоде.

Аутоматска порука

Реч је о такозваном РДС систему обавештавању возача о стању на путевима преко радио-везе, што се већ примењује у неким земљама. Захваљујући томе возачи ће добијати обавештење уколико је негде дошло до великог судара, застоја или се појавила магла каква је прошле недеље однела осам живота на ауто-путу код јагодине, а све как оби се предупредиле несреће у саобраћају.

ХАОС У ПОДЗЕМЉУ ЈОХАНЕЗБУРГА, ПЕТИ СРБИН ИЗРЕШЕТАН! Сачекуша за Земунца Ћентицу! Раде има много непријатеља, али шта је прави разлог КРИМИ РАТА?

Ову новину потврдио је и начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов. Према његовим речима, систем је такав да се порука аутоматски укључује за конкретну деоницу пута на којој се налазите.

– Обавештења би била емитована путем репетирота ЈП „Емисиона техника и везе“, а порука ће се аутоматски укључивати чак и ако тренутно слушате музику на ЦД или путем УСБ – најавио је Арсов.

Како објашњава Слађан Станковић, руководилац сектора технике у овом предузећу које ће обезбедити техничке услове, сваки ауто има могућности за пријем оваквих обавештења.

ХОРОР КОД РАЖЊА: Девојчицу (14) одвела код мушкарца, а онда је уследио ЈОШ ВЕЋИ УЖАС!

Укључити дугмета

– За почетак сва возила треба да имају укључену ову опцију, односно дугме ТА (трафиц аноунцмент), који има свак ирадио са РДС пријемником, и које је по дифолту укључено, али га возачи из неког разлога искључују. Радио-станица са националном покривеношћу прикупља податке саобраћајне полиције „Путева Србије“, метеоизвештаје и селектује их. Оператор затим укључују пријемник за конкретну деоницу на коју се информација односи, а спикер саопштава информацију као и сваку другу вест. То практично значи да ако сте у зони домета предајника који емитује информацију од значаја и имате укључену опцију ТА, вама ће се аутоматски прекинути музика и чућете саопштење – истиче Станковић.

КНЕЛЕ ЈЕ БИО ЊЕГОВ ПУЛЕН, А ГИШКА НАЈБОЉИ ДРУГ: Скончао је као ниједан криминалац до тада

Он напомиње да за сада у Србији постоје три репетитора на којима могу да оживе овај систем, али су у овом предузећу још почетком године направили пројекат обнове ФМ мреже за емитовање радијских програма јавних медијских сервиса. Када то буде реализовано, цела Србија ће бити покривена, односно у овом случају сто одсто ауто-путева, 98 одсто регионалних и 97 одсто локалних путева.

(ФОТО) ДРАМА НА АУТО-ПУТУ ЗА НИШ, ДИМ ИЗАЗВАО ЛАНЧАНИ СУДАР: Палили стрњику па направили карамбол! У судару учествовали камиони, кола, комбији… има повређених!

УЖАСНА СЦЕНА НА КАРАБУРМИ! Пас луталица ИЗУЈЕДАО дечака(6)! Отац очајнички покушао да одбрани сина! ДОКТОРИ У БОЛНИЦИ СЕ ОД ШОКА ХВАТАЛИ ЗА ГЛАВУ!

ТЕРАЛИ ЖЕНУ ДА ПРОСЈАЧИ, ВЕЗИВАЛИ ЈЕ ЛАНЦИМА ДА НЕ ПОБЕГНЕ! Полиција ухапсила двојицу трговаца људима у Обреновцу!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО/ФОТО) СПЕКТАКЛ У ПРАГУ! Новак испратио у пензију великог пријатеља Радека Штепанека!

(ВИДЕО) „Врћу ти у динар кусур у Лидлу!“ Ова баба је опасна конкуренција Линди из Печењевце

АЛИЈАНСА БЕЗ КОМЕНТАРА НА ШИПТАРСКУ ВОЈСКУ: НАТО подржава КБС у садашњем мандату, РАЗМИСЛИЋЕ УКОЛИКО БУДЕ ДРУГАЧИЈЕ?!

БЕОГРАДСКИ ВИДОВЊАК ЈОЈ УНИШТИО ЖИВОТ Лечио ме сексом док ме муж чекао испред!

УКРАЈИНЦИ ОСКРНАВИЛИ ИКОНУ СВЕТОГ ЂОРЂА: У цркви представљен светац како убија симбол Русије

ХОРОР НА ЈАДРАНУ! Женски лешеви плутали морем, а рибари су затекли призор који ће памтити до краја живота!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
30°
Sat
28°
Sun
27°
Mon
28°
Tue