Facebook/komunalnapolicija.gradabeograda
Друштво Србија

УВОДЕ СЕ НОВА ОВЛАШЋЕЊА Велика промена у раду комуналних полицајаца! Нико неће бити поштеђен, а ако га не послушате платићете 50.000!

Нова овлашћења комуналне полиције, када је реч о контролама дивљих таксиста, само што нису ступила на снагу, о чему је „Ало!“ јуче писао. Међутим, на листи предлога за нова овлашћења нашло се још неколико интересантних ствари, о којима ће се разматрати - рад у цивилу, дозвола за одузимање робе уличним продавцима, видео-надзор на униформи комуналног полицајца…

Комунална полиција покренула је иницијативу да се у изменама Закона о комуналној полицији уврсте предлози, који би овој служби олакшали рад, истиче за „Ало!“ Дарко Дујовић, шеф комуналне полиције.

ЗУКОРЛИЋ: СУЛЕЈМАН УГЉАНИН РАДИО ЗА ДБ! Муслиманима продао 20.000 калашњикова, а онда их ПРИЈАВЉИВАО безбедњацима!

Међу новим овлашћењима је и рад у цивилу. Овакав рад би комуналној полици олакшао посао када је о уличној продаји реч.

– Могли бисмо неометано да прилазимо уличним продавцима, који иначе, кад нас угледају, побегну. Пример овог проблема је Кнез Михаилова, где је ситуација сад много боља него пре неколико година, али и даље се боримо са уличним продавцима, који прате наше кретање, те у договору са својим посматрачима беже када смо у близини – каже Дујовић и додаје да управо с уличним продавцима имају много проблема.

СТРАВИЧНО! УБИЛИ КОМШИЈУ ЗБОГ НАОЧАРА ОД 300 ЕВРА: Двојица га тукла у кревету до смрти, трећи им осветљавао телефоном да виде где ударају

Прикупљање информација

Како каже наш саговорник, до сада је ова служба имала проблем уколико на месту кршења комуналног реда не затекне починиоца.

– До сад нисмо имали право да прикупљамо информације код комшија и слично. Тражили смо да се то сад промени, јер бисмо тако могли да ухватимо лице одговорно за прекршај – каже Дујовић.

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ! Отац Тијане Јурић робијао због крађе 30.000 литара горива ИГОР: Своје прошлости се СТИДИМ ДО СРЖИ!

Према његовим речима, сада, кад комунална полиција затекне уличног продавца робе непознатог порекла и без дозволе за продају, пише записник и предаје га тржишном инспектору. Неретко, услед немогућности наплате казне, продавци добијају заменску казну и тако проблем не бива решен до краја, истиче „Ало!“ саговорник.

„ПЛАТИЋЕМО“ ЗА СВЕ ОНЕ ТОПЛЕ ДАНЕ: Очекује нас нагли преокрет од кога нам неће бити добро!

– Тражили смо да нам се омогући заштитна мера одузимања, што сада може само тржишни инспектор да уради. У том случају бисмо на лицу места, уличном продавцу одузели робу за коју нема дозволу. Верујемо да би то много смањило проблем уличних продаваца – прича Дујовић.

Ефикаснији видео-надзор, како каже наш саговорник, такође је један од захтева.

(ВИДЕО) ДЕМОНСТРАЦИЈА ЛУКИНЕ СИЛЕ У НЕМАЧКОЈ: Јовић изрешетао Фортуну! Србин дао ПЕТ голова

– Ми и сада имамо овлашћење за видео-надзор, али то подразумева коришћење камера само на неким локацијама, где константно долази до нарушавања комуналног реда. Тражили смо да се то овлашћење прошири и да имамо камере на униформи, тако да можемо да их користимо на свакој локацији која захтева снимања употребе средстава принуде или претрес – каже Дујовић и истиче да би пре почетка снимања свакако обавестили лице, што би умногоме помогло заштити комуналних полицајаца.

ВЕЗАЛИ ЖЕНУ, ПА ЈЕ ОПЕЉЕШИЛИ: Због разбојника сви излази из Новог Пазара блокирани

Заустављање возила

Комунална полиција сада нема право да заустави аутомобил у покрету, већ само уколико је непрописно паркиран.

– Уколико их затекнемо у прекршају, неретко седну у ауто и побегну. Са новим овлашћењима имали бисмо право да зауставимо такве аутомобиле и самим тим би комунални ред би био бољи – каже Дујовић.

На поменутом списку нашао се и предлог о кажњавању за непоштовање усменог наређења.

(ВИДЕО) ДВА ДАНА БИО ЗАРОБЉЕН У НАПУШТЕНОМ РУДНИКУ ПУНОМ ЗВЕЧАРКИ: Није имао ни хране, ни воде, а да би преживео морао је да уради нешто застрашујуће

– Наиме, тражили смо да, уколико комунални полицајац испише казну за непрописно паркирање и лице коме је казна исписана и даље не жели да се помери возило, треба да добије казну за непоштовање усменог наређења. Уколико се оглуше о ову наредбу, требало би да плате: физичко лице 5.000 динара, предузетник 25.000, а правно лице 50.000.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Више од 50 мртвих у језивој несрећи: Воз их прегазио док су изводили обред поред пруге

(ВИДЕО) ТАЧИ се дочепао тзв. ВОЈСКЕ КОСОВА и одмах ПРЕТИ РАТОМ?! Србијо, армију у приправност!

ОВО НИКО НЕМА У ОВОМ ДЕЛУ ЕВРОПЕ: Србија купује моћно оружје „панцир“ из Русије!

(ФОТО) ОВАЈ АЛБАНАЦ БИО ЈЕ ГЛАВНИ ЧОВЕК У АДМИНИСТРАЦИЈИ САД: И НИКИ ХЕЈЛИ мрзитељка Срба у УН ЈЕ БИЛА ЊЕГОВА!

(Alo)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue
27°
Wed