Сребреница (Фото: Јутјуб)
Регион

УТВРЂИВАЊЕ ИСТИНЕ: У Сребреници није било геноцида, а злочин се догодио у режији страних обавештајних служби!

Злочин у Сребреници јула 1995. године не може се сматрати геноцидом у складу са општеприхваћеном дефиницијом коју је утврдила и међународна конвенција о спречавању и кажњавању злочина геноцида из 1948. године, а која и данас егзистира као инструмент међународног права, један је од закључака међународне научне конференције "Сребреница, стварност и манипулације", одржане у Бањалуци с циљем утврђивања истине о ратним догађајима у Сребреници и око ње од 1992. до 1995. године.

(ФОТО) УРНЕБЕСНО! Бошко на твитеру подметнуо фотку са дочека Нове године да дочара „величанствен“ протест!

Организатори конференције су у завршном документу навели да је на скупу снагом аргумената разобличена неоснованост оптужби и пресуда усмерених против српског народа у намери да му се припише кривица и одговорност за наводни геноцид над Бошњацима Сребренице током јула 1995.

НЕМАЧКИ ШПИГЛ О ПРОТЕСТУ: На митингу опозиције било око 10.000 људи – програм СЗС нејасан!

У протеклом рату у целој БиХ било је злочина различитог обима и интензитета, наводи се у закључцима и додаје да не постоји довољно научних и правно верификованих доказа да је на српској страни у грађанском рату у БиХ постојао удружени злочиначки подухват о присилном уклањању муслиманског становништва, као ни заједничка намера и циљ за тако нешто, па тиме нема ни доказа о геноциду и удруживању ради његовог вршења.

(ВИДЕО) ЕВО МАЛО ДОКАЗА! Колико је заиста било људи на протесту Савеза за Србију

„Правне квалификације злочина у Сребреници, које је дао Хашки трибунал након изрицања пресуда одређеном броју оптужених и осуђених лица, нису засноване на научно, стручно и професионално верификованим чињеницама и доказима, већ углавном на неистинитим изјавама појединих сведока из реда бошњачког народа и других. Због тога оне морају бити подвргнуте научно-стручној и професионалној верификацији“, поручено је након ове конференције.

На скупу је закључено да нема научно потврђених доказа о тачном броју страдалих у борбеним дејствима и ван њих у Сребреници током 1995. године.

КРЕАТОРКА НАБАЦИВАЛА ПРОСТИТУТКЕ ПОЛИТИЧАРИМА! Испливали нови детаљи, Михаило није једини макро, ево ко му помагао!

„Може се закључити да исељавање цивилног становништва из Сребренице није било присилно, већ једногласан избор представника цивилне власти и локалног становништва, као и команде 28. дивизије такозване Армије БиХ и одређених механизама међународне заједнице“, наводи се у документу.

ЗА НОЋ САМ ИМАЛА 5 ИЛИ 6 КЛИЈЕНАТА, РАДИЛА 25 ДАНА МЕСЕЧНО! МИХАЈЛУ 45 ЕВРА ПО САТУ, МЕНИ 105! Откривамо шта је проститутка рекла на саслушању!

Организатори су навели да постоји довољно поузданих чињеница да је злочин у Сребреници циљано осмишљен, детаљно испланиран, дуго припреман и успешно реализован од оперативаца страних обавештајних служби, те финансијски и медијски подржан од моћних западних земаља, те бошњачког војног и цивилног руководства с циљем прибављања ваљаног алибија за бомбардовање положаја Војске Републике Српске и становништва Српске, а све у сврху слабљења Републике и дуготрајног и систематског уништења Срба у БиХ.

ОТКРИВЕНИ НОВИ ДЕТАЉИ ИЗ ЖИВОТА БРУТАЛНО ЛИКВИДИРАНОГ СРБИНА У ЈОХАНЕЗБУРГУ: Иван је у Србији радио као електричар, а онда су га ухватили са већом количином дроге! ЕВО ШТА ЈЕ ГОВОРИО КОМШИЈАМА У ЛАЗАРЕВЦУ

Учесници су оценили да је Хашки трибунал незаконита, зависна и пристрасна кривично-правна творевина, која није примењивала општеприхваћене стандарде међународног права, већ је судила на основу својих правила која не могу бити релевантан извор међународног права због чега је потребно преиспитати све изречене пресуде.

„Никакве пресуде, па и оне Хашког суда, не могу бити препрека за научна истраживања ради установљења целовите истине“, наводи се у закључцима.

Све о озлоглашеном клану „Америка“: Ко је основао клан, а ко је био главни егзекутор

Поручено је и да треба обавити попис свих жртава у 20. веку и у последњем рату у БиХ, покренути иницијативу за градњу Меморијалног центра жртава средњег Подриња и ојачати институционалне капацитете Српске ради утврђивања пуне истине о протеклом рату у БиХ и даљег развоја и опстанка Срба и Републике Српске на овим просторима.

„У циљу приближавања истине свим заинтересованим странама, те спречавања ширења неистина о дешавањима у Сребреници, завршни документ и зборник радова са конференције на српском, енглеском и другим језицима треба упутити свим релевантним субјектима домаће и међународне јавности“, закључили су учесници и додали да је на скупу чињенично сагледан историјски контекст злочина и погрома над Србима у Сребреници током светских ратова и последњег рата у БиХ.

(ВИДЕО) ШОКАНТНЕ ЧИЊЕНИЦЕ О ТРАГЕДИЈИ ТИТАНИКА: Чувени брод није потопио судар са леденим брегом, већ нешто много ПОДМУКЛИЈЕ

Организатори су навели да међународна конференција „Сребреница, стварност и манипулације“, која је понудила 48 реферата 52 аутора, од којих су 16 радови аутора изван простора бивше Југославије, представља научно-стручни национални пројекат с циљем утврђивања истине о ратним догађајима у Сребреници и око ње од 1992. до 1995. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шпанија слави победу — Британија испушта Гибралтар из својих руку

Параноја америчког сенатора: Русија и Кина ће напасти Флориду из Венецуеле

УЛТИМАТ ФАЈТЕР ИЗАЗВАО ДИРЕКТАН СУДАР НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ! Тешко повређена жена, у колима било и дете!

И ДАНАС ХЛАДНО, КИША… Али од средине недеље поново пролеће!

(ВИДЕО) Десет милијарди долара за главу Џулијана Асанжа

ОВЕ ДЕЛОВЕ БЕОГРАДА ЗАОБИЛАЗИТЕ! Детаљан план измене превоза, скоро 90 линија мења трасе због маратона!

Извор: Срна

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
9°
22°
Mon
17°
Tue
23°
Wed
25°
Thu