Printscreen
Спорт

УСВОЈЕН ЗАКОН: Затвор за навијаче који носе фантомке, пале бакље и туку се на утакмици!

Скупштина Србије усвојила је данас измене и допуне Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама који треба да подигну степен безбедности на њима.

Клубови ће сада морати да доставе полицији име, презиме и ЈМБГ сваког навијача који купи улазницу, а један навијач може да купи највише четири карте.

СТАМЕНКОВСКИ: ,,Црна листа“ очајнички потез поражене стране!

Обавеза организатора, по новом Закону је да улазе отвори најкасније два сата пре почетка припредбе повећаног ризика, односно сат времена код осталих приредби.

(ВИДЕО) АТЕНТАТ НА ТЕРЕЗУ МЕЈ И ШАРЛА МИШЕЛА? Аутомобил се зарио у колону у којој су се возили премијери Британије и Белгије! 2 полицајца повређена!

Казну од милион до два милиона динара убудуће ће плаћати спортски савез, друштво или организација који не осигурају безбедно одржавање утакмице или не ангажују редарску службу.

КРПИЛИ ГА У ТРИ БОЛНИЦЕ: Бизаран инцидент у Прокупљу, скочио са 7 метара, сломио лобању и све кости, па устао и отпешачио кући

Под насиљем и недоличним понашањем на спортским приредбама сматра се нарочито покушај уношења или уношење у спортски објекат или истицање обележја којима се вређају национална, расна, верска или друга осећања или се на други начин изазива мржња или нетрпељивост која може да доведе до физичког сукоба

ДАРКО СЕ ПРЕВИШЕ ЗНОЈИ И МНОГО ТРЕСЕ: Због апстиненцијалне КРИЗЕ, Лазића ће ВЕЗАТИ за кревет! Доктори доносе одлуку за 48 сати

Исто ће се третирати и поседовање пиротхеничких средстава и предмета који могу да угрозе безбедност, као и маскрање лица ради прикривања идентитета у случају вршења насиља било ког облика.

ТУГА У АРАНЂЕЛОВЦУ: Сахрањена девојчица која је преминула од екстазија, њен дечко ЗАЋУТАО У ПОЛИЦИЈИ!

Затвор од 30 до 60 дана, односно новчана казна од 50.000 до 150.000 динара, чека оне који физички нападну учеснике утакмице, уништавају имовину, уносе пиротехничка средства, алкохол или предмете којима могу нанети другима повреде, скривају идентитет шаловима, пале навијачке реквизите…

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА ТЕЛА ЦРНОГ ГРУЈЕ: Откривен узрок смрти Грујовића и мистериозног пада са терасе у Ђушиној

Такође, забрањена је продаја или конзумирање алкохолних пића у спортском објекту или на удаљености од једног километра од средишње тачке спортског терена у Београду, Крагујевцу, Новом Саду и Нишу, а у осталим местима до 300 метара за време одржавања спортске приредбе (ваздушном линијом).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик против забране уласка појединцима у земљу

Србија и Русија градиће нуклеарни центар

Дачић поручио Бриселу: Дајте тзв. Косову визну либерализацију кад сте толико паметни!

Пентагон спрема биолошки рат против Русије (ДЕО 1)

ПОВРАТАК ТРАМВАЈА БРОЈ 1! Шине после више деценија опет преко Теразија, ЛИНИЈА ЋЕ ИЋИ ОД СЛАВИЈЕ ДО КАЛЕМЕГДАНА!

Одустаје ли Русија од доктрине контраудара и прелази на доктрину превентивног напада

Курир

Оставите коментар