Олуја (Фото: Јутјуб)
Регион

УСТАШКИ РАЗБОЈНИЦИ: Хрвати нам отели 40 милијарди евра

Списак српске имовине коју су Хрвати отели након распада СФРЈ више је него шокантан. Зграде и друга имовина банака, предузећа, одмаралишта. На списку је најмање 50.000 објеката правних лица, 50.000 приватних станова и кућа, 800.000 катастарских парцела, неисплаћене доспеле пензије, штедња коју су наши грађани и фирме држали у банкама...

(ВИДЕО) ДРАМА У МРЧАЈЕВЦИМА! СПРЕМА СЕ ЛИНЧ! Бесни мештани опколили кућу блудног распопа Мирољуба (50) у којој се затворио са братаницом Јасмином (19)

Републичка дирекција за имовину Србије позвала је јавне установе које су имале непокретну имовину на територији бивших југословенских република да доставе податке и документацију како би се формирао јединствени регистар.

ЗАТВОРЕН АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Египатски авион направио пометњу, НЕМА НИ ПОЛЕТАЊА НИ СЛЕТАЊА!

Подаци Веритаса

УХАПШЕНИ АНАБЕЛА И АНДРЕЈ АТИЈАС: Туча у породици певачице, СЕВАЛЕ ПЕСНИЦЕ!

Саво Штрбац, председник Документационо-информационог центра Веритас, навео је да је процена да је 1,88 милијарди евра вредна имовина српских фирми у Хрватској, док је у поступку пред међународним судом по тужби и контратужби за геноцид изнето да приватна имовина коју су имали Срби у Хрватској вреди готово око 38 милијарди евра.

ИСПОВЕСТ МАЈКЕ КОЈОЈ ЈЕ ПРЕМИНУО СИН: На рукама ми је дете клонуло; Лекар је рекао да није озбиљно, умро је увече!

– У питању је око 50.000 станова, огромна је и вредност намештаја осталог у њима, ту су и доспеле, а неисплаћене пензије у укупној вредности од око милијарду евра, као и земља, куће, шуме, ливаде, оранице, неисплаћена штедња у банкама у Хрватској… Када је штедња у питању, тек су прошле године људи који су имали штедњу то почели да пријављују канцеларији у Београду, али се још не зна како ће се то решити – каже Штрбац.

Правно насиље

СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ УБИСТВА! КАДА СУ ГА ПРОНАШЛИ НИЈЕ ИМАО ЛИЦЕ! Отац малолетника: Мој син то није могао да уради сам

Да правни систем ЕУ из неког разлога толерише правно насиље које спроводи Хрватска, тврди и познати адвокат Иван Симић, који је и сам укључен у судске и друге поступке у Хрватској везане за српску имовину у тој држави.

– Како другачије посматрати чињеницу да Хрватска одбија да примени анекс Г споразума о сукцесији који је прихватила и потписала. Чему онда сви процеси сукцесије, нормализације, помирења ако једна уговорна страна одбија да их примени – истиче Симић и додаје да је чак и хрватски фудбалски савез усељен у зграду у Загребу која припада „Генексу“.

(ФОТО) АПСОЛУТНИ ХИТ! Босанац продаје „ЈУГИЋА“ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ВАНЗЕМАЉАЦА, ваљаћете се од смеха због описа!

Симић истиче да је посебно значајно што правни систем ЕУ толерише овакво поступање своје најмлађе чланице, која отворено промовише усташтво и која и одлукама у оквиру сопственог правног поретка деградира темељне вредности на којима се заснива ЕУ.

Шта су нам све узели?

-38 милијарди евра вредна приватна имовина

-1,88 милијарди евра вредна имовина српских фирми и банака

-50.000 станова

-400.000 пољопривредних машина

-64.000 возила

-980.000 грла крупне стоке

-120.000 кошница.

Штрбац: Мени су узели стан

Саво Штрбац је иначе један од многих којима је одузета имовина у Хрватској.

– Мени је одузет стан у Хрватској, чији сам био доживотни корисник. У питању је друштвени стан за који ми се 18 година одузимало од плате. Ако се узме у обзир да сам радио као судија општинских и окружних судова, јасно је колико новца сам издвојио за њега – објашњава Штрбац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШИПТАРИ ХТЕЛИ КРВ! Командант КФОР генерал Куочи потврдио: ВУЧИЋЕВА ПОСЕТА КОСОВУ МОГЛА ЈЕ ДА СЕ ЗАВРШИ ТРАГИЧНО!

(ВИДЕО) Начелник руске гарде изазвао Наваљног на двобој

Мету цртају Србима: Злочинци шетају, али чији?

(УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО) ПРЕДСЕДНИК УМАЛО ПОГИНУО У ТЕШКОМ УДЕСУ! Камион је прешао у његову траку, а пут је био мокар од кише…

Извор: Српски Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
24°
Tue
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri