Promo
Друштво Србија

Успех српских ђака на светском роботичком такмичењу у Шангају

Српски тим Политехнике, школе за нове технологије из Београда, постигао је велики успех на Светском такмичењу у едукацијској роботици (WЕR) у Шангају освајањем посебне Награду за најбољу презентацију своје земље и рада у роботици на основу наступа који је приредио.

Сјајни средњошколци Михајло Михајловић, Машан Вучинић и Никола Старчевић, уз подршку ментора Јована Милетића борили су се на светском купу у Кини 18. и 19. новембра и знања су одмерили са још 8.000 најбољих младих роботичара из 16 земаља света, додаје се у саопштењу.

(ВИДЕО) ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ, УХАПШЕНЕ 93 ОСОБЕ! Међу њима су директор „Азотаре“ и челник полиције!

Ово је први пут да Србија има представнике на овом престижном такмичењу, а прилику да учествују на истом добили су након освојеног другог места на WER отвореном купу Хрватске и региона који је у септембру организовао IRIM – Croatian Makers.

Покретач акције у Хрватској, Институт за развој и иновативност младих донирао је напредну ,,Абиликс“ опрему акцији Битка за знање, у оквиру које је Политехничка школа добила ову опрему која се користи за престижно WER такмичење. Фонд Б92 и Битка за знање су финансијски подржали учешће и одлазак тимова из Србије на квалификационо такмичење у Загреб у септембру, а потом и учешће најбољег српског тима на финалу у Шангају, истиче се у саопштењу.

Promo

Извор: Фонет

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Трамп означио Северну Кореју као ,,спонзора тероризма“

Бивши каталонски министри признају власт Мадрида, траже пуштање из притвора

Све више бескућника у Немачкој

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun